Familje och generationsfotografering

Bilder på er tillsammans
Vad roligt att ni är intresserade av en genereationsfotografering! Jag blir alltid så glad när jag får frågan om att fotografera en ”stor-familj”. Det kan vara som en present till mormor/farmor eller bara för att hylla/fånga er på bild precis som ni är just nu.

Oavsett så blir det oersättliga bilder och värdet för dem  ökar mer med tiden.

En investering och bildksatt som ju många (när barnen blivit vuxna) så önskar att de hade skapat. Därför blir jag alltid extra hedrad och glad när vi är igång att planera en generationsfotografering. 

(Är barnen mindre är det såklart viktigt att vi anpassar oss och även improvisarar. Men det brukar alltid bli en fin skörd bilder när vi är klara.)

Ta gärna med lite mellis/klämmis eller likande. Det kan vara mysligt att ladda batterierna för de små.

Det finns även gott podd-kaffe och bubbelvatten om vi vuxna känner att det vore skönt med en paus. 🙂


Syskonbilder, kusinbilder
När ni väl är i studion finns det chans att även ta bilder på barnen ihop. Så värdefullt och blir även fina presenter till mor- och farföräldrar.

Om allt flyter på fint tar vi även enskilda bilder på barnen och tillsammans med deras föräldrar om ni vill det. Det är bra att passa på när man väl är samlade i en studio. 


Bildkänsla
Ljusa bilder, mörka bilder eller kanske nått mitt emellan?

För just yngre barn är det oftast fint med en ljusare neutral bakgrund. Den blir även klassisk och fin till familjebilder. Men vi har många fina bakgrunder och rekvisita i form av pallar, trappstege, fällar mm.

Det brukar även vara lättare att hitta kläder för just ljusare bakgrund då väldigt många toner och färger passar. Vill ni så bollar och tipsar jag gärna hur ni kan tänka kring kläder för att det ska bli finstämt på era bilder.

Lånekläder
I studion har vi tillgång till fina låne-kläder. Det är kläder i neutrala färger och som gör sej fint på bild.

Flest plagg finns i storlek 72-110. Men är du intresserad så hör av dej i samband med bokningen så sänder jag över bilder på det som finns i just era storlekar.


Det finns även plagg för mammor i mjuka fina färgtoner.

För lån av kläder utgår en liten avgift. Det är för tiden det tar att bolla/planera klädvalen.  Ca 75 % av de kläder ni ser på bilderna här och på ex insta kommer från lånegarderoben.

Hur går fotograferingen till?

Vad händer efter fotograferingen?

Efter ca 3 veckor efter fotograferingen får ni en länk till en urvalssida med era bästa bilder. (Behöver ni någon bild snabbare än så så hojta till när ni bokar så brukar det gå fint att lösa.)

Digitala filer
(priser för generations-fotografering)

I urvalsgalleriet bestämmer ni hur många digitala bilder ni vill köpa från er session.

1 digital bild 1500:-
3 digitala bilder 2900:-


Ytterligare bilder köpes i par om 3 stycken för 2300:-

Efter betalning tar det ca 10 dagar tills er leverans.


Tavlor och andra produkter

Det går även att köpa tavlor klara att hänga på väggen. Då slipper ni framkalla själva. Produkterna håller högsta kvalitet med tanke på färgåtergivning och hållbarhet.

Miniminått 30×30 cm. Bilden är monterad på kartong och laminerad (för att stå emot UV-ljus och går att torka av med en fuktad trasa.)

Startpris 1600:- för 30×30 cm laminerad på kartong +300:- för ram.

Hör av er för fullständig prislista.


Fina bildboxar finns, hör av er för prislista.

Ser mycket fram emot er fotografering, det brukar vara en rolig stund både för stora och små.

Tveka inte att återkomma med frågor som kan dyka upp.

Väl mött 🙂 Anneli Nygren

Övriga frågor

Most frequent questions and answers

Finns det tider på helger och röda dagar?

Evetuellt finns det tider dessa dagar. Kontakta fotofen för era önskamål. Helgtillägg är 1500:-

Hur tar man sej till studion och finns det parkering?

Studion ligger i Stora Ursvik, Sundbyberg på Marieborgsgatan 2. Det går smidigt att ta sej hit med bil och ledia parkeringsplatser brukar alltid finnas längst Marieborgsgatan. Buss 504 har hållplats Backstugevägen precis utanför studion.

Vi är många kan vi dela upp oss

Ja ibland kommer flera familjer till studion. Då kan det vara skönt att gå ut och leka av sej lite i omgångar. Ca 50 meter från studion finns en fin lekplats.

Vi lånar gärna kläder till alla eller några av oss

Det går jättebra. Vi har en lånegarderob med finstämda kläder för främst barn och mammor. Hör av er vilka storlekar det gäller så återkommer jag med bilder. Lån beroende på plagg är mellan 50 och 100 :-

Går det att dela upp betalningen?

Det går fint att dela upp betalningen upp till 90 dagar. Hör av er i samband med ert bildval så justerar jag så det passar er bäst.

Går det att fixa hår/make på plats

Om ni vill fixa hår/make på plats så hör av er om det redan när ni bokar. I annat fall räknar jag med att alla är klara och vi startar med fotograferingen 🙂 .