newborn

Ingent är så magiskt som ett nytt liv. Den här tid kommer ju inte tillbaka, passa på att fånga allt det ljuvliga på bild.


Newbornbilder fotograferar man vanligtvis inom de första 12 dagarna. Då sover babyn mycket och det är lättare att fånga dessa sovande bilder.

Den planerade fototiden för newborn är upp till 4 timmar. Det finns med andra ord gott om tid för att mata, vyssja och mysa med babyn tills hon eller han somnar och vi kan ta våra magiska bilder.

FAQ

Då det snabbt brukar komma upp frågor kring Newbornfotografering har jag samlat de vanligaste här. Självklart är du välkommen med dina frågor, tveka inte att kontakta mej.

I samband med bokningen kommer du även att mer information om vad som är bra att tänka på innan fotograferingen.

Boka så tidigt det bara går. När ni bokar anger ni BF så vet jag att erat barn är på väg och håller en tid till er. När sedan barnet är fött bokar vi in själva tiden.

Endel barn väljer att komma tidigt andra stannar lite över BF. Men har ni bokat så har ni tid ovsett när ert mirakel kommer.

Om ni av någon anledning väljer att inte fotografera newborn får ni självklart bokningsavgiften tillbaka.

Ja tyvärr gissar jag att det är försent då det är svårt att hitta en tid på kort varsel. Men kolla kan kan man alltid göra :-). det kan finnas nån lucka och jag kan alltid skriva upp dej på återbudslistan.

Annars kika under familje- och barnfotografering. Det finns så många vackra sätt att fånga även månaderna efter födseln <3 .

Många föräldrar älskar att titta och planera inför sin fotografering. Andra överlåter det helt till mej och då väjer jag det som jag tycker är finast.

Jag har både rekvisita som är blå eller rosa och har även många könsneutrala som beiga och offwhite. Jag tycker det är fint att fotografera både neutrala bilder och bilder där man ser att det är en pojke eller flicka (så att man får bilder av bägge varianter). (Allt detta behöver man inte planera innan barnet är fött såklart)

En newbornfotografering är främst till för att porträttera er nyfödda skatt. Men självklart är det otroligt fint med en syskonbild.

Jag brukar rekommendera att vi startar med enskilda bilder och sedan tar en vacker bild på syskonen tillsammans.

Mer planering om hur detta går till praktiskt tar vi i samband med bokningen.

Självklart, och utan att behöva ange anledning. Ibland kommer kanske inte amingen igång mm mm. Sätter tillbaka bokningsavgiften och önskar er vamt välkomna tillbaka vid ett senare tillfälle.

Då jag har all rekvisita mm i studion så är det klart smidigast att fotograferingen sker här.

Men finns det någon anledning till att ni inte kan komma till studion kan vi bolla lite kring om vi kan fotografera på annan plats mot ett pristillägg. Det pratar vi i så fall om i samband med bokning.

Fotografering som är bokad till studion går ej att boka om senare till annan plats

Om någon av er blir sjuk och väljer att ställa in newborn-fotograferingen får ni bokningsavgiften tillbaka och jag önskar er vamt välkomna tillbaka en annan gång.

Hittills har det aldrig hänt att jag ställt in någon fotografering på grund av sjukdom. Och är mycket sällan sjuk. Men skulle jag bli sjuk/förkyld fotograferar jag inte newborn för att inte smitta babyn. Särskilt viktigt nu i C-tider att vi alla tar minsta symptom på allvar. Ingen av våra familjer får visa symptom, då sälls fotograferingen in (tyvärr <3 )

Har några fina kollegor i Stockholms-området och vi brukar hjälpa varandra i dessa mycket ovanliga fall. Jag gör mitt allra bästa för att försöka hitta en ersättare till er.

Nej det gör det inte. I fotograferingsavgiften  ingår planering av sessionen, noga utvald rekvisita och upp till fyra timmars fotografering.

Efter fotograferingen får ni en länkt till ett webbgalleri där ni kan köpa era favoriter. Som fina artplates, inramade laminerade tavlor, bildboxar eller digitala filer. Många köper även en kombination av dessa. Kontakta Karusell för prislista.