Familjefotografering

Välkomna hit, vad roligt att ni är intresserade av en familjefotografering!

En rolig stund bara för er och som ger minnen för livet.

Barnen växer upp så fort. Tänk att fånga ögonblicket. Bilder att njuta av nu men även för era barn när de växer upp. Bilder som kommer finnas i generationer.

Hur går en familjefotografering till

Familjefotograferingar brukar vara riktigt roliga. Vi har musik i studion och ofta väljer barnen någon spellista de gillar – så vi har härlig musik i bakgrunden.

Vi jobbar snabbt och effektivt för att barnen inte ska hinna tröttna. Ta gärna med någon mellis eller festis eller sånt som barnen gillar om de är mindre. Behövs det en paus tar vi det – och lite extra energi är alltid bra att fylla på med. Fototiden är effektiv (vilket är viktigt om det är små barn med). Men samtidigt finns det gott om tid om det behövs lite raster, mellis mm.Några veckor innan er session startar vi med lite planering. Vilka färger passar bäst för er familj. Vilka färger trivs ni bäst i. Vill ni ha ljusare bilder eller en dovare färgskala etc? Ger även lite tips vad som brukar fungera bäst med tanke på hårfärger etc.

Ang. klädval är det självklart att ni väljer de kläder ni trivs i – och är ”ni”. Men här finns även endel tips angående mönster och vissa färger som man kanske bör undvika för vissa bakgrunder.

Vi går igenom detta och jag tipsar er så att ni känner er trygga i era klädval. För de minsta (74-116) finns öven en liten lånegarderob om man vill kika i den.

Fotosessionen kostar vanligtvis 1500:- Men sänks till 900:- om föräldrarna känner att det är OK att fotografen kan visa bilder i sin marknadsföring (ex. Instagram, fotografens skyltfönster eller annan marknadsföring).

Denna sessionsavgift fungerar även som en bokning av er tid. Observera att tiden inte är bokad förrens bokningsavgiften är betald <3.

Bildfiler
Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album. Det är även fint att kunna ge barnen/barnet bildfilen i framtiden.


En digital bildfil kostar 1300:-
Fem digitala bildfiler 2500:-
10 digitala bildfiler 2900:- Vill man lägga till fler bildfiler (utöver 10) går det bra i par om 4. 4 extra digitala bildfiler kostar 1500:-

(Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i fotograferns bilstil. Räkna med 7-10 dagar om ni köper 5 digitala och ytterligare några dagar till om ni köper 10 eller mer.

Vi har även olika produkter som tavlor mm. Passa på att kika på tavlor och ramar när ni är i studion.  Här ser ni ett urval och priser.

Det här är ganska mycket information. Tveka inte att ställa dina frågor direkt i chatten, stora som små. 🙂 

Det är även där vi planerar er session. Om ni inte såklart föredrar att ringa det är ju även ett jättebra sätt att planera på. 

FAQ

Här har jag samlat de vanligaste frågorna kring familjefotografering

Om det är ett speciellt datum du är intresserad av (kasnke skolan har studiedag och barben är lediga) så boka så snabbt det bara går för att säkra ert datum. Ofta är jag bokad 2-3 veckor frammåt i tiden så boknignar ”nära i tid” kan vara svårt att få till. Visst kan man kolla, det kan ju komma in ett återbud men för att vi med ska hinna planera så är det bra att ni bokar i god tid.
Studion är fullt urustad med bakgrunder hela vägen från svart till vitt men de härligaste för familjebilder är oftast naturfärger som gråa och beiga. Vi bollar detta med noga under planeringen så ni får en fin bakgrund som stämmer till era egna färger. Det är fint med bilder när familjen står. Beroende på barnens åldrar kan det vara fint med när hela eller delar av familjen sitter ner. För det finns olika pallar, en rottingsoffa, lådor etc att använda för en harminisk komposition.

Den närmaste familjen ingår (mamma-pappa barn) upp till 5 personer. Är det fler eller man vill ta med ex. far- eller morföräldrar går det jättebra. Tillägg för personer över fem i familjen är 400:-

Då jag har all rekvisita mm i studion så är det smidigast att fotograferingen sker här.

Men finns det någon anledning till att ni inte kan komma till studion kan vi bolla lite kring om vi kan fotografera på annan plats mot ett pristillägg. Det pratar vi i så fall om i samband med bokning.

Fotografering som är bokad till studion går ej att boka om senare till annan plats.

Nu har vi väldigt speciella tider med virus i omlopp. Det betyder att om någon av oss känner minsta, minsta symptom kommer fotograferingen flyttas fram 2-3 veckor.

Och självlart har studion allt säkerhetstänk bara möjligt i hygienåtgärder. Kontakta gärna mej om ni vill veta mer kring dessa <3!


För att en familjefotografering ska gå smidigast fotograferar vi i studion. Vill ni fotografera utomhus kontakta mej direkt om det så pratar vi om det kan finnas bra platser. (Det är mycket beroende på årstid och väder mm 🙂 . )

Vi fotograferar vardag förmiddag. Vill ni fotografera helg eller kväll kontakta fotografen så kan det gå att ordna mot tillägg.