Ettårsbilder

Vad roligt att ni är intresserade av en 1-års fotografering. Att fotografera sitt barn i samband med dess ettårsdag är verkligen härligt. Det blir minnen för livet för familjen och även för barnet att se tillbaka på och visa sina egna barn.

I studion har vi ljusa fina färger och mycket rekvisita i form av små stolar och korgar.

Och vill ni låna kläder finns det många kläder för utlån i storlekarna 74 – 86. Främst kläder för flickor men även några fina outfits för pojkar. Vi rekommenderar alltid att barnet kommer i en klädsel som föräldrarna gillar redan när när ni kommer till studion. (För då har man ju med hunnit prova att storleken stämmer.) Newbie (KappAhl)  har exvis mycket fint och även Zara. Fråga gärna fotografen om klädtips! Vill hela familjen vara med på bild så kan vi även tipsa om enkla bra neutrala kläder om ni vill – för att få vackra och finstämda bilder.

Fotosessionen kostar vanligtvis 1500:- Men sänks till 800:- om föräldrarna känner att det är OK att fotografen kan visa bilder i sin marknadsföring (ex. Instagram eller bild i fotografens skyltfönster). Denna sessionsavgift fungerar även som en bokning av er tid. Observera att tiden inte är bokad förrens bokningsavgiften är betald <3. 

Förslagsvis fotograferar vi först mot en neutral bakgrund med ett vitt vackert trägolv med barnet sittandes på olika rekvisita som pallar och korgar. Det finns även en fin rottingsoffa för barnat enskilt men även familjebilder blir fina där. Enkla vita pallar finns även och ger ett rent och fint intryck. (Då sitter barnet i någon av föräldrarnas knä.)

Sen sker ett klädbyte och vi ändrar till en beige eller grå ”seamless” bakgrund som ger ett tidlöst intryck. Hinner vi gör vi ännu ett klädbyte. Allt sker på barnets villkor och vi ser var hen gillar och om hen vill byta.

Vi jobbar mycket med att få den lilles blick in i kameran. Och improviserar och ser lite vad barnet verkar gilla bäst i form av rekvisita. Några leenden föröker vi såklart locka fram men det är väldigt individuellt beroende både på dagsform etc. Men även allvarliga bilder är underbart vackert och brukar ha en väldigt fin känsla.  Det finns gott om spännade leksaker för att fånga barnets intresse och nyfikenhet.

I studion finns klossar så man kan skiva barnets namn. Hör av er innan om ni vill ha det så kan jag ta fram dem och även provskriva och se att alla bokstäver finns där :-).

I slutet av fotograferingen finns även en option att fotografera ”Smash the cake” om familjen även önskar detta.

Det är fint med en sådan här ”naked cake” som är så populär just nu. Familjen tar med sej tårtan till studion och vi kan tipsa om flera bagerier i närheten som gör fina små tårtor. I så fall bollar vi i god tid om ni vill ha vimplar, ballonger eller annat i bakgrunden.  Det finns gott om fina vimplar att välja på hos Karusell. Fina vanliga ballonger finns med.

(Vill ni att Karusell ordnar tårtan gör vi det. I så fall blir det en ”naked cake” från ett bageri i Sundbyberg till självkostnadspris 500:- för tårta och budning till studion.)
Ca tre veckor efter fotograferingen kommer ni få tillgång till ert urvalsgalleri med de bästa bilderna. Därefter har ni två veckor på att göra ert urval.

Beroende på olika faktorer blir det lite olika antal antal bilder men det brukar bli runt 15+ bilder.

Bilderna ni ser i ert urvalsgalleri har lätt grundredigering men
de bilder ni sen väljer att köpa redigeras noga i fotografens
bildstil.

Om barnet fyller år efter eller samma dag som fotograferingen och ni vill ha en bild att posta på barnets födelsedag i sociala medier går det bra. Då redigerar jag en bild samma dag fotograferingen är och sänder till er i webb-upplösning. (Fotografen väljer bild men välj om ni vill ha en ”ettårsbild” eller en med ”barnet och tårtan” eller ”barnet i badbaljan” beroende om ni har gjort dessa tillval såklart.)

Produkter

Artblocks

De flesta väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men många vill även ha hjälp med att göra färdiga produkter. Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-ljus dvs blekning av solen och även går att torka av med en fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen, och man slipper blänkande UV-glas (vilket man annars behöver ha som skydd framför sina bilder).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen.

Artblocks går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en kommande fotografering i framtiden (kanske på hela familjen eller ett nytillskott till familjen.)


Priset för en ArtBlock 24×32 cm är 995:- (Detta format finns som visningsex i studion)

Samma pris, 995:-, gäller även för 25x25cm om bilden passar sej bättre i kvadratiskt mått.

Större format kostar:
30×30 = 1295:-
30×40 1450:-
40×40 1650:-

Obs priser på Artblock gäller två månader från fotograferingstillfället.
Artblock finns även som runda. Då är kanten i ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.


Inramade tavlor och bildboxar

Vill man i stället ha inramade tavlor går det såklart bra det med. Även tavlorna är laminerade med sidenmatt laminat med UV-skydd. Minsta mått är 30×30 och prisexempel är inklusive enklaste ram.

Det finns många ramprov i studion. Vi samarbetar med Sveriges främsta leverantör av ramar. Priset på ram är beroende på den prisgrupp ramen tillhör. Vill man gå upp från standardramen så lämnas offert på detta.

Prisexempel på inramad laminerad tavla med enkel standardram:
30×30 1500:-
30×40 1800:-
40×40 2100:-Kanske gillar ni så många av sina bilder så ni  vill ha en bildbox med era favoriter? Denna är en fin present till far- och morföräldrar. Och varför inte beställa en till er som familj. Så härligt att ha under uppväxten och kanske ge som present när ert barn blir vuxet. Boxen kan gå vidare i generationer. (En bild förvarad i en ljustät box har den allra längsta hållbarheten.)

Denna fina box finns i många olika utföranden. Bilderna är antingen monterade i passepartout (som i bildexemplet ovan) eller monterade på kartong eller på tjockare fine-artpapper.  Du skan själv välja antalet bilder mellan 5-15.

Och varför inte skaffa några ramar i samma storlek och sedan sätta in (och även byta eftersom)  bilder från boxen? På detta sätt får ni både en bildskatt i form av en fin box och bilder till väggen. 

Bildbox finns från 2200:- och uppåt beroende på utförande och antal bilder. Beställer ni två identiska boxar innan 1 november ges 30% rabatt på box nr2.


Leveranstider på artplates, inramingar och bildboxar är ca 6 veckor. Sista beställningsdag för produkter inför jul är 15 november.
(Kontakta fotografen om du behöver något snabbare, ex. inför en födelsedag, så ska jag se om det går att ordna.)

Investering

Att gå till en fotograf för barn- och familjebilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen.

er sessionsavgift ingår:


Till ettårs
fotografering går det att lägga till olika tillval:

  • Bad efter Smash the Cake i badbalja (med eller utan vanligt vatten) 350:-
  • Förälder som vill vara med på bilder 300:-

Dessa tillval läggs på bokningsavgiften och betalas i samband med bokningsavgiften (1500:- eller 800:-) Tillval kan inte läggas på senare efter att bokningsavgiften är betald.


Bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album.
Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden.

Många köper även en kombination av bildfiler och produkter.

En digital bildfil kostar 850:-
Fem digitala bildfiler 2600:-
10 digitala bildfiler 2950:-

Vill man lägga till fler bildfiler (utöver 10)
går det bra i par om 4. 4 extra digitala bildfiler kostar 650:-

(Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i
fotograferns bilstil. Räkna med 4-5 dagar om ni köper 5 digitala
och ytterligare några dagar till om ni köper 10 eller mer.