Klädtips!

Först och främst, jag kan inte nog understryka att man tar de kläder man vill till sin fotografering.

Endel trivs i en viss stil eller färg. Något barn kanske tokälskar en plagg – ta det i så fall. Det visar er familjs personlighet och ni kommar minnas mycket genom att just de kläderna är med.

Men ibland står man i valet och kvalet mellan några kläder. Eller ska i alla fall köpa lite nytt inför skolstart, hösten etc. För det har jag skrivit några stolpar som är bra att ha i bakhuvudet vid klädval.

De kommer fallade ordning efter vikt för bilderna.

* Undvik svart om möjligt. Svart ger som ”hål” i bilderna. Det finns heller inget i naturen som är så svart oftast så det svarta kommer dra ögonen till sej. Små saker som detaljer mm är såklart inget problem. Men ett par svarta byxor brukar inte bli så bra…

* Undvik allt för mönstrade kläder. Och då gällerdet randigt och rutigt ala ”Polarn och Pyret original”. Dessa kontraster kommer med ta fokus från era ansikten. (Och det är just där vi vill att betraktaren ska titta såklart.)

* Men mönstrat kan vara så mycket. Så det tipet ovan är undantaget småmönstrat. Ex har Newbie (Kappahl) och Zara kids mycket fint i småmönstrat som passar jättefint utomhus. På Zara och Newbie (faktiskt) kan man med hitta klänningar för mamma för den familjen som vill gå ”all in” och matcha mamma-barn.

* Annars är enfärgat alltid ett säkert kort. Offwhite, ”smutsliga” pasteller (som är så populärt just nu och finns mycket i affärerna). Grå i alla nyanser. Duvblått, blek lavendel.

* Jag brukar avråda från jeans på bilder framför allt i studio men även ute. Tipsar istället om chinos i t.ex ljusgrått, grått, och som med brukar finnas i dova färger. Dessa finns på HM, Kappahl, Lindex etc. Men det är såklart helt upp till familjen om de vill ha jeans på bilder <3 .

* Grå skjorta, eller grå t-skirt (finns ex fina V-ringade på HM är ett säkert kort för mannen. Även ljusblå skjorta kommer fungera fint. Även om resten av familjen har kanske blommigt/mönstrat kommer en neutral färg för mannen kännas harmoniskt till. Annars att mannen tar det han brukar ha mest, och trivs i,  brukar även det fungera jättebra! 

Nu har vi ju speciella tider i världen och att köpa kläder är inte längre lika lätt som det varit tidigare. Så tänk på det att inte lägga alltför mycket energi på kläder. Undviker man svart så kommer man långt <3 !

Man man kan ofta få nåt tips från dessa och kanske komma att tänka på ett plagg som man redan har i garderoben.

Och med nu alla dessa tips får vi avrunda med att det ni gillar och känner er bekväma i är det bästa! Alla trivs i så olika saker och bilderna ska ju avspegla er. Lagom ”fixande” är bäst och se detta ovan som råd att ha i bakuvudet om ni står inför olika val <3.