Några tips innan er session

Vad roligt! Nu börjar det närma sej er fotografering och då brukar jag sända några tips för att vår fotografering ska flyta så smidigt som möjligt.

Vi vill ju ha dessa härliga sovande bilder. De får man ”lättast” innan babyn är max 12 dagar. Både för att så sover de djupare och ju längre tiden går destå mer sträcker de ut sej.

Så hur får man då en djups sovande baby i studion?
Jo det viktigaste tipset är att man ”underhåller” <3 babyn timmarna innan fotograferingen. De ska inte sova alls då. Gå runt lite med dem, visa saker. Nynna, sjung (bada? 😉 ). Ja helt enkelt aktiviteter som fångar deras intresse, håller dem vakna.

Ett annat knep som vi använder är att vi försöker få i dem en stor portion mat preciis innan dvs när ni är i studion. Med mat i magen brukar de falla i sömn. Dock inte alltid. Då får vi vänta.

Stumpor som sitter åt kan ge märken på bäbisen så ta på luftiga kläder till studion. I studion finns några plagg för newborn men har ni plagg som ni tänker blir fina så ta på såklart och ta med även det som ni tror skulle passa som ombyte. Ta gänra med en borste till bebisen om du har (dvs om babyn har mycket hår).

Vad behöver du tänka på till dej själv
Vi kommer ha varmt i studion. Så det kan vara bra att tänka på att man själv tar på sej lager på lager och kan ta av. En fotografering kan ta upp till 4 timmar och kan vara ganska intensiv så det är bra att fylla på med energi, särskillt om man ammar. Så ta gärna med en macka, abnan eller annat mellis till dej om du vill. Kaffe och vatten finns såklart i studion 🙂 .

Och återkom såklart om ni har frågor eller funderingar inför er fotografering!

Väl mött! 🙂 Anneli
Produkter

Artblocks classic

De flesta väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men många vill även ha hjälp med att göra färdiga produkter. T.ex vill man ha färdiga och fina presenter till far- och morföräldrar.

Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-ljus dvs blekning av solen och även går att torka av med en fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen, och man slipper blänkande UV-glas (vilket man annars behöver ha som skydd framför sina bilder).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen.

Artblocks går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en kommande fotografering i framtiden (kanske på hela familjen eller ett nytillskott till familjen.)


Priset för en ArtBlock 24×32 cm är 1495:- (Detta format finns som visningsex i studion)

Samma pris, 1495:-, gäller även för 25x25cm om bilden passar sej bättre i kvadratiskt mått.

Större format kostar:
30×30 = 1595:-
30×40 1750:-
40×40 1950:-

Det går även att få artblocks som hänger tillsammans. Dessa artblocks har en mer rustik känsla och hänger antingen i jutesnäre eller makrame. Kanten är ett vackert faner och själva bilden är lackad förhand med ett UV-resistent lack. Dvs de här produkterna går med bra att torka av med en lätt fuktad trasa och lacket ger bilden ett grundskydd mot blekning.

Inramade tavlor och bildboxar

Vill man i stället ha inramade tavlor går det såklart bra det med. Även tavlorna är laminerade med sidenmatt laminat med UV-skydd. Minsta mått är 30×30 och prisexempel är inklusive enklaste ram.

Det finns många ramprov i studion. Vi samarbetar med Sveriges främsta leverantör av ramar. Priset på ram är beroende på den prisgrupp ramen tillhör. Vill man gå upp från standardramen så lämnas offert på detta.

Prisexempel på inramad laminerad tavla med enkel standardram:
30×30 1600:-
30×40 1800:-
40×40 2200:-
Kanske gillar ni så många av era bilder så ni  vill ha en bildbox med era favoriter? Denna är en fin present till far- och morföräldrar. Och varför inte beställa en till er som familj. Så härligt att ha under uppväxten och kanske ge som present när ert barn blir vuxet.

Denna fina box finns i många olika utföranden. Bilderna är antingen monterade i passepartout (som i bildexemplet ovan) eller monterade på kartong eller på tjockare fine-artpapper.  Du kan själv välja antalet bilder mellan 5-15.

Och varför inte skaffa några ramar i samma storlek och sedan sätta in (och även byta eftersom)  bilder från boxen? På detta sätt får ni både en bildskatt i form av en fin box och bilder till väggen. 

Bildbox finns från 2200:- för enklaste utförande och 5 bilder. En box med 10 bilder monterade i passepartout  brukar kosta 3500:-

Väljer ni dessutom att lägga till ett USB så är det ett jättebra sätt att lagra bilder. På stickan ligger alla bilder ni köpt från er fotografering.

Är ni intresserade av fullstänig prislista för bildboxar kontakata fotografen. Beställer ni två identiska boxar innan 1 oktober ges 30% rabatt på box nr2.


Leveranstider på artplates, inramingar och bildboxar är ca 7 veckor.
(Kontakta fotografen om du behöver något snabbare, ex. inför en födelsedag, så ska jag se om det går att ordna.)

Om ni senare vill ha produkter som julklappar på era bilder så hör av ser senast 10 november (då leverantörerna ofta har många leveranser innan jul). Om ni hör av er senare kan jag se om jag i alla fall kan lösa det på något sätt men det får vi bolla vilka produkter som är aktuella <3 .

Investering

Att gå till en fotograf för newborn-bilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen.

I er sessionsavgift ingår:

 


Bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album.
Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden.

Många köper även en kombination av bildfiler och produkter.

En digital bildfil kostar 850:-
Fem digitala bildfiler 2850:-
10 digitala bildfiler 3450:-

Vill man lägga till fler bildfiler (utöver 10)
går det bra i par om 4. 4 extra digitala bildfiler kostar 850:-

(Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i
fotograferns bilstil. Räkna med 6-7 dagar om ni köper 5 digitala
och ytterligare några dagar om ni köper 10 eller mer.