Vad roligt att ni är intresserade av en barnfotografering. Att fotografera sitt barn i samband med dess halvårsdag eller ettårsdag är verkligen härligt. Det blir minnen för livet för familjen och även för barnet att se tillbaka på och visa sina egna barn.

I studion har vi ljusa fina färger och mycket rekvisita i form av små stolar och korgar.

Och vill ni låna kläder finns det många kläder för utlån i storlekarna 74 – 86. Såklart går det toppen att komma i sina egna kläder med. Mycket tid läggs på att planera er session så att bakgrunder, kläder etc blir harmoniskt.

Fotosessionen kostar vanligtvis 1500:- Men sänks till 800:- om föräldrarna känner att det är OK att fotografen kan visa bilder i sin marknadsföring (ex. Instagram, fotografens skyltfönster eller annan marknadsföring). Denna sessionsavgift fungerar även som en bokning av er tid. Observera att tiden inte är bokad förrens bokningsavgiften är betald <3.

1-årsbilder

Förslagsvis fotograferar vi mot en neutral bakgrund med ett vitt vackert trägolv med barnet sittandes på olika rekvisita som i korg eller annan rekvisita.Vi jobbar mycket med att få den lilles blick in i kameran. Och improviserar och ser lite vad barnet verkar gilla bäst i form av rekvisita. Rekvisita för rätt ålder är framtagen så vi byter och ser vad som ”går hem” hos barnet.

Några leenden föröker vi såklart locka fram men det är väldigt individuellt beroende både på dagsform etc. Men även allvarliga bilder är underbart vackert och brukar ha en väldigt fin känsla.  Det finns gott om spännade leksaker för att fånga barnets intresse och nyfikenhet.

I studion finns klossar så man kan skiva barnets namn. Hör av er innan om ni vill ha det så kan jag provskriva och se att alla bokstäver finns där :-).

Smash the Cake

Är det en 1-årsfotografering går det även fint att kombinera med det nu så populära ”smash hte Cake” för den som önskar det. 

Ca tre veckor efter fotograferingen kommer ni få tillgång till ert urvalsgalleri med de bästa bilderna som ett webbgalleri. Därefter har ni två veckor på er att göra ert urval.

Beroende på olika faktorer blir det lite olika antal antal bilder men det brukar bli runt 20+ bilder.

Bilderna ni ser i ert urvalsgalleri har lätt grundredigering mende bilder ni sen väljer att köpa redigeras noga i fotografens bildstil.

Har ni möjlighet att komma tillbaka till studion är det många som uppskattar att kunna bolla sina val. I studion ser man även exempel på Artplates och skillnader mellan de olika produkterna enklare. Det är även enklare att få en uppfattning om storleken.


Produkter

Artblocks

Endel vill bara köpa produkter från sin fotografering andra en kombination av produkter och filer. 

Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-ljus dvs blekning av solen och även går att torka av med en fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen, och man slipper blänkande UV-glas (vilket man annars behöver ha som skydd framför sina bilder).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen.

Artblocks går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en kommande fotografering i framtiden.

Priset för en ArtBlock 24×32 cm är 1600:-

Större format kostar:
30×30 = 1700:
30×40 1800 :-
40×40 2500-
40×50 cm 2750:-

Formaten 24×32, 30×30 och 30×40 finns som visningsex. Passa på att kika på dem när ni är i studion 🙂 .

Obs priser på Artblock gäller två månader från fotograferingstillfället.
Artblock finns även som runda. Då är kanten i ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.

Inramade tavlor och bildboxar

Vill man i stället ha inramade tavlor går det såklart bra det med.

Även tavlorna är laminerade med sidenmatt laminat med UV-skydd om monterade på kartong. Minsta mått är 30×30.

30×30 1500:-
30×40 1700:-
40×40 2000:-
40×50 cm 2200:-


Det går såklart fint att få bilden inramad och klar att hänga på väggen. Vi samarbetar med Sveriges främsta ramleverantör. Ramarna tillverkas i Sverige och är av högsta kvalitet. (Ramarna ska inte förväxlas med billigare komposit eller plasramar liknande ”varuhusramar”). I studion ser man lätt skillanden (och känner tyngden) i homogena träramar.


Vi har många ramprov. Priset på ram är beroende på den prisgrupp ramen tillhör.  Ex ramen ovan i storlek 30×30 kostar 250:- Vill man ha en ex. enklare aluminiumram hör av er för pris.Bildbox
Kanske gillar ni så många av sina bilder så ni  vill ha en bildbox med era favoriter? Denna är en fin present till far- och morföräldrar. Och varför inte beställa en till er som familj. Så härligt att ha under uppväxten och kanske ge som present när ert barn blir vuxet. Boxen kan gå vidare i generationer. (En bild förvarad i en ljustät box har den allra längsta hållbarheten.)

Denna fina box finns i många olika utföranden. Bilderna är antingen monterade i passepartout (som i bildexemplet ovan) eller monterade på kartong eller på tjockare fine-artpapper.  Du skan själv välja antalet bilder mellan 5-15.

Och varför inte skaffa några ramar i samma storlek och sedan sätta in (och även byta eftersom)  bilder från boxen? På detta sätt får ni både en bildskatt i form av en fin box och bilder till väggen. 

Bildbox finns från 2500:- och uppåt beroende på utförande och antal bilder. Beställer ni två identiska boxar innan 1 november ges 30% rabatt på box nr2.

Leveranstider på artplates, inramingar och bildboxar är ca 6 veckor.
(Kontakta fotografen om du behöver något snabbare, ex. inför en födelsedag, så ska jag se om det går att ordna.)


Investering

Att gå till en fotograf för barn- och familjebilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen.

er sessionsavgift ingår:


Bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album.
Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden.

Många köper även en kombination av bildfiler och produkter.

En digital bildfil kostar 850:-
Fem digitala bildfiler 2600:-
10 digitala bildfiler 2950:- Vill man lägga till fler bildfiler (utöver 10) går det bra i par om 4. 4 extra digitala bildfiler kostar 1100:-

(Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i
fotograferns bilstil. Räkna med 5-6 dagar om ni köper 5 digitala
och ytterligare några dagar till om ni köper 10 eller mer.

Köper ni tavlor ges rabatt på ges rabatt på prisera ovan för bildfiler.

Tveka inte att höra av er med frågor, stora som små, angående er fotografering.