Morgonfoto Ursvik

Vad roligt att vi ska fota lite blommbilder! Det brukar alltid komma lite frågor inför en fotogarefering. Har snabbt skrivit de som kan vara instressanta för oss. Läs gärna noga 🙂 . Ses imorrn och hör av dej såklart om det kommer upp frågor! Ingen fråga är för liten!

Vad gäller angående kläder?

Jag kommer ha med mej några klänningar samt toppar + tutu som går att kombinera på olika sätt. Där kan du välja egentligen det du gillar mest. De flesta kläderna är ca 38. För att få dem att sitta snyggt finns det klämor att sätta i ryggen, det brukar bli toppen!

Har du egna kläder som du tror blir fint bland blommorna ta gärna med. Men det får gärna vara i softa toner som pasteller eller grå/smutsrosa eller likande. Inga mycket starka färger eller mönster. Vitt är fint men svart kan bli lite hårt. Olika spets är fint med. Inte för urringade kläder. 

Skorna kommer inte synas på shooten (om du inte tar med en kortare kjol) Så det är en fördel med varma skor. Det är fortfarande tidigt på morgonen och många av kläderna är mycet tunna eller utan ärm.

Beiga underkläder är ett ”måste”. Har du inte det så hör av dej. Det är inga uringade eller avslöjade kläder men det kan vara mycket tunna  tyger där svarta eller vita underkläder kommer att lysa igenom.

Jag har inga direkta smycken men om du har något du tror passa ta med om du vill.
 

Ta med en riktigt varm jacka. Då klänningarna är tunna kan det vara skönt att hoppa in i nåt varmt. 


Hur kommer det att gå till?

Vi är en fotograf och två modeller. Det är vi som är i messengergruppen. Ingen person komer att adderas utan att jag frågar er först.

Först väljer och tittar vi på lite kläder. Sen fotar jag en av er medans den andra värmer sej/kikar på kläder/ kikar instagram haha. Skämt å sido ta med nåt att syssla med ;-). Vi får komma fram till vad som är lagom men kanske 15 min åt gången. 

Har du pojvänn eller annan vänn så är de såklart mer än välkomna. Dock är de inte välkomna att ta bilder, så informera om det. Vill de ta ”behind the scenes” bilder så prata mej mej föst så gör vi en ordnad sådan. 

Vi planerar i gruppen Morgonfoto Ursvik. 

Kolla gärna noga på en karta eller i SL-sidan + karta. Om du är sen kör vi andra igång och du får mindre fototid. 

Vart byter man om?

Jag kommer sätta upp ett litet tält på tomtsidan på Marieborgatan 23. Så där kommer du kunna byta om helt utan insyn. Tar även ut en stor spegel. 

Hur länge håller vi på?

Räkna med ungefär en och en halv timma. 

Smink/hår

Här har du fria händer! Men tänk på att jag alltid kan lägga på mer färg (ex. kontrast i fransar mm) men det är svårare att ta bort färg (ex för mycket rouge. Countouring är med något jag brukar göra i Photoshop. Men är du van att göra det och gillar att ha det så gör det såklart. Lösfransar är alltid snyggt (bara de inte är suupertjocka hihi). Riktigt stark läppfärg är inte att föredra (superrött, starkt rosa) . Lite lagom eller nudenyanser.  

Ang, hår ha det som du tycker är bäst. Dock kan det vara bra att ta med kanske en klämma eller så för att kunna ta upp håret på några bilder. Det gör att man ser nacklinje, klänning etc. bättre. Man kommer  inte se så mycket av ”uppsättningen” och vi kan hjälpas åt att få upp det. Ta med det som behövs för att sätta upp håret om du inte komemr med det uppsatt som kam, spray nålar etc…

Var och när ses vi?

Vi ses på Marieborgsgatan 23. klockan 6. Det är ett parhus och det står 23 på brevlådan. Om ingen syns till så gå bara genom den beiga dubbelgrinden till ”tomtdelen”. Där ser du en svart grind. Öppna den så ser du till höger två rosa träd. Det är där vi fotar och jag är på tomten eller vid de träden. 

Jag läser messenger men det är inte alltid jag hör ”plinget”. Om du behöver få kontakt med mej så är mitt nummer 0708 71 45 44 :-).

Vi stämmer även av i messengergruppen ca 5 på morgonen att allt är ”go”.

Väl mött! 🙂 Anneli

Hur mycket bilder får jag och hur kommer de användas?

Från såna här snabba fotograferingar brukar det bli något minde bilder än mot en mer uppstyrd FTP där man med brukar flytta sej mellan olika platser. Variationsmöjligheterna är helt enklet inte så stora. Ju flet klädbyten destå fler bilder blir det så klart. Så ”orkar” du byta mycket blir det större leverans. Men räkna med 6-12 redigerade bilder. Du får bilderna inom 12 veckor men oftast betydligt snabbare.

Bilderna får du i minst två format. Ett högupplöst, för printar etc. Och ett för sociala medier. På FB och sociala medier måste just dessa format användas. Om man tar högupplöst till Insta eller Facebook brukar en grym komprimering förstöra bilden och kärpa mm går om intet.  

Om du använder bilderna  på webben eller i sociala medier måste mitt namn ovillkorligt skrivas. Är det på Insta så behöver jag taggas i bilden och nämnas i capture. Meddela mej hur du vill ha det men jag taggar och omnämner gärna alla modeller/mua mm. Jag gör precis som du vill – så låt mej bara få veta <3 🙂 !

Du får inte beskära, lägga på filter på bilderna. Inte heller göra svartvitt. Vill du ha svartvitt eller beskärning brukar jag kunna hjälpa till med detta. 

Du får heller inte lämna eller sälja bilder vidare till ex. tidning, modellagentur, klädföretag etc. Vill du det så kolla av med mej. Jag brukar inte vara knusslig men ett bra sätt att se till att ex. en tidning publicerar namn vilket de annars kommer att slarva med. 

Självklart får du framkalla alla bidler helt fritt och även ge bort till släktingar (även digitala) bara de stannar där och inte ”far vidare” (på grund av upphovsrätten).

Jag kommer använda bilerna i maknadsföringssyfte för mitt företag. Ex. är sociala medier, fototävligar, skyltfönster etc. Bilderna får inte användas av något annat företag. Skulle jag eller du få en förfrågan om detta kontaktar vi varnadra och gör upp ett nytt kontrakt ang. bildanvändning av den aktuella bilden.