Familjefotografering

Vad roligt att ni är intresserade av en barn och familjefotografering! I Stora Ursvik finns en studio som är specialiserad på barnbilder och familjebilder.

Fokus ligger på att få ljusa härliga bilder med mycket stämning! 


Är fotograferingen sommartid finns (oftast) även tillgång till levande blommor som ju blir så vakert på bild. Är ni intresserade av äkta blomster för att höja några av era bilder så kontakta fotografen i god tid så bollar vi vad som finns att tillgå.

Det finns även kläder till utlån. Främst till barn runt 1 år men det finns några plagg även för äldre barn.

(Bolla gärna klädtips med fotografen innan er fotografering. Själklart tar man på sej det man gillar <3  men vissa kläder gör sej bättre på bild.)


Hur går en fotografering till?

Fotograferingen sker vardagförmiddagar och vanligtvis 9.30. Det går även att fotografera på helgen mot ett pristillägg.

Förslagsvis fotograferar vi först barnet eller barnen enskilt mot en ljus bakrund med ett vitt vackert trägolv med barnet sittandes på olika rekvisita som pallar, etc. Det finns även en fin rottingsoffa som många barn gillar att busa i. Det finns gott om pallar och rekvisita för härliga bilder!

Sen sker ev. ett klädbyte om ni vill det och vi ändrar till en beige ”seamless” bakgrund som ger ett tidlöst intryck.  På det sättet får ni lite variation i era bilder med bakgrunder och kläder.

Behövs det lite pauser etc lägger vi såklart in det. Det är ingen stress och ta gärna med lite mellis etc för barnet att ladda batterierna med.

Allt sker såklart med störta fokus på barnet och man brukar se ganska snabbt vad barnet gillar att göra och inte. Därför finns det heller inga garantier på vilken ”sorts” bilder det blir mest av i ert galleri.

Endel barn vill ex. inte sitta i en korg. Andra sitter jättelänge i korg och kanske pillar med luddet hihi. Så olika! Men som sagt vi tar fram den rekvisita som barnet verkar gilla mest vartefter. När vi känner oss nöjda med bilder på barnen/barnet fortsätter vi med familjebilderna. Här ligger inte fokus på att få massor med bilder utan snarare 2-5 där alla personerna på bildera ser bra ut.


Vi startat på den beiga ”seamless” och tar kanske in rottingsoffan (jättehärlig för bus-bilder) eller annan bra rekvisita för er att sitta på.

Vill ni så tar vi även enskilt med barn+ en förälder i taget.

Mot slutet av fotograferingen brukar vi ta lite andra spontanbilder (om det känns som att barnen orkar med fler bilder).  Har ni andra idéer på bilder så bolla det i god tid innan med fotografen.Webbgalleri

Ca 3 veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert webbgalleri/urvalsgalleri med de bästa bilderna från er fotografering. 

Bilderna ni ser i ert webbgalleri har lätt grundredigering men de bilder ni sen väljer ut redigeras mer noga i fotografens bildstil.

Det brukar vara väldigt spännande att se sitt galleri och välja sina bilder. Kanske vill ni förstora några och hänga på väggen? Eller kanske göra ett collage av 3-5 bilder?

(Fast det är sommar just nu så vet jag att många redan planerar att använda bilderna som julklappar. Våra föräldrar ”har oftast allt” ;-)… Men kan lova att bilder på deras barnbarn blir en mycket uppskattad julklapp!)

Bilder för vägg och presenter

Produkter

Många väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men det är även väldigt smidigt med klara premiumprodukter.

Alla produkter framkallas i professionella fotolabb som endast vänder sej fotografer. Detta ger en färgäkthet och hållbarhet som är mycket svårt att nå hos ett vanligt konsumetlabb.

Om ni beställer premiumprodukter så räkna med några veckort leveranstid. Alla produkter tillverkas i Sverige eller England. Ett hantverk med stor precition för att ni ska få det bästa som finns på marknaden.

Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Så vackra så de måste nästan ses på plats i studion! Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-strålar och även går att torka av med lätt fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen. (och man slipper blänkande glas vilket annars behövs för att skydda blider från blekning).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen. Ett riktigt konstverk.

Dessa tavlor går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en framtida fotografering. De kan bli en vacker grund för ett stilren tavelvägg där man kan följa hur barnet (och familjen) växer.

Pris för ArtBlock
30×30 = 1195:-
40×40 1600:-

(finns även i större format)

Obs priser på Artblock gäller två månader från fotograferingen.

Artblock finns även som runda. Då är kanten ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.

Premiumboxar är en annan stor favorit! Bilderna är monterade vackert i passepartout. En riktig skattkista med bilder för barnet och er under uppväxten. Dessutom är detta ljustäta alternativ ett av de bästa sätten att förvara bilder på.

Bilderna finns de vanligaste måtten,  dvs man kan köpa en eller flera ramar och sedan byta bilder i dem för variation.

En mycket uppskattad present till släktigar.  Det blir ju nästan som två produkter i en! Både en härlig box med bilder och möjlighet att få tavlor till väggen för ett bra ”kombinationspris”.

Eller varför inte tipsa tipsa mor- och farföräldrar att det finns hos mej. Då kan jag bolla vilka de bilder de önskar och andra val direkt. Allt går att ordna!

Vid beställingar av två helt identiska boxar ges 30% rabatt  på box nr2 för beställningar som inkommit innan sista oktober.

Digitala bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor eller sätta in i album. Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden. En digital bilfil går ju såklart att famkalla hur många gånger som helst!

Och självklart går det bra att kombinera produkter med digitala filer.

Investering

Att gå till en fotograf för barn- och/eller familjebilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen. Kika gärna runt på hemsidaneller Karusells Instagram efter rekvisita du gillar. Bor du i närheten går det även fint att komma till studion och kika på rekvisita, kläder och bakgrunder innan. (Då kommer även fotosessionen flyta lite smidigare mot att man funderar över det under själva fotosessionen.) Eller så överlåter du detta med rekvisita helt till mej. Jag tar fram det som passar ålder och klädstil och ni får fina avstämda bilder.

I er sessionsavgift ingår:

  Bildfiler

  Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album. Med bildfilen kan man även skapa obegränsat med kopior av bilden. 

  Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden.

  Priser

  Sessionavgift familjefotografering 1300:-

  Produkter från sessionen kan köpas enl. prisuppgifter ovan.

  Digitala högupplösta filer från sessionen:

  • En digital bildfil kostar 850:-

  • Fem digitala bildfiler 2400:-

  • 10 digitala bildfiler i webbgalleriet 3300:-

  Extra filer utöver 10 st köps i par om 3 för 700:- för tre filer.

  Efter att ni valt era bilder och betalning inkommit redigeras bilderna i fotografens bildstil. Det tar ca 3 veckor  beroende på antal bilder.  De bilder ni köpt för produkter redigeras på 2 dagar och sänds sedan till leverantör för framställande. Produkterna finns sedan för er att hämta i studion inom 5 veckor (betällningar under november december kontakta mej för exakta leveranstider på grund av jultider).

  (Oftast får ni både bildfiler och produkter snabbare än tiderna ovan. Men det beror på hur högt tryck det är både i studion och hos underleverantörerna.)


  Övrig information:

  Prislistan gäller fram tills 15 november 2020.

  Er sessionsavgift är även er bokningsavgift. Denna betalas innan er fotografering och observera att det är först när den är betald som er tid är bokad.

  Efter det att ni fått tillgång till ert webbgalleri är det öppet för er att göra val ur i tre veckor. Efter det stängs det per automatik (men går att låsa upp för ytterligare tre veckor mot en kostnad på 500:-)