Sysonfotografering - fine art

Att ta fina fine art porträtt är både roligt och spännade för barnen. Det blir även en bildskatt! Nu och för generationer framöver.

Då fyra syskon ska avporträtteras startar man ofta med en bild på två av syskonen. Sen adderar man ett syskon i taget tills de är fyra. Mycket vikt läggs sedan på att få portättbilden på dem alla tillsammans att se så bra ut som bara möjligt. För att bilden verkigen ska hålla hög klass tas många bilder i samma vinkel och pose. Av dessa sätts det sen ihop en bild –  så att de alla är representerade med sitt bästa uttryck. (Det kan hända att 20 bilder blir till en vacker gruppbild, om antalet personer på bild är 4 stycken eller fler.)

Just detta arbetssätt är tidskrävande angående redigering. Och därför ligger det i fotograferingens natur att det inte blir ”massor med bilder”. Kvalitet före kvantitet” Vänligen respektera <3 och vill ni i stället ha mer ”25 bilder ++ ” så finns det många andra duktiga fotografer som arbetar mer efter det sättet :-).

Följande upplägg är tänkt för fotograferingen:


Det finns flera bakgrunder att välja på i studion. För denna sortens bilder rekommenderar vi den mörkbruna bakgrunden, som även syns i exempelbilerna ovan. Vill ni ha annan bakgrund så meddela detta innan sessionsavgiften betalas. (Det ingår inte byte av bakgrund i sessionsavgiften.)

Fotograferingen tar en till max två timmar. Ett klädbyte ingår i mån av tid. Syskonen kommer till studion i ordninggjorda ang. hår och kläder för att allt ska löpa så smidigt som möjligt :-).

Ibland är det väldigt fint att ha med levande blommor på bilderna. Om ni vill ta med blommor så kontakta fotografen minst dagen innan.

Ca fem veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert webbgalleri med de bästa bilderna. (Vill man få bilderna snabbare för urval går det att ordna mot en extra kostnad.)

Bilderna har en lätt grundredigering. De bilder ni sen väljer att köpa redigeras mer noga i fotografens bildstil. (Det kan ex. innebära att man för gruppbilden  klipper in de element som ska var i bilden. Justeringar så att bilden hänger ihop sömlöst – sker efter det att bilden är köpt, antingen som print eller digital fil.)

När grund-redigeringen är klar kommer ni få tillgång till ert webb-galleri med de bästa bilderna från er fotografering. Där kan ni i lugn och ro kika och välja ut de bilder som ni gillar allra mest.

Det är självklart inget köptvång. (Och gillar, dvs köper, ni ingen bild betalas sessionsavgiften tillbaka.) Ni väljer endast de bilder som ni gillar mest och vi hoppas att ni kommer vilja köpa flera tavlor eller andra produkter av era bilder.

Vad ska vi då göra med våra vackra bilder?

Många som kommer till studion har redan sin vision klar med vad de vill ha ut av fotograferingen. Någon vill ex. ha en större inramad familjebild och vet redan var i hemmet den ska hänga.

Hur ni än tänker så finns det gott om exempel i studion på både klara tavlor, och annan ”wall-art” som artplates etc. (Då studion just är under uppbyggnad är även många fina visningsexemplar på väg in.). Det går att rama in sin bild på många olika sätt och det finns många fina ramprov att kika på.

Karusell samarbetar med en av nordens största leverantörer av produkter för fotografer. Så dina produkter skräddarsys både i storlek och ev. färg så att det blir precis som du önskar dem.


Det händer ganska ofta att kunden, någon vecka efter att de fått sitt webbgalleri, ringer upp igen. Det är helt enklet svårt att välja och de önskar komma tillbaka till studion och klämma och känna igen på produkterna.   

Det är lättare då, när man vet vilka ens favoritbilder är, att bestämma vilken produkt man vill ha för vilken bild. Ni är då såklart så varmt välkomna tillbaka, förutsättningslöst, för att prata produkter. Och självklart vid köp av flera produkter så utgår det rabatt.

Produkterna är premuimprodukter och garanterar en färgäkthet. Alla ramar är gedigna i trä och håller i generationer. Produkterna blir även fina presenter för barnen när de själva blir vuxna. Även om engångskostnaden för en produkt kan vara kännbar så tänk på att er produkt kommer leva länge och säkert följa barnen och även deras barn en dag.

Produkternas pris står i paritet med deras höga kvalitet och hållbarhet. Dessutom blir era bilder inte liggande i en mapp på en hårddisk utan ni och era gäster kan i stället glädjas åt era fina bilder på väggarna. (Vill man ha enklare produkter eller ex. plastramar så rekommenderas istället att man köper bildfilen och printar och köper egen ram.) 

Investering

Att gå till en fotograf för bilder på barnen är en investering i både tid och pengar. Vi lägger tillsammans mycket tid på att både planera er fotosession och se till att ni får det slutresultat ni önskar i form av produkter, bildfiler eller kanske en kombination av dem bägge.

Sessionsavgiften betalas i förväg för att säkra er bokade tid. Vid sjukdom hos någon av parterna bokas fotograferingen om ca 2-3 veckor frammåt.

I er sessionsavgift ingår:Produkter

Produkter finns i väldigt många storlekar och utföranden. För att en bild ska göra sej rättvisa är minsta bildmått på produkt till vägg 30×30 cm.  Dock i detta fall, om det är 4 personer på bild, rekommenderas minsta bildmått 40×40.

Som prisexempel kostar en bild utskriven på matt fineart-papper i 30×30 cm 475:-
En artplate i storlek 40×40 cm 1600:- (ex. runda tavlan i björkfaner som visas som exempel ovan)

Bildfiler

Ibland vill man även köpa bildfilerna för att själv kunna göra framkallningar.

  
  • En digital bildfil kostar 850:-
  • Fem digitala bildfiler 2200:-
  • 10 digitala bildfiler i webbgalleriet 2950:-
På grund av fotograferingens art och upplägg kommer resultatet gissningsvis bli 10 filer.
Skulle det trots allt resultera i fler filer köps de ytterligare filerna loss för 400:- i set om 4 filer.

Priserna gäller vid en bokning fram tills 1/5 (dock kan själva fotograferingstillfället ske senare)

Påsikts-filer från webburvalet får ej skärmdumpas eller användas på ngt sätt. Då debiteras enl. SFFs riktlinjer.