Vad roligt att ni är intresserade av en barnfotografering!
Studion är fullt utrustad för att ge härliga barnbilder med fin utvald rekvisita. Och för de minsta 74 – 86 finns det gott om kläder att låna för den som vill.

När barnet precis lärt sej sitta är en magiskt tid för barnporträtt! Barnet är oftast väldigt glad och tillfreds med att sitta och kika på allt nytt som händer i studion. Krypandet har oftast inte heller startat i full kraft så det finns tid att t.ex. sätta barnet brevid ev. storasyskon och få fina bilder.

De flesta flerbarnsföräldrar vet hur svårt det är att få med bägge sina skatter på en bra bild. När den minsta just lärt sej sitta ger den bästa förutsättningen som går att få under just bäbistiden.Studion är som sagt fullt utrustad för att få fina barnbilder.  Om ditt barn har större storlek än 86 och du är intresserad av klädlån så stämm av innan vad som finns. 🙂

Vi rekommenderar dock alltid att barnet kommer i en klädsel som föräldrarna gillar redan när när ni kommer till studion. (För då har man ju med hunnit prova att storleken stämmer.) Newbie (KappAhl)  har exvis mycket fint och även Zara. Fråga gärna fotografen om klädtips!

Fotosessionen kostar vanligtvis 1500:- Men sänks till 800:- om föräldrarna känner att det är OK att fotografen kan visa bilder i sin marknadsföring (ex. Instagram eller bild i fotografens skyltfönster). Denna sessionsavgift fungerar även som en bokning av er tid. 

I sessionsavgiften ingår fotografering av ett barn eller syskon upp till fyra stycken. Vill en förälder vara med på några bilder lägger man till 500:- till bokningsavgiften. Vill hela familjen vara med på bild så bokas i stället en familjefotografering.

Boka gärna er barnfotografering och då särskilt en ”sittersession/barnfotografering” så tidigt som möjligt. 
Då håller jag en tid flytande för er så att det finns en tid på en vardagsförmiddag ledig. Att vänta in att barnet sitter för att sen boka är en chansning då det är helt fullbokat i perioder. Tidsfönstret då barnet just sitter kan vara kort och snart kan den lille krypa snabbt och göra försök att ställa sej upp. Då är den magiska tiden passerad och det kan vara destå svårare att få många fina bilder. 

Coronainformation:
Fotograferingarna i studion sker tills vidare vart tredje dag och såklart endast en fotografering per dag. 
Direkt efter sessionen vädras lokalen ut helt och alla ytor och
rekvisita som bara går spritas/tvättas. För mer information hur
fotograferingen ”Conronasäkras” prata gärna med oss. 

Hur går en fotografering till?

I studion finns klossar så man kan skiva barnens namn. Hör av er innan om ni vill ha det så kan jag ta fram dem och även provskriva och se att alla bokstäver finns där 🙂

Förslagsvis fotograferar vi först mot en neutral bakgrund med ett vitt vackert trägolv med det minsta barnet sittandes på olika rekvisita som pallar och korgar. Enkla vita pallar och flera olika stolar finns med. 

Vi jobbar mycket med att få den lilles blick in i kameran. Och improviserar och ser lite vad barnet verkar gilla bäst i form av rekvisita. Några leenden föröker vi såklart locka fram men det är väldigt individuellt beroende på dagsform etc. Men även allvarliga bilder är underbart vackert och brukar ha en väldigt fin känsla.  Det finns gott om spännade leksaker för att fånga barnets intresse och nyfikenhet.

Sedan fortsätter vi med syskonfotografering. Och därefter varje enskilt syskon om så önskas. Allt sker alltid på barnens villkor. Det är skoj lek och bus  samtidigt som jag ”checkar av” att de bilder vi planerat blir tagna. 

Fotograferingen har en ”körschema” samtidigt finns det mycket plats för spontanitet och ändrade planer. Barn är så spontana och det är något vi ser och följer. Förvånansvärt ofta kommer favoritbilderna till just mellan de ”planerade” bilderna. 

Det är även ganska olika vilken rekisita som barnen föredrar. Vi planerar innan vilken rekvisita som ni önskar men sen ser vi under fotograferingen vilken som barnen föredrar. All rekvisita i studion är vald för att passa fint ihop och skapa harmoniska finstämda bilder.


Ca 6 veckor  efter er fotografering får ni ett en länk till ert urvalsgalleri där ni kan se de bästa bilderna från sessionen.

Beroende på olika faktorer blir det lite olika antal antal bilder men det brukar bli runt 15+ bilder.

Bilderna ni ser i ert urvalsgalleri har lätt grundredigering men
de bilder ni sen väljer att köpa redigeras noga i fotografens
bildstil.

Produkter

Artblocks

De flesta väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men många vill även ha hjälp med att göra färdiga produkter. Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-ljus dvs blekning av solen och även går att torka av med en fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen, och man slipper blänkande UV-glas (vilket man annars behöver ha som skydd framför sina bilder).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen.

Artblocks går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en kommande fotografering i framtiden (kanske på hela familjen eller ett nytillskott till familjen.)


Priset för en ArtBlock 24×32 cm är 995:- (Detta format finns som visningsex i studion)

Samma pris, 995:-, gäller även för 25x25cm om bilden passar sej bättre i kvadratiskt mått.

Större format kostar:
30×30 = 1295:-
30×40 1450:-
40×40 1650:-

Obs priser på Artblock gäller två månader från fotograferingstillfället.
Artblock finns även som runda. Då är kanten i ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.


Inramade tavlor och bildboxar

Vill man i stället ha inramade tavlor går det såklart bra det med. Även tavlorna är laminerade med sidenmatt laminat med UV-skydd. Minsta mått är 30×30 och prisexempel är inklusive enklaste ram.

Det finns många ramprov i studion. Vi samarbetar med Sveriges främsta leverantör av ramar. Priset på ram är beroende på den prisgrupp ramen tillhör. Vill man gå upp från standardramen så lämnas offert på detta.

Prisexempel på inramad laminerad tavla med enkel standardram:
30×30 1500:-
30×40 1800:-
40×40 2100:-Kanske gillar ni så många av sina bilder så ni  vill ha en bildbox med era favoriter? Denna är en fin present till far- och morföräldrar. Och varför inte beställa en till er som familj. Så härligt att ha under uppväxten och kanske ge som present när ert barn blir vuxet. Boxen kan gå vidare i generationer. (En bild förvarad i en ljustät box har den allra längsta hållbarheten.)

Denna fina box finns i många olika utföranden. Bilderna är antingen monterade i passepartout (som i bildexemplet ovan) eller monterade på kartong eller på tjockare fine-artpapper.  Du skan själv välja antalet bilder mellan 5-15.

Och varför inte skaffa några ramar i samma storlek och sedan sätta in (och även byta eftersom)  bilder från boxen? På detta sätt får ni både en bildskatt i form av en fin box och bilder till väggen. 

Bildbox finns från 2200:- och uppåt beroende på utförande och antal bilder. Beställer ni två identiska boxar innan sista januari ges 25% rabatt på box nr2.


Leveranstider på artplates, inramingar och bildboxar är ca 5 veckor. 

Investering

Att gå till en fotograf för barnbilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen.

er sessionsavgift ingår:


Bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album.
Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden.

Många köper även en kombination av bildfiler och produkter.

En digital bildfil kostar 850:-
Fem digitala bildfiler 2600:-
10 digitala bildfiler 3650:-

Vill man lägga till fler bildfiler (utöver 10)
går det bra i par om 4. 4 extra digitala bildfiler kostar 750:-

(Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i
fotograferns bilstil. Räkna med 4-5 dagar om ni köper 5 digitala
och ytterligare några dagar till om ni köper 10 eller mer.

Övrig info

Priserna ovan gäller det tids-fönster då det minsta barnet sitter stadigt. 

Er sessionsavgift är även er bokningsavgift. Denna betalas innan er fotografering och observera att det är först när den är betald som er tid är bokad.  Jag håller en överrenskommen tid 24 timmar i väntan på bokningsavgiften. Observera att det inte ingår bilder i er sessionsavgift utan ni köper till de bilder ni mest förälskat er i antingen som färdig produkt, bildfil eller en kombination.

Efter det att ni fått tillgång till ert webbgalleri är galleriet öppet för er att göra val ur i tre veckor. Därefter stängs det per automatik (men går att låsa upp för ytterligare tre veckor mot en kostnad på 500:-)

Väl mött och tveka inte att höra av er med frågor :-D.

Ingen fråga är för liten och det är så roligt och bra att bolla frågor om rekvisita etc 
. Det är även detta ”bollandet”  som gör att vi är väl förberedda med färgval mm inför fotograferingen <3 :-)! Det går även jättebra att ringa vardagar 9-15. 0708-71 45 44