Vad roligt att ni är intresserade av en barnfotografering!
Studion är fullt utrustad för att ge härliga barnbilder med fin utvald rekvisita. Och för de minsta 74 – 86 finns det gott om kläder att låna för den som vill.

Detta året är så speciellt. Därför är alla ”snabbare” julfotograferingarna inställda. Vi måste alla dra vårat strå still stacken i denna unika situation.


I stället satsar Karusell på ”vanliga” fotograferingar fram tills jul.  Under fotosessionen kan man (om man vill) dela upp tiden i en ”vanlig” fotografering och en julfotografering. 

Då får man både vanliga barnbilder (att t.ex. använda som tavlor och presenter). Och bilder som andas jul! 

Exempelvis kan man fotografera en barnfotograferingssessionen på ljus bakgrund med härlig rekvisita. Och sen fotografera några julbilder på en stämningsfull mörk bakgrund.

På det sättet får ni som två fotogreferingar i en. Vi kommer i god tid innan fotograferingen planera hur det blir bäst för just er och era barn.


Studion är som sagt fullt utrustad för att få fina barnbilder.  Om ditt barn har större storlek än 86 och du är intresserad av klädlån så stäm av innan vad som finns. 🙂

Vi rekommenderar dock alltid att barnet kommer i en klädsel som föräldrarna gillar redan när när ni kommer till studion. (För då har man ju med hunnit prova att storleken stämmer.) Newbie (KappAhl)  har exvis mycket fint och även Zara. Fråga gärna fotografen om klädtips!

Fotosessionen kostar vanligtvis 1500:- Men sänks till 800:- om föräldrarna känner att det är OK att fotografen kan visa bilder i sin marknadsföring (ex. Instagram eller bild i fotografens skyltfönster). Denna sessionsavgift fungerar även som en bokning av er tid. Observera att tiden inte är bokad förrens bokningsavgiften är betald <3. 

I sessionsavgiften ingår fotograqfering av ett barn eller syskon. Vill en förälder vara med på bild lägger man till 500:- till sessionsavgiften. 


Innan jul och pga av situationen i samhället kan tiderna gå åt snabbt. Är ni intresserada av en tid så boka inom  2-3 dagar för att vara säker på att få en tid.

Fotograferingarna sker vart tredje dag och såklart endast en fotografering per dag.
Direkt efter sessionen vädras lokalen ut helt och alla ytor och
rekvisita som bara går spritas/tvättas. För mer information hur
fotograferingen ”Coronasäkras” prata gärna med oss. 

Hur går en fotografering till?

I studion finns klossar så man kan skiva barnets namn. Hör av er innan om ni vill ha det så kan jag ta fram dem och även provskriva och se att alla bokstäver finns där :-).

Förslagsvis fotograferar vi först mot en neutral bakgrund med ett vitt vackert trägolv med barnet sittandes på olika rekvisita som pallar och korgar. Det finns även en fin rottingsoffa där barn brukar gilla att leka. Enkla vita pallar och flera olika stolar finn med 

Vi jobbar mycket med att få den lilles blick in i kameran. Och improviserar och ser lite vad barnet verkar gilla bäst i form av rekvisita. Några leenden föröker vi såklart locka fram men det är väldigt individuellt beroende på dagsform etc. Men även allvarliga bilder är underbart vackert och brukar ha en väldigt fin känsla.  Det finns gott om spännade leksaker för att fånga barnets intresse och nyfikenhet.

Det finns även tid för klädbyten (om ni vill det) samt såklart bakgrundsbyten. Innan fotograferingen kommer vi göra ett litet ”körschema” så vi har en plan.


Ca 5 dagar efter er fotografering får ni ett en länk till ert urvalsgalleri där ni kan se de bästa bilderna från sessionen.

Beroende på olika faktorer blir det lite olika antal antal bilder men det brukar bli runt 15+ bilder.

Bilderna ni ser i ert urvalsgalleri har lätt grundredigering men
de bilder ni sen väljer att köpa redigeras noga i fotografens
bildstil.

Produkter

Artblocks

De flesta väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men många vill även ha hjälp med att göra färdiga produkter. Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-ljus dvs blekning av solen och även går att torka av med en fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen, och man slipper blänkande UV-glas (vilket man annars behöver ha som skydd framför sina bilder).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen.

Artblocks går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en kommande fotografering i framtiden (kanske på hela familjen eller ett nytillskott till familjen.)


Priset för en ArtBlock 24×32 cm är 995:- (Detta format finns som visningsex i studion)

Samma pris, 995:-, gäller även för 25x25cm om bilden passar sej bättre i kvadratiskt mått.

Större format kostar:
30×30 = 1295:-
30×40 1450:-
40×40 1650:-

Obs priser på Artblock gäller två månader från fotograferingstillfället.
Artblock finns även som runda. Då är kanten i ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.


Inramade tavlor och bildboxar

Vill man i stället ha inramade tavlor går det såklart bra det med. Även tavlorna är laminerade med sidenmatt laminat med UV-skydd. Minsta mått är 30×30 och prisexempel är inklusive enklaste ram.

Det finns många ramprov i studion. Vi samarbetar med Sveriges främsta leverantör av ramar. Priset på ram är beroende på den prisgrupp ramen tillhör. Vill man gå upp från standardramen så lämnas offert på detta.

Prisexempel på inramad laminerad tavla med enkel standardram:
30×30 1500:-
30×40 1800:-
40×40 2100:-Kanske gillar ni så många av sina bilder så ni  vill ha en bildbox med era favoriter? Denna är en fin present till far- och morföräldrar. Och varför inte beställa en till er som familj. Så härligt att ha under uppväxten och kanske ge som present när ert barn blir vuxet. Boxen kan gå vidare i generationer. (En bild förvarad i en ljustät box har den allra längsta hållbarheten.)

Denna fina box finns i många olika utföranden. Bilderna är antingen monterade i passepartout (som i bildexemplet ovan) eller monterade på kartong eller på tjockare fine-artpapper.  Du skan själv välja antalet bilder mellan 5-15.

Och varför inte skaffa några ramar i samma storlek och sedan sätta in (och även byta eftersom)  bilder från boxen? På detta sätt får ni både en bildskatt i form av en fin box och bilder till väggen. 

Bildbox finns från 2200:- och uppåt beroende på utförande och antal bilder. Beställer ni två identiska boxar innan sista januari ges 25% rabatt på box nr2.


Leveranstider på artplates, inramingar och bildboxar är ca 6 veckor. Så tyvärr kommer dessa produkter inte att hinna leveraras innan jul. Men det går ju jättebra att ex. låta släktingar kika i ert urvalsgalleri och själva välja. Så sänds beställningen iväg i samband med julen.

Investering

Att gå till en fotograf för barnbilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen.

er sessionsavgift ingår:


Bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album.
Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden.

Många köper även en kombination av bildfiler och produkter.

En digital bildfil kostar 850:-
Fem digitala bildfiler 2600:-
10 digitala bildfiler 3350:-

Vill man lägga till fler bildfiler (utöver 10)
går det bra i par om 4. 4 extra digitala bildfiler kostar 750:-

(Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i
fotograferns bilstil. Räkna med 4-5 dagar om ni köper 5 digitala
och ytterligare några dagar till om ni köper 10 eller mer.

Övrig info

Priserna ovan gäller fram tills sista januari 2021. Priser för produkter gäller 6 månader från fotograferingstillfället. 

Er sessionsavgift är även er bokningsavgift. Denna betalas innan er fotografering och observera att det är först när den är betald som er tid är bokad.  Jag håller en överrenskommen tid 24 timmar i väntan på bokningsavgiften. Observera att det inte ingår bilder i er sessionsavgift utan ni köper till de bilder ni mest förälskat er i antingen som färdig produkt, bildfil eller en kombination.

Efter det att ni fått tillgång till ert webbgalleri är galleriet öppet för er att göra val ur i tre veckor. Därefter stängs det per automatik (men går att låsa upp för ytterligare tre veckor mot en kostnad på 500:-)

Väl mött och tveka inte att höra av er med frågor :-D.

Ingen fråga är för liten och det är så roligt och bra att bolla frågor om rekvisita etc 
. Det är även detta ”bollandet”  som gör att vi är väl förberedda med färgval mm inför fotograferingen <3 :-)! Det går även jättebra att ringa vardagar 9-15. 0708-71 45 44