Vad roligt att ni är intresserade av en 1-års fotografering. Att fotografera sitt barn i samband med dess ettårsdag är verkligen härligt. Det blir minnen för livet för familjen och även för barnet att se tillbaka på och visa sina egna barn.

I studion har vi ljusa fina färger och mycket rekvisita i form av små stolar och korgar.

Och vill ni låna kläder finns det för utlån i storlekarna 74 – 86. Såklart går det toppen att komma i sina egna kläder med. Mycket tid läggs på att planera er session så att bakgrunder, kläder etc blir harmoniskt.

Fotosessionen kostar vanligtvis 1500:- Men sänks till 800:- om föräldrarna känner att det är OK att fotografen kan visa bilder i sin marknadsföring (ex. Instagram, fotografens skyltfönster eller annan marknadsföring). Denna sessionsavgift fungerar även som en bokning av er tid. Observera att tiden inte är bokad förrens bokningsavgiften är betald <3.

1-årsbilder

Förslagsvis fotograferar vi först mot en neutral bakgrund med ett vitt vackert trägolv med barnet sittandes på olika rekvisita som pallar och korgar.

Sen sker ett klädbyte om ni vill och vi ändrar till en beige eller grå ”seamless” bakgrund som ger ett tidlöst intryck.

Vi jobbar mycket med att få den lilles blick in i kameran. Och improviserar och ser lite vad barnet verkar gilla bäst i form av rekvisita.

Några leenden föröker vi såklart locka fram men det är väldigt individuellt beroende både på dagsform etc. Men även allvarliga bilder är underbart vackert och brukar ha en väldigt fin känsla.  Det finns gott om spännade leksaker för att fånga barnets intresse och nyfikenhet.

I studion finns klossar så man kan skiva barnets namn. Hör av er innan om ni vill ha det så kan jag provskriva och se att alla bokstäver finns där :-).

Smash the Cake

Efter att de vanliga 1-årsbilderna finns en möjlighet till ”Smash the Cake”. Familjen tar med sej tårtan till studion och vi kan tipsa om flera bagerier som gör fina små tårtor.

Vill ni ha ballonger så går det att ordna mot en kostnad av 300:-
I ”virustider” behöver ballonger beställas minst 2 veckor innan fotograferingen. 

Ca tre veckor efter fotograferingen kommer ni få tillgång till ert urvalsgalleri med de bästa bilderna. Därefter har ni en vecka på er att göra ert urval.

Beroende på olika faktorer blir det lite olika antal antal bilder men det brukar bli runt 15+ bilder.

Bilderna ni ser i ert urvalsgalleri har lätt grundredigering men
de bilder ni sen väljer att köpa redigeras noga i fotografens
bildstil.

I dessa tider med ”C” i samhället gör jag även en enklare ”bildspelsfilm” för de som önskar det. Det brukar bi väldigt uppskattat att posta på sociala medier antingen på sjävla födelsedagen (eller några veckor efter om man önskar fotografera mer nära själva 1-års dagen).

Produkter

Artblocks

De flesta väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men många vill även ha hjälp med att göra färdiga produkter. Inför jul är det med perfekt att passa på att beställa produkter klara att ge bort till far- och morföräldrar.

Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-ljus dvs blekning av solen och även går att torka av med en fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen, och man slipper blänkande UV-glas (vilket man annars behöver ha som skydd framför sina bilder).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen.

Artblocks går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en kommande fotografering i framtiden (kanske på hela familjen eller ett nytillskott till familjen.)

Priset för en ArtBlock 24×32 cm är 1100:-

Större format kostar:
30×30 = 1295:-
30×40 1450:-
40×40 1650:-

Formaten 24×32, 30×30 och 30×40 finns som visningsex. Passa på att kika på dem när ni är i studion 🙂 .

Obs priser på Artblock gäller två månader från fotograferingstillfället.
Artblock finns även som runda. Då är kanten i ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.

Inramade tavlor och bildboxar

Vill man i stället ha inramade tavlor går det såklart bra det med. Även tavlorna är laminerade med sidenmatt laminat med UV-skydd. Minsta mått är 30×30 och prisexempel är inklusive enklaste ram.

Det finns många ramprov i studion. Vi samarbetar med Sveriges främsta leverantör av ramar. Priset på ram är beroende på den prisgrupp ramen tillhör. Vill man gå upp från standardramen så lämnas offert på detta.

Prisexempel på inramad laminerad tavla med enkel standardram:
30×30 1500:-
30×40 1800:-
40×40 2100:-

Kanske gillar ni så många av sina bilder så ni  vill ha en bildbox med era favoriter? Denna är en fin present till far- och morföräldrar. Och varför inte beställa en till er som familj. Så härligt att ha under uppväxten och kanske ge som present när ert barn blir vuxet. Boxen kan gå vidare i generationer. (En bild förvarad i en ljustät box har den allra längsta hållbarheten.)

Denna fina box finns i många olika utföranden. Bilderna är antingen monterade i passepartout (som i bildexemplet ovan) eller monterade på kartong eller på tjockare fine-artpapper.  Du skan själv välja antalet bilder mellan 5-15.

Och varför inte skaffa några ramar i samma storlek och sedan sätta in (och även byta eftersom)  bilder från boxen? På detta sätt får ni både en bildskatt i form av en fin box och bilder till väggen. 

Bildbox finns från 2200:- och uppåt beroende på utförande och antal bilder. Beställer ni två identiska boxar innan 1 november ges 30% rabatt på box nr2.

Leveranstider på artplates, inramingar och bildboxar är ca 6 veckor.
(Kontakta fotografen om du behöver något snabbare, ex. inför en födelsedag, så ska jag se om det går att ordna.)


Investering

Att gå till en fotograf för barn- och familjebilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen.

er sessionsavgift ingår:


Bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album.
Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden.

Många köper även en kombination av bildfiler och produkter.

En digital bildfil kostar 850:-
Fem digitala bildfiler 2600:-
10 digitala bildfiler 2950:- Vill man lägga till fler bildfiler (utöver 10) går det bra i par om 4. 4 extra digitala bildfiler kostar 1200:-(Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i
fotograferns bilstil. Räkna med 5-6 dagar om ni köper 5 digitala
och ytterligare några dagar till om ni köper 10 eller mer.


Det går även att lägga till följande
:

  • Bad efter Smash the Cake i badbalja (med eller utan vanligt vatten) 500:-

Dessa tillval läggs på bokningsavgiften och betalas i samband med bokningsavgiften (1500:- eller 800:-) Tillvalet kan inte läggas på senare efter att bokningsavgiften är betald.