1-års bilder

Välkomna hit och vad roligt att ni är intresserade av att fotografera ert barn runt ett år!

I Sundbyberg finns en studio som är specialiserad på barnbilder – för att de ska bli så vackra och fina som det bara går. Och just 1-års bilder är så härligt att fotografera!


En riktig milstolpe i livet är de här bilderna runt ett. Och även de här bilderna som far- och morföräldrar älskar.

Fotar ni nu är bilderna ju perfekta att ge som årets julklapp till nära släktingar.

Studion i Sundbyberg är ljus och härlig och det finns gott om passande rekvisita just för åldern. Det brukar vara en riktigt rolig fotografering både för stora och små. Vi har passande musik på och gott om bus och spex.

Barn brukar tycka det är riktigt roligt i studon och detär ofta vi får höra att de gärna vill stanna lite till och leka mer. Allt sker såklart på barnens villkor – det är även så vi får de finste bilderna!


Vilken typ av fotografering?

En snabb fotografering eller en fotografering som inkuderar alla olika val. Du väljer det som passar er bäst mellan våra två val.

Bägge fotograferingarna kommer att ge dej härliga bilder på er  skatt. Det som i huvusak skiljer är planeringen innan och längden på själva fotosessionen.

Minifotografering

 • En kortare fotografering på ca 20 minuter
 • Förälder tar med egna kläder
 • Vi fotograferar utan klädbyten
 • Fotografen väljer bakgrund och rekvisita (i ljus färg)
 • Webbgalleri med ca 5-10 bilder att välja mellan

Standardfotografering

 • Studiotid från 20 min till så lång tid som behövs
 • Vi bollar klädval innan, det finns många söta låneplagg i studion och jag tipsar även med vad som finns nu i butiker eller om ni redan har kläder
 • Tid avstatt för så många klädbyten ni önskar
 • Vi bollar bakgrund/bakgrunder, rekvisita som stolar, blommor (just nu finns det ju levande blommor att tillgå som ex. solrosor) innan er fotografering.
 • Gott om tid för pauser mellis (då vi då inta har ngn annan fotografering bokad efter er)
 • Möjlighet att lägga till Smash The Cake


Minifotografering

Det här är vår snabbaste fotogofrafering där vi inte bollar klädval och rekvisita innan själja fotograferingen.

Fin ljus rekvisita passande för åldern finns på plats när ni kommer till studion. Såklart tar vi tid till att barnet bekantar sej med miljön och det finns lika mycket tid för att barnet ska känna sej tryggt och tycka det är skoj. Det är inget vi gör avkall på <3.

När barnet är bekvämt i miljön sker fotograferingen förhållandevis snabbt, vilket ju kan passa många som kanske just vill ha en snabb fotografering eller kunna gå till fotografen lite oftare.

Själva bilderna är lika fina som i en standardfotograering men utbudet bilder i ert webbgalleri blir såklart mindre pga kortare fotograferingstid ovh att vi inte heller byter kläder eller rekvisita.


Då vi har med tid i studion kommer ni såklart ha fler bilder att välja från  sedan i ert webbgalleri. Även det att vi byter kläder och rekvisita bidrar ju mycket i att ni får fler bilder och med större variation i galleriet.

Standardfotografering

Det här är vår vanligate fotografering. Här lägger vi gott om tid innan på att planera just er fotografering. På chatt eller på telefon om ni önskar det.

Har ni kikat runt på ex. instagram? Ät det några bakgrunder eller rekvisita ni gillar mer? Vi har har även bakgrunder, kläder etc som inte finns på insta/webbsida som vi även sänder för er att välja på.

Många av kläderna ni ser på Karusells bilder är lånekläder. Vill ni se vilka de är så sänder ni barnets storlek så återkommer vi med exemplel. Alla kläder i rätt storlek ligger även framme för er i studion så att ni kan kika och välja på plats. Vi har gott om tid för klädbyten och även planering av bilder i studion. Många älskar just denna del att vara med i planeringen om färgtema mm. Men såklart kan man med överlåta detta till mej och sen väl på plats kika och bestämma lite mer över rekvisita mm.

(Alla barn tycker inte om att byta kläder men vi har gott om tid och att i alla fall byta kläder en gång ger en fin variation i bilderna.)

Behövs det lite pauser etc lägger vi såklart in det. Vi har gott om tid och ta gärna med lite mellis etc för barnet att ladda batterierna med.

Har barnet någon favoritnalle eller snuttefilt är det även roligt att ta med det för att ha med på någon bild. Dessa nallar och filtar sparar man ju ofta och det är kul att se dem sen senare på fina bilder tillsammans med barnet.

Det finns även fina klossar för att skriva barnets namn. En vit gunghäst, många olika stolar, pallar, korgar filtar är exempel på annan revkvisita som finns i studion.

På en standrardfotografering finns även möjlighet att lägga till populära ”Smash The Cake”. Hör av er om det i så fall vid er bokning så berättar jag mer hur det går till och bokar även in extra tid till er session. Det går även att ta de så poppis ”badbilderna” efter er Smash.

Webbgalleri

Ca 3 veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert webbgalleri/urvalsgalleri med de bästa bilderna från er fotografering. 

Bilderna ni ser i ert webbgalleri har lätt grundredigering men de bilder ni sen väljer ut redigeras mer noga i fotografens bildstil.

Det brukar vara väldigt spännande att se sitt galleri och välja sina bilder. Kanske vill ni förstora någon och hänga på väggen? Eller kanske göra ett collage av 3-5 bilder?

Bilder för vägg och presenter

Produkter

Många väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men det är även väldigt smidigt med klara premiumprodukter.

Alla produkter framkallas i professionellt fotolabb som endast vänder sej fotografer. Detta ger en färgäkthet och hållbarhet som är mycket svårt att nå hos ett vanligt konsumetlabb.

Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Så vackra så de måste nästan ses på plats i studion! Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-strålar och även går att torka av med lätt fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen. (och man slipper blänkande glas vilket annars behövs för att skydda blider från blekning).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen. Ett riktigt konstverk.

Dessa tavlor går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en framtida fotografering. De kan bli en vacker grund för ett stilren tavelvägg där man kan följa hur barnet (och familjen) växer.

Pris för ArtBlock
30×30 = 1295:-
30×40 = 1495:- 
40×40 1600:-

(finns även i större format)

Obs priser på Artblock gäller två månader från 1-årsfotogtraferingen (och följer sedan ev. höjningar hos leverantören).

Artblock finns även som runda. Då är kanten ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.

(Artblocks går inte att köpa för vanliga konsumenter utan de återförsäljs endast av fotografer.)

Premiumboxar är en annan stor favorit! Bilderna är monterade vackert i passepartout. En riktig skattkista med bilder för barnet och er under uppväxten. Dessutom är detta ljustäta alternativ ett av de bästa sätten att förvara bilder på.

Bilderna finns de vanligaste måtten,  dvs man kan köpa en eller flera ramar och sedan byta bilder i dem för variation.

En mycket uppskattad present till släktigar.  Det blir ju nästan som två produkter i en. Både en härlig box för bilerna och möjlighet att få produkter till väggen för ett ”kombinationspris”.

Eller varför inte tipsa tipsa mor- och farföräldrar att det finns hos mej. Då kan jag bolla vilka de bilder de önskar och andra val direkt. Allt går att ordna!

I boxarna kan ni välja 5-10 bilder. Det går att få bilderna med eller utan passepartout. (Bilderna utan är även de av tjock kvalitet och går att ställa som de är diketk på en tavellist men rekommenderas att de sätts bakom glas och fram som skydd för bilden).

Enklaste utförandet av box med 5 bilder startar på 2550:-

Vid beställingar av två helt identiska boxar ges 30% rabatt  på box nr2 för beställar som inkommit innan 1 februari.

Hör av er om ni vill ha fullständig prislista på bildbox.

Leveranstider för produkter
Från att er betalning är erlagd tar det ca 8 veckor (oftast snabbare men räkna med det) innan era produkter går att hämta i studion. Produkterna är handgjorda av nordens bästa leverantörer för fotografer.  Behöver ni någon produkt snabbare än så (ex en födelsedag) så kontakta fotografen så ska vi se om det går att ordna i alla fall på något sätt.

Tänk på att beställa produkter till jul i god tid <3. 10 november är sista beställningsdatum för att era produkter ska hinna bli klara för er i god tid innan jul.

Digitala bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor eller sätta in i album. Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden. En digital bilfil går ju såklart att famkalla hur många gånger som hellst!

Och självklart går det bra att kombinera produkter med digitala filer.

Bildfilerna levereras digitalt.

Investering

Att gå till en fotograf för barn- och/eller familjebilder är en investering i både tid och pengar. 

Sessionavgiften för er fotografering är
Minifotografering 700:- eller Standardfotografering 1650:-

Där igår studiotid och ert webbgalleri.
Bilder ingår ej i sessionsavgiften utan ni köper dem som digitla filer (för att framkalla själva) eller färdiga produkter (ex som en bildbox).

  Nyhet!
  I dagarna har jag precis fått in ett vackert metall-kar för den som vill avsluta sin Smash the Cake med ”badbilder”.

  Detta kan göras helt utan vatten. Barnet sitter då med bar överkopp och man fotograferar i en vinkel så att vattennivån inte syns (och blåser gärna lite såpbubblor framför).

  Det går även göra som ett mjölkbad med flytande äkta blommor.


  Alternativet att även lägga till bad på slutet kostar 350:- och betalas i samband med er bokning.

  Pris för digitala filer

  1 års fotografering

  Produkter som bildboxar etc. från sessionen kan köpas enl. prisuppgifter ovan.

  Digitala högupplösta filer från sessionen:

  • En digital bildfil kostar 850:-

  • Fem digitala bildfiler 2000:-

  • 10 digitala bildfiler i webbgalleriet 2950:-

  Extra filer utöver 10 st köps i par om 4 för 1200:- för fyra filer.

  Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i 
  fotograferns bilstil.
  Räkna med 15 dagar om ni köper 5 digitala 
  och ytterligare 5 dagar om ni köper 10 eller fler.
  Och självklart går det bra att kombinera produkter och digitala filer!

  Övrig information:  Er sessionsavgift är även er bokningsavgift. Denna betalas innan er fotografering och observera att det är först när den är betald som er tid är bokad.  Jag håller en överrenskommen tid 24 timmar i väntan på bokningsavgiften. Observera att det inte ingår bilder i er sessionsavgift utan ni köper till de bilder ni mest förälskat er i.

  Efter det att ni fått tillgång till ert webbgalleri är det öppet för er att göra val ur i tre veckor. Efter det stängs det per automatik (men går att låsa upp för ytterligare tre veckor mot en kostnad på 500:-)

  Vill ni att syskon eller ni föräldrar är med på några bilder går det bra mot en avgift på 300:- per person (som betalas i samband med bokningsavgiften.) Det finns rekvisita i form av fina pallar, träboxar och en rottingsoffa för att få fina familjebilder). (Då setup och bakgrunder anpassas efter hur många som är med går det inte att ”lägga till” fler personer på fotodagen).

  Väl mött och tveka inte att höra av er med frågor :-D. Ingen fråga är för liten och jag tycker det är så roligt att bolla frågor om rekvisita etc. Det är även det som gör att ni får finstämda härliga bilder på ert barn <3 :-)!