Newborn_2023_rf_b

Inget är så magiskt som ett nytt liv.

Välkomna hit och vad roligt att ni är intresserade av en nyfödd-fotografering!

Ljuva minnen för livet för er och såklart er barn.

Hur går en newbornfotografering till?

Planeringen börjar under graviditeten och utgångspunkt från BF håller jag en flytande foto-tid två veckor före tills två veckor efter BF.

Fotograferingen sker inom babyns första 10 dagar och studion brukar vara uppbokad 3 veckor frammåt i tiden. Så om man väntar med att boka till barnet är fött är risken stor att det helt enkelt inte finns lediga tider för er.

Endel föräldrar vill vara med i planeringen av den rekvisita vi ska använda. De kikar då i så fall runt på hemsidan och hör av sej med vad de gillar. Och vill man se mer sänder jag bilder på den nya rekvisita som ännu inte finns på hemsida eller Insta.

Andra föräldrar låter mej få fria händer. Hur det än är så brukar det bli ljuvliga stämningsfulla bilder på er fina baby.

Målet under en newbor-session är att få de här sovande rofyllda bilderna. För att babyn verkligen ska sova djupt och helt avslappnat avsätter vi gott om tid för er fotosession. Jag bokar alltid in fyra timmar. Ofta går det fortare men det är bra att veta att det inte är någon stress. Är barnet vaken så tar vi en kaffe och kikar på rekvisita. Vips brukar tiden gå och den lilla faller i sömn och vi kan börja skapa era bilder.

Man viker alltid 4 timmar för en newbornfotografering. Det för att bäbisen ska hinna somna och man ska hinna fota (som brukar ta 1- 1/2 timma).

(Ni kommer även få några enkla men väldigt bra tips av mej som ni kan tänka innan fotograferingen som ökar chansena för att vi startar med en sovande och mätt liten baby.)

Har ni storasyskon så hojta till. Inget är så ljuvligt som syskonen tillsammans. Det är er minsta som har huvudrollen i denna fotografering 😉 . Men man kan ex avsluta eller starta med någon syskonbild. De brukar vara fantastiskt fint både att sända till släkt och vänner men även för er som familj såklart i framtiden.

Gott om rekvisita finns i form av korgar, wraps och kläder i finstämda färger.

FAQ

Då det snabbt brukar komma upp frågor kring Newbornfoto har jag samlat de vanligaste här.

Självklart är du välkommen med dina frågor, tveka inte att kontakta mej. Vardagar når du mej på telefon 0708-71 45 44 mellan 9-15. (Om du inte råkar ringa just när jag fotograferar – så har du snabbt svar på dina frågor 🙂 .)

Föredrar du att chatta så ”poppar” messenger upp på denna sida och vi kan prata mer där.

Boka så tidigt det bara går. När ni bokar anger ni BF så vet jag att erat barn är på väg och håller en flytande tid till er. När sedan barnet är fött bokar vi in själva tiden.

Endel barn väljer att komma tidigt andra stannar lite över BF. Men har ni bokat så har ni tid ovsett när ert mirakel kommer.

Om ni av någon anledning väljer att inte fotografera newborn får ni självklart bokningsavgiften tillbaka.

Ja tyvärr gissar jag att det är försent då det är svårt att hitta en tid på kort varsel. Men kolla kan kan man alltid göra :-). Det kan finnas nån lucka och jag kan alltid skriva upp dej på återbudslistan och kontakta om jag får återbud.

Annars kika under familje- och barnfotografering. Det finns så många vackra sätt att fånga även månaderna efter födseln <3 .

Många föräldrar älskar att titta och planera inför sin fotografering. Andra överlåter det helt till mej och då väjer jag det som jag tycker är finast.

Jag har både rekvisita som är blå eller rosa och har även många könsneutrala som beiga och offwhite. Jag tycker det är fint att fotografera både neutrala bilder och bilder där man ser att det är en pojke eller flicka (så att man får bilder av bägge varianter). I samband med att ni betalar in bokningavgiften stämmer vi av om ni vill vara med och planera rekvisita.

En newbornfotografering är främst till för att porträttera er nyfödda skatt. Men självklart är det otroligt fint med en syskonbild.

Jag brukar rekommendera att vi startar med newbornbilderna och sedan tar en vacker bild på syskonen tillsammans.

Mer planering om hur detta går till praktiskt tar vi i samband med bokningen. Så hör av er redan under bokningen om ni har syskon som ni vill ha med på bild.

Självklart, och utan att behöva ange anledning. Ibland kanske man pysslar lite längre med att få ingång matning. Sätter tillbaka bokningsavgiften och önskar er vamt välkomna tillbaka vid ett senare tillfälle <3 !

Då jag har all rekvisita mm i studion så är det smidigast att fotograferingen sker här.

Men finns det någon anledning till att ni inte kan komma till studion kan vi bolla lite kring om vi kan fotografera på annan plats mot ett pristillägg. Det pratar vi i så fall om i samband med bokning.

Fotografering som är bokad till studion går ej att boka om senare till annan plats.

Nu har vi väldigt speciella tider med virus i omlopp. Det betyder att om någon av oss känner minsta, minsta symptom kommer fotograferingen att ställas in. Är det någon i er familj betalas bokningsavgifter givetvis tillbaka.

Skulle det vara jag som känner något symptom kommer jag vara helt omöjlig att få till studion tyvärr. Jag tar smittan på allra störta allvar och vid minsta känning fotograferar jag inte. (Det har inte hänt hittills då jag varit väldigt frisk lång tid tillbaka. Men i dessa tider kan man ju inte veta hur det ser ut framgent tyvärr…)

Och självlart har studion allt säkerhetstänk bara möjligt i hygienåtgärder. Kontakta gärna mej om ni vill veta mer kring dessa <3!

Karusell har några goda samarbets-kollegor i Stockholms-området och vi hjälper varandra i dessa mycket ovanliga fall. (Dvs om någon av oss fotografer skulle känna symptom.) Kan inte garantera att mina kollegor har tider kvar men gör allt i min makt för att hitta en ny fotograf.


Nej det gör det inte. I fotograferingsavgiften ingår planering av sessionen, noga utvald rekvisita och upp till fyra timmars fotografering.

Efter fotograferingen får ni en länk till ett webbgalleri där ni kan köpa era favoriter. Som artblocks, inramade tavlor, digitala filer eller en kombination av detta.