Minisession snöfotografering

Nu ligger snön över Stockholm och Karusell släpper några tider för fotografering ute i snön.

Fotograferingen funkar bäst för par, familjer med lite äldre barn och rena porträtt (ex CV influencerbilder etc). Men även för familjer med mindre barn fungerar det med en kortare fotografering och vi planerar då en plats som är lätt att nå.

Självklart hoppas vi på sol under fotograferingen. Men även moln ger härliga mjuka bilder som är fina för er och barnen att kika tillbaka på och minnas. Även far- och morföräldrar brukar gilla dessa lite annorlunda men ofta stämningsfulla bilder.


Hur går en fotografering till?

När fotograferar vi?

Just nu finns det lediga tider 18, 19 och 23:e januari klockan 10.00.
Skulle det vara nederbörd eller alldeles för kallt finns det reservtider veckan efter. (Bokar man ex måndag 18:e så har man automatiskt en reservtid veckan efter; samma veckodag och tid.)

Fungerar inte detta så finns det även nåra tider veckan efter. Just nu planerar Karusell att endast släppa 5 tider för vinterfotografering. Idag 11/1 är ännu ingen av dessa bokade men vänta inte för länge om du vill vara säker på att ”knipa” din tid.

Just vinterfotgraferingar kan vara svåra att ”få till” pga snabbt växlande väder. Men med er bokade tid kommer en reservtid samma tid och veckodag veckan efter. (Och fortsätter så till det att fotograferingen kan genomförs.) Vi satsar såklart allt för att genomföra en fotografering i snö. Men skulle snön hinna smälta undan kan ni helt ställa in er fotografering såklart eller byta den mot en vårfotografering. Samma priser kommer i så fall gälla för er vår-fotografering.Planering
Innan din/er fotografering bollar vi lite hur vi lägger upp fotogreringen och gör ett ”körschema”. Är det en infuencerfotografering bestämmer vi platserna/bakgrunderna. Är det en familj med mindre barn bollar vi kanske bara en plats och ser till att den är enkel för er att ta er till. (Alla utomhusfotograeringar sker för närvarande i Ursvik (Sundbyberg)).

Och har ni barn vill jag gärna veta lite vad de gillar och annan info som kan vara bra att veta innan <3. Kanske har ni en blygis, eller en sprallis? Så att ni skriver några rader om barnen eller helt enkelt ringer mej när det närmar sej underlättar för vår utefotografering :-).

Att ta med lite passande snax/mellis/varm choklad till barnen kan vara jättebra som ett avbrott och för att ladda lite batterier. Är något barn riktigt litet satsar vi på att forografera supersnabbt då små barn inte heller kan kommunicera att de fryser.

För större barn är det inte ovanligt att fotograferingen avslutas med lite lekfullt snöbollskrig. Eller om det är kramsnö snölyktor/snöänglar.

Kläder
Innan fotograferingen bollar vi förslag på kläder. Naturligtvis tar ni de kläder ni gillar bäst till er fotografering <3. Dock är det många som gärna tar tips när de velar mellan olika plagg.

Exvis kan svarta kläder bli väldigt kontrasrikt mot snön och upplevas som ett ”hål” i bilden. Det kan även vara väldigt bra med lager på lager. Dubbla stumpbyxor/långkalsonger är inget som syns men värmer skönt. Är det en familjefotografering tas även även ofta familjebilden sittandes. Det är på en tjock fluffig filt med ett stort isolernade sittunderlag under (för att det ska bli så varmt det bara är möjligt).

Det vanligaste är att man kommer till fotograferingen med tjockaste vinterkläderna på. Men att man under har lite ”lättare” som höstkläder (stickade tröjor, duffel etc) under. Sen hoppar ni snabbt ur vinterkläderna för själva bilden (två tre minuter). Beroende på åldrar på barn och tempratur ute så anpassar vi antal bilder.

Största vikt kommer läggas vid att de små inte fryser. Just under dessa ”virustider” som råder vill vi inte riskera att dra på helt vanliga förkylningssymptom (då det kommer att kullkasta mycket i vardagen).

Så hellre en snabb intensiv fotografering med ett fåtal bilder mot att förkylda småttingar. Vill ni ha ”många bilder” välkomna tillbaka under vår och sommar <3.Senast 3 veckor  efter er fotografering får ni ett en länk till ert urvalsgalleri där ni kan se de bästa bilderna från sessionen.

Beroende på olika faktorer blir det lite olika antal antal bilder men det brukar bli runt 15+ bilder. Om någon av de planerade bilderna är en familjebild så kommer majoriteten av  fotograferingen att vikas för att få den bilden så bra som möjligt.

(Och under redigeringen av familje-bilden klipps ofta flera bilder ihop för att varje person ska vara till sin fördel. Så räkna inte med att ni ska få ”massor” med bilder utan snarare ett färre antal men med kvalitet.)

Bilderna ni ser i ert urvalsgalleri har lätt grundredigering men
de bilder ni sen väljer att köpa redigeras noga i fotografens
bildstil.

Produkter

Artblocks

De flesta väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men många vill även ha hjälp med att göra färdiga produkter. Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-ljus dvs blekning av solen och även går att torka av med en fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen, och man slipper blänkande UV-glas (vilket man annars behöver ha som skydd framför sina bilder).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen.

Artblocks går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en kommande fotografering i framtiden (kanske på hela familjen eller ett nytillskott till familjen.)


Priset för en ArtBlock 24×32 cm är 995:- (Detta format finns som visningsex i studion)

Samma pris, 995:-, gäller även för 25x25cm om bilden passar sej bättre i kvadratiskt mått.

Större format kostar:
30×30 = 1295:-
30×40 1450:-
40×40 1650:-

Obs priser på Artblock gäller två månader från fotograferingstillfället.
Artblock finns även som runda. Då är kanten i ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.


Inramade tavlor, bildboxar och triplex

Vill man i stället ha inramade tavlor går det såklart bra det med. Även tavlorna är laminerade med sidenmatt laminat med UV-skydd. Minsta mått är 30×30 och prisexempel är inklusive enklaste ram.

Det finns många ramprov i studion. Vi samarbetar med Sveriges främsta leverantör av ramar. Priset på ram är beroende på den prisgrupp ramen tillhör. Vill man gå upp från standardramen så lämnas offert på detta.

Prisexempel på inramad laminerad tavla med enkel standardram:
30×30 1500:-
30×40 1800:-
40×40 2100:-Kanske gillar ni så många av sina bilder så ni  vill ha en bildbox med era favoriter? Denna är en fin present till far- och morföräldrar. Och varför inte beställa en till er som familj. Så härligt att ha under uppväxten och kanske ge som present när ert barn blir vuxet. Boxen kan gå vidare i generationer. (En bild förvarad i en ljustät box har den allra längsta hållbarheten.)

Denna fina box finns i många olika utföranden. Bilderna är antingen monterade i passepartout (som i bildexemplet ovan) eller monterade på kartong eller på tjockare fine-artpapper.  Du skan själv välja antalet bilder mellan 5-15.

Och varför inte skaffa några ramar i samma storlek och sedan sätta in (och även byta eftersom)  bilder från boxen? På detta sätt får ni både en bildskatt i form av en fin box och bilder till väggen. 

Bildbox finns från 2200:- och uppåt beroende på utförande och antal bilder. Beställer ni två identiska boxar innan sista januari ges 25% rabatt på box nr2.


Triplex

Nytillkommet till studion är även ett väldigt fint ”minialbum”  klätt i tyg. Riktigt fint välberarbetat som endast går att köpa via fotografer.


Vi kallar den ”triplex” och finns i olika färger. Där väljer man tre bilder och det är väldigt fint att ställa i ex. bokylla eller på sin arbetplats.

En favorit för ex. far- och morföräldrar!
Finns från bildstorlek 15×15 cm  (upp till riktigt stora 20×30 cm (per bild)).

Startpris från 990:- för minsta storleken.
Ytterligare exakt likadan triplex 10% rabatt för nr 2. Och 10% rabatt på hela triplexbeställningen om man beställer tre identiska.

Mycket fin gåva till far- och morförldrar och även att spara till barnen då de blir stora.

Investering

Att gå till en fotograf för barnbilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen.

Fotosessionen kostar vanligtvis 1500:- Men sänks till 800:- I det fall ni känner att det är OK att bilderna visas av fotografen
(ex på hemsida så som bilderna på denna sida).

er sessionsavgift ingår:

Bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och kanske göra presenter.
Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden.

Många köper även en kombination av bildfiler och produkter.

Från en ”snö”-fotografering från man räkna med en lite mindre ”skörd” av bilder att välja från. Man har inte tillgång till studions utbut av bakgrunder och rekvisita för att få variation i bilderna.

Vi skyndar oss även mer för att barnen inte ska tröttna eller frysa. Har familjen äldre barn (minsta över 7) byter man man ofta plats för att få variation. Med en familj med mindre barn stannar man på samma plats.

Så räkna med att om ni är familj kanske ni köper 5 bilder från fotograferingen. För par/influencer brukar det dock bli lite fler att välja från.

En digital bildfil kostar 850:-
Fem digitala bildfiler 2600:-
10 digitala bildfiler 3650:-

Vill man lägga till fler bildfiler (utöver 10)
går det bra i par om 4. 4 extra digitala bildfiler kostar 950:-

(Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i
fotograferns bilstil. Räkna med 4-5 dagar om ni köper 5 digitala
och ytterligare några dagar till om ni köper 10 eller mer.

Övrig infoEfter det att ni fått tillgång till ert webbgalleri är galleriet öppet för er att göra val ur i tre veckor. Därefter stängs det per automatik (men går att låsa upp för ytterligare tre veckor mot en kostnad på 500:-)

Inga bildfiler eller produkter ingår utan de väljer ni att köpa ur ert webbgalleri.

Priser på filer och produkter gäller tills tre månader från fotograferingstillfället.

Tänk på att det pga. väder kan vara svårt att ”få till” er fotografering. Har vi tur får vi till det på första bokade tiden men i annat fall så har vi redan bokade reservtider. Försvinner snön kan ni helt ställa in er fotografering och jag önskar er välkomna tillbaka vid nåtot annat tillfälle.


Väl mött och tveka inte att höra av er med frågor :-D.

Ingen fråga är för liten och det är så roligt och bra att bolla frågor om kläder etc 
. Det är även detta ”bollandet”  som gör att vi är väl förberedda inför fotograferingen <3 :-)! Det går även jättebra att ringa vardagar 9-15. 0708-71 45 44