Syskon och
familjefotografering

Familjen samlad tillsammans
Att samla hela familjen och ta bilder är både en rolig upplevelese att göra tillsammans och ger er en bildskatt för livet. Många är vi som skulle vilja ha fina porträtt på vår egen familj när vi växte upp. Men mamma eller pappa är ju oftast bakom kameran/mobilen. Så passa på att frysa tiden och ge er och framför allt  barnen oförglömliga bilder.

Syskon
Alla syskon tillsammans på en bild. Vilken härlig present till ex. far- och morföräldrar.

För att inte tala om för barnen själva. Fina bilder på dem som inte är ”snapshots” med telefonen. Utan bilder som de i sin tur kan visa sina barn.

Bildkänsla
Ljusa bilder, mörka bilder eller kanske nått mitt emellan?

Om någon frågar mej vilken sorts bilder jag gillar och vilken stil svarar jag ofta det beror på. Det är till sist en kombination av hårfärger, klädval mm som avgör om vi får lätta luftiga bilder eller stilrena dovare. Och varför inte en kombination av bägge?

Vi bollar noga innan fotograferingen angående bakgrunder, klädval mm. Även vilka sorters bilder vi kommer ta. Så att vi har en bra plan inför själva fotograferingen.

När sen själva planeringen är klar så kar ju ”jobbet gjort”. Och i studion har vi en lekfull härlig känsla som många tycker ”lyser igenom” på deras bilder.

Lånekläder
I studion har vi tillgång till lite olika kläder både för mamma och barn och vi bollar i god tid kläder och färger. Antingen vill man helt ha sina egna kläder eller så vill man låna ett eller flera plagg.

Lite majoritet har vi på kläder till tjejer, men återkom med era storlekar om ni är intresserade, så ska vi kika på vad som finns 🙂 !

Sessionsavgift
Studiotid, planering och klädlån betalas av en sessionsavgift. Det är även med den ni bokar er studiotid. (Tänk på att jag oftast är fullbokat i tre veckor i förväg så kommer man senare kan det vara svårt att få en tid. Men när sessionsagfigten är betald har ni er tid garanterat.)

Sessionsavgiftern är antingen 900:- i det fall jag kan visa bilderna. Ex som här på en hemsida eller på instagram @karusell_foto. I annat fall är fotoavgiften 1300:-

Hur går fotograferingen till?

Vad händer efter fotograferingen?

Efter ca 4 veckor får ni en länk till en urvalssida med era bästa bilder. Det brukar vara ca 15 -20 bilder för er att välja från i ert galleri. Fotar ni nu innan jul ser vi till att ni har ert urvalsgalleri minst 3 veckor innan jul.

I urvalsgalleriet bestämmer ni hur många digitala bilder ni vill köpa från er session.

1 digital bild 2100:-
5 digitala bilder 3200:-
10 digitala bilder 4900:-

Ytterligare bilder köpes i par om 4 för 1600:-

Efter att ni har gjort era val och betalat er faktura slutredigerasera bilder. Tänk på att om ni vill ha bilder innan jul att vara lite ”snabba” i urval mm. Efter att era bilder är betalda tar det 5-9 dagar innan innan
bilderna levereras till er digitalt.


Är du intressead av att köpa produkter som tavlor och bildboxar så hittar du mer information här nedan:

(Tänk bara på att om du fotograferar under slutet på november och frammåt kan
det vara svårt att hinna få produkterna klara tills julafton. Men kolla
av det med oss så hör vi med leverantörer vad som går att ordna. )

Ser mycket fram emot er fotografering, det brukar vara en rolig stund både för stora och små.

Tveka inte att återkomma med frågor som kan dyka upp.

Väl mött 🙂 Anneli