Barnets första tid

rattis till er skatt! Den första tiden i barnets liv är så ljuvlig och går så fort. Men det går ju att ”frysa tiden” med bilder. Passa på att föreviga den första tiden men vackra och tidlösa bilder.

Av olika anledningar blir inte newbornfotograferingen av. Men det går fortfarande att få till härliga bilder på sin fina bebis.

Kombinerad bäbis och sittersession

För att ni ska kunna komma in två gånger under babyns första tid så slår vi ihop två fotograferingar i en.

Sessionsavgiften täcker för två fototillfällen och vi sätter även samman bilderna från era två fotograferingar i ett och samma urvalsgalleri.

I studion finns även gott om kläder att låna för den som vill för sin skatt. Hör bara av er i samband med bokningen om ni vill att jag sänder lite klädexemplel i er storlek.


Just för dessa små rekommenderar jag en ljus och fin bakgrund. det finns även gott om rekvisita som korgar, filtar, kuddar etc.

Bebisfoto
Första fototillfället bokar vi in när ni märker att er lilla börjar lyfta på huvudet så smått. Detta är väldigt olika för alla barn. Vi håller kontakt och fotograferar ca vid 3-5 månader.

Det blir ofta ljuvliga bilder både på mage och på rygg. Ibland tycker barnet det är kul att leka med fötterna. Några vill hålla sin skatt i faminen och det blir ju även det som en vacker ”bakgrund” för barnet. Vill ni själva vara med på några bilder går det självklart fint det med :-).

Sitter session
Det är så vi kallar vårt andra fototillfälle. Det bokar vi in när barnet sitter stadigt. Även det är olika men 6 månader till 9 är ett bra riktmärke.

Denna ålder är otrolig att fotografera i. Min absoluta favoritålder för foto! Barnet sitter och är oftast så nöjd med att kunna sitta och se världen från lite högre höjd. Och det är en gyllene chans att fota innan barnet lärt sej gå. Dessa bilder när barnet kan gå är ljuvligta de med men då sitter barnet oftast inte stilla för en längre tid så att fotta just när barnet lärt sej sitta är att föredra.

FAQ

Då det snabbt brukar komma upp frågor kring Newbornfotografering har jag samlat de vanligaste här. Självklart är du välkommen med dina frågor, tveka inte att kontakta mej.

I samband med bokningen kommer du även att mer information om vad som är bra att tänka på innan fotograferingen.

Boka så tidigt det bara går. När ni bokar anger ni BF så vet jag att erat barn är på väg och håller en flytande tid till er. När sedan barnet är fött bokar vi in själva tiden.

Endel barn väljer att komma tidigt andra stannar lite över BF. Men har ni bokat så har ni tid ovsett när ert mirakel kommer.

Om ni av någon anledning väljer att inte fotografera newborn får ni självklart bokningsavgiften tillbaka.

Ja tyvärr gissar jag att det är försent då det är svårt att hitta en tid på kort varsel. Men kolla kan kan man alltid göra :-). Det kan finnas nån lucka och jag kan alltid skriva upp dej på återbudslistan och kontakta om jag får återbud.

Annars kika under familje- och barnfotografering. Det finns så många vackra sätt att fånga även månaderna efter födseln <3 .

Många föräldrar älskar att titta och planera inför sin fotografering. Andra överlåter det helt till mej och då väjer jag det som jag tycker är finast.

Jag har både rekvisita som är blå eller rosa och har även många könsneutrala som beiga och offwhite. Jag tycker det är fint att fotografera både neutrala bilder och bilder där man ser att det är en pojke eller flicka (så att man får bilder av bägge varianter). I samband med att ni betalar in bokningavgiften stämmer vi av om ni vill vara med och planera rekvisita.

En newbornfotografering är främst till för att porträttera er nyfödda skatt. Men självklart är det otroligt fint med en syskonbild.

Jag brukar rekommendera att vi startar med enskilda bilder och sedan tar en vacker bild på syskonen tillsammans.

Mer planering om hur detta går till praktiskt tar vi i samband med bokningen.

Självklart, och utan att behöva ange anledning. Ibland kanske man pysslar lite längre med att få ingång matning. Sätter tillbaka bokningsavgiften och önskar er vamt välkomna tillbaka vid ett senare tillfälle <3 !

Då jag har all rekvisita mm i studion så är det smidigast att fotograferingen sker här.

Men finns det någon anledning till att ni inte kan komma till studion kan vi bolla lite kring om vi kan fotografera på annan plats mot ett pristillägg. Det pratar vi i så fall om i samband med bokning.

Fotografering som är bokad till studion går ej att boka om senare till annan plats.

Nu har vi väldigt speciella tider med virus i omlopp. Det betyder att om någon av oss känner minsta, minsta symptom kommer fotograferingen att ställas in. Är det någon i er familj betalas bokningsavgifter givetvis tillbaka.

Skulle det vara jag som känner något symptom kommer jag vara helt omöjlig att få till studion tyvärr. Jag tar smittan på allra störta allvar och vid minsta känning fotograferar jag inte. (Det har inte hänt hittills då jag varit väldigt frisk lång tid tillbaka. Men i dessa tider kan man ju inte veta hur det ser ut framgent tyvärr…)

Och självlart har studion allt säkerhetstänk bara möjligt i hygienåtgärder. Kontakta gärna mej om ni vill veta mer kring dessa <3!

Karusell har några goda samarbets-kollegor i Stockholms-området och vi hjälper varandra i dessa mycket ovanliga fall. (Dvs om någon av oss fotografer skulle känna symptom.) Kan inte garantera att mina kollegor har tider kvar men gör allt i min makt för att hitta en ny fotograf.


Nej det gör det inte. I fotograferingsavgiften ingår planering av sessionen, noga utvald rekvisita och upp till fyra timmars fotografering.

Efter fotograferingen får ni en länk till ett webbgalleri där ni kan köpa era favoriter. Som artblocks, inramade tavlor digitala filer eller en kombination av detta.