Barn och familjefotografering

Hej och vad roligt att ni är intresserade av en fotografering!

Vår härliga studio är fullt utrustad just för att ta fina bilder på barn och familj. Bakgrunder, möbler rekvisita är allt noga utvalt för att passa ihop och ge vackra finstämda bilder.

Vill ni fotografera ute finns det många vackra miljöer, nära studion, i Igelbäckens naturreservat.

I god tid innan er fotografering planerar vi via chatt/telefon. Det skiljer sej ju lite melan studiofoto eller utomhusfoto såklart.  Men ex. för studio bollar vi mycket  upplägg, bakgrunder, rekvisita. Är det utomhus så pratar vi igenom vilka olika platser som skulle passa fint.

Inför er fotografering planerar vi

Fotograferingen tar 40 min till 1,5 timme beroende på hur allt fortlöper och barnens antal och ålder. Är något barn under 4 år planerar vi automatiskt in en paus för lite medhavd mellis. Ett klädbyte ingår om ni önskar få lite mer variation.

När vi bokar in tiden bokar vi ett ”huvuddatum” men även ett resevdatum. Oftast går det toppen att fotografera det första datumet. Men skulle barnet eller någon av oss vuxna ha förkylningssymptom skjuter vi såklart upp datumet. Jag har 3 vaccinationssprutor och goda hygienrutioner i studion.

Fotograferingen sker oftast vardag morgon eller förmiddag. Många startar dagen med en fotografering. Vissa helgtider finns med ett tillägg på 300:-

Ca fyra veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert
urvalsgalleri med de bästa bilderna. (Vill man se bilderna snabbare för urval går det att ordna mot en extra kostnad.) När ni mottagit galleriet har ni 14 dagar på er att göra ert urval.

Bilderna i galleriet har en lätt grundredigering. De bilder ni
sen väljer att köpa redigeras mer noga i fotografens bildstil.

Vad ska vi då göra med våra vackra bilder?

Många har redan sin vision klar med vad de vill få ut av fotograferingen. Kanske en vägg där hemma som ni har eller vill göra till en fotovägg med bilder vartefter barnen växer.

Det finns även gott om exempel i studion på både klara tavlor, och annan ”wall-art” som artplates etc.

Produkterna hos Karusell är premuimprodukter för fotografer. Alla ramar är i trä och håller i generationer. Produkterna blir även fina presenter för barnen när de själva blir vuxna. Engångskostnaden för en produkt kan vara kännbar men tänk på att er produkt kommer leva länge och säkert följa barnen och även deras barn en dag.


Det är även väldigt skönt att få sina produkter klara att hänga på väggen. Det tar tid att fundera över famkallning, storlekar mm och här får ni hjälp med detta. Bilderna blir klara att njutas av direkt. Det är det många som uppskattar mot att de riskerar att bli liggande på hårddisken en längre tid.

Investering

Att gå till en fotograf för att ta barnbilder är en investering i både tid och pengar. Vi lägger tillsammans mycket tid på att både planera er fotosession och se till att ni får det slutresultat ni önskar i form av produkter, bildfiler eller kanske en kombination av dem bägge.


Sessionsavgiften betalas i förväg för att säkra er bokade tid.
I er sessionsavgift ingår:

Bildfiler

Ibland vill man även köpa bildfilerna för att själv kunna göra framkallningar. Köper man en bild både som digital och produkt utgår rabatter på produkten.

    En digital bildfil kostar 900:-

    Fem digitala bildfiler 2400:-

    10 digitala bildfiler 2990:-

    Ev ytterligare bilder utöver 10 köps i set om 4 stycken för 1500:-

Priserna gäller vid en bokning fram tills 15/8 (dock kan själva fotograferingstillfället ske senare). Alla priser är inklusive moms.

Bilder ingår inte i sessionsavgiften. Ni väljer själva vilka bilder ni vill köpa från ert urvalsgalleri.

Efter era bilder är betalda slutredigeras de och ni får er slutleverans (om det gäller bildfiler) inom 20 daqar.

Produkter har en leveranstid på 4-7 veckor beroende på produkt.

Om det är någon högtidsdag etc. som ni önskar en bild/produkt till så hojta till i samband med bokningen så brukar det gå att snabba upp leveranstiden  🙂 . 

Väl mött och tveka inte att återkomma med frågor! När jag inte fotograferar nås jag på messenger (”poppar upp” på denna sida) eller telefon 0708 71 45 44 (vardagar 0800 – 1530) och såklart mejl.

Som sagt tveka inte höra av er om ni har frågor, stora som små!  
🙂 Anneli på Karusell