Kombinerad, barn och familjefotografering

Att kombinera vanliga 1-årsporträtt med bilder på er som familj är verkligen ett bra sätt att få ut mycket av sin studiofografering.

Vi startar vanligtvis med barnet i knät tillsammans med en av er föräldrar för att barnet ska vänja sej vid miljön. Sedan fortsätter vi med bilder på hela familjen både sittandes och ståendes, och i olika kombinationer. Så att ni ska få många fina bilder i ert galleri att välja från. Den senare delen av fotograferingen brukar barnet och ev. syskon känna sej riktigt hemtama och vi avslutar med fina bilder och porträtt på syskonen tillsammans och även barnen enskilt.

Det finns även möjlighet att ta med en tårta om man vill avsluta med några fina ”smash the cake” bilder på ettåringen. (Mot en liten avgift, för mertid och städning.)

Ca två veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert webbgalleri med de bästa bilderna.

Bilderna har en lätt grundredigering men de bilder ni sen väljer att köpa redigeras mer noga i fotografens bildstil.

I studion finns mycket rekvisita i form av bakgrunder, korgar och plädar för att ni ska få harmoniska bilder på era barn och familj.

Innan fotograferingen går vi igenom om ni har önskemål på bakgrunder och rekvisita eller om ni ger fotogafen ”fria händer”.

Det brukar även vara väldigt uppskattat att bolla lite klädtips. För barn runt ett år finns det några olika ”klädset” för barnen att låna för den som vill.

Ca två veckor efter fotograferingen kommer ni få tillgång till ert webb-galleri med de bästa bilderna från er fotografering. Där kan ni i lugn och ro kika och välja ut de bilder som ni gillar allra mest.

Vad ska vi då göra med våra fina bilder?

Många som kommer till studion har redan sin vision klar med vad de vill ha ut av fotograferingen. Någon vill ex. ha en större inramad familjebild och vet redan var i bostaden den ska hänga.

Andra vill kanske se bilderna först för att kunna bestämma. Men de kanske vet att de vill ha en förstoring till både mormor och farmor lagomt till mors dag. Det blir mycket uppskattat.

Hur ni än tänker så finns det gott om exempel i studion på både klara tavlor, och annan ”wall-art” som artplates etc. (Då studion just är under uppbyggnad är även många fina visningsexemplar på väg in.). Det går att rama in sin bild på många olika sätt och det finns många fina ramprov att kika på.

Karusell samarbetar med en av nordens största leverantörer av produkter för fotografer. Så dina produkter skräddarsys både i storlek och ev. färg så att det blir precis som du önskar dem.


Det händer ganska ofta att kunden, någon vecka efter att de fått sitt webbgalleri, ringer upp igen. Det är helt enklet svårt att välja och de önskar komma tillbaka till studion och klämma och känna igen på produkterna.   

Det är lättare då, när man vet vilka ens favoritbilder är, att bestämma vilken produkt man vill ha för vilken bild. Ni är då såklart så varmt välkomna tillbaka, förutsättningslöst, för att prata produkter. Och självklart vid köp av flera produkter så utgår det rabatt.

Vissa av produkterna som ex. dessa fina artplates med laminerade bilder på finaste björk (bilden brevid) måste nästan upplevas på plats. Den tyngd, kvalitet och exakthet som dessa artplates har gör sej inte rättvisa på bild. Det är ett hantverk gjort i Sverige och säljs endast via  fotografer (dvs inte direkt till konsument.)

Artplates finns både som runda och fyrkantiga och är perfekta presenter till far- och morföräldrar (och även jättefina såklart i ert eget hem)

Investering

Att gå till en fotograf för barn- och familjebilder är en investering i både tid och pengar. Vi lägger tillsammans mycket tid på att både planera er fotosession och se till att ni får det slutresultat ni önskar i form av produkter, bildfiler eller kanske en kombination av dem bägge.

I er sessionsavgift ingår:

Under denna tid vi har nu i Sverige har jag fått in många nya rekvisita och golv som jag ännu inte använt.
Därför har jag just nu ett specialerbjudande på fotavgiften på 800:- om ni godkänner att jag visar bilderna i marknadsföringssyfte på sociala medier ex. Instagram. I annat fall är fotoavgiften för en kombinerad barn och familjefotografering 1200:-

Produkter

Produkter finns i väldigt många storlekar och utföranden. För att en bild ska göra sej rättvisa är minsta bildmått på produkt för produkt till vägg 30×30 cm.

Som prisexempel kostar en bild utskriven på matt fineart-papper i 30×30 cm 475:-
En artplate i storlek 40×40 cm 1600:- (ex. runda tavlan i björkfaner som visas som exempel med bäbis ovan)

Boxar, med bilder i passepartout, startar på 2300:- för en box med 7 bilder. (Fler bilder går att köpa till)

Bildfiler

Ibland vill man även köpa bildfilerna för att själv kunna göra framkallningar.
En digital bildfil kostar 650:-
Fem digitala bildfiler 2200:-
Alla digitala bildfiler i webbgalleriet 2950:-