Gravidfotografering

Grattis till denna period i livet. Ett barn är på väg och det är ju sen mest magiska tiden i livet. Bilder på er tillsammans med den växande magen visar hur efterlängtat ert barn var redan innan det föddes. Och ger härliga minnen till er familj för livet.

Bildkänsla
Ljusa bilder, mörka bilder eller kanske nått mitt emellan?

Om någon frågar mej vilken sorts bilder jag gillar och vilken stil svarar jag ofta det beror på. Det är till sist en kombination av favoritklänning, mammans önskemål, kläder för ev. syskon mm som avgör om vi får lätta luftiga bilder eller stilrena dovare.


Vi bollar mycket och noga innan fotograferingen angående bakgrunder, klädval mm.

När sen själva planeringen är klar så kar ju ”jobbet gjort”. Och i studion har vi en lekfull härlig känsla som många tycker ”lyser igenom” på deras bilder.

Lånekläder
I studion har vi tillgång till vackra gravidklänningar och vi bollar i god tid just vilken vilka som just ni fastnar för. Det är även fint att vara i sina egna favoritkläder om man föredrar det. Lånekläder kostar inget extra.

Nyfödd- fotografering
Ibland vet den blivande föräldrarna redan under graviditeten att de vill fotografera nyfödd med.

Det är då så roligt att redan under gravidfotograferingen planera det innan. Då kan man t.ex. vid gravidfotograferingen ta bilder på er som par där fokus ligger på växande magen. När sedan barnet är fött gör man liknande bild (de blir inte exakt lika för det är svårt att få det så) men väldigt likt. Man kan fotgrafera i samma klänning men att nu istället för magen är det er skatt på bilderna.

Om ni vill fota nyfödd är det viktigt att ni bokar in det medans ni är gravida (vi bokar en preltid +- tre veckor från BF och justerar när barnet kommit.)

På grund av högt tryck i studion kan jag tyvärr inte garatera att det finns tider om er skatt redan är född. Så det är viktigt att ni bokar så tidigt som möjligt och att inte vänta till att babyn är född.

( Alla förlossningar är olika och känner ni sen att ni inte vill fota så betlar jag tillbaka bokningsavgiften helt utan frågor. )

Sessionsavgift
Studiotid, planering och klädlån betalas av en sessionsavgift. Det är även med den ni bokar er studiotid.

Sessionsavgiften är antingen 900:- i det fall Karusell kan visa bilderna. Ex som här på en hemsida eller på instagram @karusell_foto. I annat fall är den 1400:-

Hur går fotograferingen till?

Vad händer efter fotograferingen?

Efter ca 3-4 veckor får ni en länk till en urvalssida med era bästa bilder. Beroende på hur tätt det är mellan er gravidbokning och ev. nyföddbokning kommer alla bilder sedan tillsammans i ett gemensamt galleri.

I urvalsgalleriet bestämmer ni hur många digitala bilder ni vill köpa från er session.

1 digital bild 900:-
5 digitala bilder 3500:-
10 digitala bilder 4400:-

Ytterligare bilder köpes i par om 4 för 1500:-

Är ni intresseade av att köpa produkter som tavlor och bildboxar så hittar du mer information här:

Ser mycket fram emot er fotografering.

Tveka inte att återkomma med alla frågor som kan dyka upp. Antingen på DM eller på telefon.

Väl mött 🙂 Anneli