Barnfotografering

Välkomna hit och vad roligt att ni är intresserade av att fotografera ert barn!

I Sundbyberg finns en studio som är specialiserad på barnbilder – för att de ska bli så vackra och fina som det bara går.

Många gånger saknar man de där fina, rena bilderna på sitt barn. De bilderna som verkligen fryser tiden och blir minnen för livet.

Bilderna som kan bli förstoringar och sändas till släkt och vänner. Vi tar ofta många bilder i vår vardag men de där fina lugna bilderna som andas kvalitet är inte alltid så lätta att få till.

Därför finns Karusell här för er! För att frysa tiden och ge er några ljuvliga bilder på er skatt.

Studion i Sundbyberg är ljus och härlig och det finns gott om passande rekvisita just för barn. Det brukar vara en riktigt rolig fotografering både för stora och små. Vi har passande musik på och gott om bus och spex.

Barn brukar tycka det är riktigt roligt i studon och det är ofta vi får höra att de gärna vill stanna lite till och leka mer. Allt sker såklart på barnens villkor med stor lyhördhet för barnet.

Alla våra barn är olika. Bygisar eller barn med massa energi och spring i benen. Och även barn har ju dagar som är toppen eller när de är lite tröttare. Jag kan säga att även trötta barn som kommer till studion brukar lämna med ett leende.

Och skulle du ha ett barn med särskilda behov då ska du ringa mej <3. Då pratar vi vidare om just eran skatt och hur vi gör den bästa fotograferingen skräddarsydd för just er.Hur går fotograferingen till?

Först försöker vi hitta en tid. Karusell fotograferar främst på förmiddarna och 10.30 eller tidigare är oftast en mycket bra tid då barnen oftast är som piggast.

När sessionsavgiften (som även är en bokning av er tid) är betald startar vi planeringen av er session.

Ibland vill föräldrar att jag sätter ihop den ”setup” jag tror blir bäst för åldern. Och andra kikar runt och återkommer med vilka färger, golv, vägg mm just de vill ha. Tillsammans bollar vi fram just eran ”setup” och med fokus på barnets egna färger.

Vi har även gott om rekvisita ex. klossar att skriva barnets namn brukar vara poppis att ha med på några bilder. Även nallar, bilar och annat kul är poppis att ”leka” med och ger harmoniska bilder. 

Kanske har ni någon speciell nalle, filt, favoritbok eller likande. Sådant (som man ju sparar) är ju väldigt fint att ha med på någon bild. Det tar även ofta fram barnets personlighet på ett fint sätt ha ha med något från hemmet.

Lån av kläder

Många vill ha sina egna kläder men Karusell har en lånegarderob. Främst för nyfödd upp till 1,5 år. Dock finns det även lite kläder för äldre barn. Även klänningar för mammor och gravidkläder. Hör av dej med er storlek så återkommer vi med bilder på det som finns.

Under själva fotograferingen har vi en härlig känsla i studion. Beroende på barnets ålder brukar jag försöka göra det hela lite som en lek. Att få lite olika uppdrag som att ”hjälpa fotografen” ex ställa fram en stol eller kloss brukar vara poppis.

Kanske är barnet blygt eller spralligt. Det finns bra knep för att få fina bilder oavsett. I studion är det ditt barn som är huvudperson och styr mycket av det vi gör. På det sättet brukar vi få fina bilder.

Webbgalleri

Ca 4 veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert webbgalleri/urvalsgalleri med de bästa bilderna från er fotografering. 

Bilderna ni ser i ert webbgalleri har lätt grundredigering men de bilder ni sen väljer ut redigeras mer noga i fotografens bildstil.

Det brukar vara väldigt spännande att se sitt galleri och välja sina bilder. Kanske vill ni förstora någon och hänga på väggen? Eller kanske göra ett collage av 3-5 bilder?

Antalet bilder skiftar lite mellan fotograferingarna. Ca 7-12  bilder är vanligt då det är ett barn runt 2-3 år. Lite fler bilder om barnet är 4-8 år.


Bilder för vägg och presenter

Produkter

Många väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men det är även väldigt smidigt med klara premiumprodukter.

Alla produkter framkallas i professionellt fotolabb som endast vänder sej fotografer. Detta ger en färgäkthet och hållbarhet som är mycket svårt att nå hos ett vanligt konsumetlabb.

Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Så vackra så de måste nästan ses på plats i studion! Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-strålar och även går att torka av med lätt fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen. (och man slipper blänkande glas vilket annars behövs för att skydda blider från blekning).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen. Ett riktigt konstverk.

Dessa tavlor går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en framtida fotografering. De kan bli en vacker grund för ett stilren tavelvägg där man kan följa hur barnet (och familjen) växer.

Pris för ArtBlock
30×30 = 1595:-
30×40 = 1795:- 
40×40 1900:-

(finns även i större format)

Obs priser på Artblock gäller fyra månader från fotogtraferingen (och följer sedan ev. höjningar hos leverantören).

Artblock finns även som runda. Då är kanten ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.

(Artblocks går inte att köpa för vanliga konsumenter utan de återförsäljs endast av fotografer.)

Premiumboxar är en annan stor favorit! Bilderna är monterade vackert i passepartout. En riktig skattkista med bilder för barnet och er under uppväxten. Dessutom är detta ljustäta alternativ ett av de bästa sätten att förvara bilder på.

Bilderna finns de vanligaste måtten,  dvs man kan köpa en eller flera ramar och sedan byta bilder i dem för variation.

En mycket uppskattad present till släktigar.  Det blir ju nästan som två produkter i en. Både en härlig box för bilerna och möjlighet att få produkter till väggen för ett ”kombinationspris”.

Eller varför inte tipsa tipsa mor- och farföräldrar att det finns hos mej. Då kan jag bolla vilka de bilder de önskar och andra val direkt. Allt går att ordna!

I boxarna kan ni välja 5-10 bilder. Det går att få bilderna med eller utan passepartout. (Bilderna utan är även de av tjock kvalitet och går att ställa som de är diketk på en tavellist men rekommenderas att de sätts bakom glas och fram som skydd för bilden).

Enklaste utförandet av box med 5 bilder startar på 2950:-

Vid beställingar av två helt identiska boxar ges 30% rabatt  på box nr2 för beställar som inkommit innan 1 februari.

Hör av er om ni vill ha fullständig prislista på bildbox.

Leveranstider för produkter
Från att er betalning är erlagd tar det ca 8 veckor (oftast snabbare men räkna med det) innan era produkter går att hämta i studion. Produkterna är handgjorda av nordens bästa leverantörer för fotografer.

Behöver ni några produkt snabbare än så (ex en födelsedag eller jul) så kontakta fotografen så snabbt ni vet, ska vi se om det går att ordna på något sätt.

Digitala bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor eller sätta in i album. Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden. En digital bilfil går ju såklart att famkalla hur många gånger som hellst!

Och självklart går det bra att kombinera produkter med digitala filer.

Bildfilerna levereras digitalt.

Investering

Att gå till en fotograf för barn- och/eller familjebilder är en investering i både tid och pengar. 

Sessionavgiften för er fotografering är 950:- om det är OK att bilderna visas ex på Instagram och hemisida.
I annat fall är sessionsavgiften 1200:-
Sessionsavgiten betalas innan er fotografering och är även en bokning av er tid.

I sessionsavgiften ingår:

  Pris för digitala filer

  Produkter som bildboxar etc. från sessionen kan köpas enl. prisuppgifter ovan.

  Digitala högupplösta filer från sessionen:

  • En digital bildfil kostar 900:-

  • Fem digitala bildfiler 3400:-

  • 10 digitala bildfiler i webbgalleriet 4250:-

  Extra filer utöver 10 st köps i par om 4 för 1200:- för fyra filer.

  Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i 
  fotograferns bilstil.
  Räkna med 15 dagar om ni köper 5 digitala 
  och ytterligare 5 dagar om ni köper 10 eller fler.

  Och självklart går det bra att kombinera produkter och digitala filer!

  Övrig information:

  Er sessionsavgift är även er bokningsavgift. Denna betalas innan er fotografering och observera att det är först när den är betald som er tid är bokad.  Jag håller en överrenskommen tid 24 timmar i väntan på bokningsavgiften. Observera att det inte ingår bilder i er sessionsavgift utan ni köper till de bilder ni mest förälskat er i.

  Vill ni att ni föräldrar är med på några bilder går det bra mot en avgift på 500:- (som betalas i samband med bokningsavgiften.) Det finns rekvisita i form av fina pallar, träboxar och en rottingsoffa för att få fina familjebilder).

  Inga oredigerade bilder lämnas ut av fotografen.

  Väl mött och tveka inte att höra av er med frågor :-D. Ingen fråga är för liten och jag tycker det är så roligt att bolla frågor om rekvisita etc. Det är även det som gör att ni får finstämda härliga bilder på ert barn <3 :-)!