Barn och familjefotografering i studio

Barnfotografering

Smårbarnstiden! Så härlig och intensiv samtidigt som den förvinner så fort. Hur blev barnen så stora helt plötsligt? Bilder på våra barn när de är små är oftast bland de värdefullaste vi föräldrar har när barnen väl växt upp. Oftast hinner man inte ta dem själv eller så har man inte möjlighet att ta dem, med god kvalitet. Därför är det väl värt att gå till en fotograf. 

Karusells studio ligger i Sundbyberg i Stora Ursvik. I studion finns ett stort urval av bakgrunder, rekvisita och även kläder om så önskas. Framförallt för barn mellan 8-24 månader. 

I fotograferingsavgiften ingår självklart planering samt själva fotograferingen som brukar ta 40 till 120 minuter. 

Mycket tid läggs på planering innan fotograferingen. Ex. vilka åldrar är barnet eller barnen i. Är det ngt vi behöver tänka på? Ex. som att jobba fort innan ”minstingen” tappar intresset. 

Vill någon av er föräldrar vara med? En av er eller kanske bägge? Var ligger fokus, barnbilder eller familjebilder?

Vilken eller vilka bakgrunder gillar ni bäst? Rekvisita som ni sett och kanske vill ha med på era bilder.  Nån bänk eller stol.

Och känn ingen press att komma med idéer. Jag har mycket idéer på vad som bli fint just för olika åldrar.

Jag gör även ett litet körsschema för vår fotografering men sen är flexibilitet och lyhördhet inför vad barnen vill mycket viktigt för att vi ska få fina och härliga bilder :-).

Familjefotografering

Ett härligt sätt att se tillbaka på hur barnen växer men även se hela familjen samlad. För hur många bilder har vi vuxna själva av vår familj från att vi växte upp? Ja ofta är det få om tyvärr ens någon där hela familjen. Men tänk vad värdefullt det skulle varit att nu kunna visa våra barn.

Det tar både lite tid, planering och är en investering att gå till en fotograf. Men det visar såklart kärlek och
omsorg om sin familj. Bilder som finns kvar i generationer. Man ångrar aldrig en bild man tagit. Det blir en skatt för generationer.

Även såna här till synes poserade studio-bilder går bra att få till med lite tips och trix som brukar funka för att barnen ska kika in i kameran. Vi byter pose innan det börjar kännas stelt. Alla barn är såklart olika men många barn har sagt att det känns som en rolig lek i studion.
I planeringsstadiet av sessionen berättar ni lite om era barn och vad ni tror skulle fungera bäst för dem.

Kanske har ni en blygis som vill ta allt lugnt och försiktigt. Eller flera sprallisar med myror i benen.

Oftast är det ju en kombination och lyhördhet för hur barnen är och även hur de uppfattar fotograferingen är A och O. 


Hur går fotograferingen till?

Först försöker vi hitta en tid som passar. När vi hittat lämpliga tider betalar ni in er bokningsavgift via swish inom 24h. 

I studion tar vi smittan ”C” på största allvar. Vi behöver alla göra vårt yttersta för att få stopp på detta. ALLA ytor spritas noga efter kunder och och även en ordentlig vädring på minst en timma.

Jag jobbar självklart i munnskydd om så önskar. Sen handtvätt innan för alla såklart. Det ska kännas så säkert som det går att gå till fotograf och jag har fått mycket god feedback om att det känns tryggt att komma till studion (även om man faktiskt får ett litet ”korsförhör” på chatten dagen innan hihi). 

Vi stämmer nämligen av väldigt noga  innan fotograferingen att ingen har minsta lilla förkylningssymptom. Ingen i er familj eller absoluta närhet (nära arbetskollega någon annan ni träffat nyligen). Och ingen i min familj eller absoluta närhet. Det är ju superviktigt och skulle något sådant dyka upp bokar vi en ny tid en bra bit frammåt i tiden.

Därefter brukar familjer gärna vilja bolla lite klädförslag. Är barnen/barnet runt ett år har jag även lite kläder i studion till utlån för den som vill det. Bolla det med mej i så fall så sänder jag bilder.

Efter er session får ni tillgång till ert webbgalleri efter ca 3 veckor. Där är de bästa bilderna från er fotografering. En eller en handfull bilder är fullt redigerade för att ni ska kunna se ljus och toner. Resterande har en grundredigering. De bilder ni sen väljer att köpa som tavla eller bildfil redigeras sedan mer noga till den redigering som visningsbilderna har (de fullt redigerade).

Beroende på olika faktorer blir det lite olika antal antal bilder. Runt 15 bilder brukar det bli i studio.

Ert galleri är öppet två veckor för er att göra ert urval.

Investering

Att gå till en fotograf för barn- och familjebilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen.

Kanske har du en idé på en bild. Berätta gärna om ni har en vision. Dock behöver idéerna komma lite i god tid innan fotograferingen (och inte på plats) för de behöver funderas igenom för att bli bra. Annars har även jag mycket idéer som bollas i god tid.

Sessionavgiften är även en bokningsavgift. Det är först när den är betald som jag skriver in er tid i bokningskalendern. Håller såklart en överrenstkommen tid i 24h.

I er sessionsavgift ingår:

Sessionsavgiften för barnfotografering är 1400:-
För barn och familjefotografering 2000:-

Om det är OK för föräldrarna att bilderna kan visas i sociala medier och ev. skyltfönster ges 500:- rabatt på sessionsavgiftern dvs:

Barnfotografering 900:-
Barn och familjefotografering 1500:-Bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album.
Det är även fint att kunna ge barnen bildfilerna i framtiden.

Många köper även en kombination av bildfiler och produkter.

En digital bildfil kostar 800:-
Fem digitala bildfiler 3500:-
10 digitala bildfiler 3900:-

Vill man lägga till fler bildfiler (utöver 10)
går det bra i par om 4. 4 extra digitala bildfiler kostar 1500:-

(Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i
fotograferns bilstil. Räkna med 10 dagar om ni köper 5 digitala
och ytterligare några dagar om ni köper 10 eller mer.

Produkter

De flesta väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men många vill även ha hjälp med att göra färdiga produkter.

Men många köper med nu några färdiga produkter att hänga på väggen. Varför inte en present till far- eller morföräldrar!

,

Min personliga favorit är artblocks.
Bilden är då laminerad och monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen.

Artblocks går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans – eller från en kommande fotografering i framtiden. Om familjen växer är det fint att skapa en liten bildvägg.

Artblocks finns i väl uttänka format som går fint att kombinara ihop i både liggande och stående. Det blir alltså enkelt att skapa en stilren bildvägg med era egna bilder vartefter familjen växer.

Prisexempel på fyrkantiga artblocks:
30×30 2500:-
30×40 2900:-
40×40 3200:-

Vid köp av både digital fil och artblock ges 20% rabatt på artblocks.Väl mött och tveka inte att kontaka oss vid frågor stora som små!Priserna ovan gäller barn- och familjefotograferingar genomförda maj- juni 2021.
Priset för produkter och filer gäller 3 månader efter er fotografering.

Bildfiler får inte redigeras av kund och inga oredigerade eller RAW-filer lämnas ut av fotografen.