newborn_juli_aug_2020

Inget är så magiskt som ett nytt liv.

Välkomna hit och vad roligt att ni är intresserade av en nyfödd-fotografering!

Mitt intresse att fotografera nyfödda startade när mammor jag fotade som gravida även undrade om jag även kunde fotogradera deras nyfödda.

Och hjärtat klappar fortfarande lite extra när jag får frågan om att fotografera de små. Studion börjar med fyllas på riktigt mycket med ny härlig rekvisita och sedan jag startade har jag fått äran att fotografera många små skatter. 2018 fyllde jag även på med inspiration hos en av Sveriges bästa newborn-fotografer Garbiella Soutine. En härlig kurs som även hade inriktning på babyns säkerhet.

Hur går en newbornfotografering till?

Planeringen börjar under graviditeten och utgångspunkt från BF håller jag en flytande foto-tid två veckor före tills två veckor efter BF. Kommer babyn tidigare löser det sej med. När bäbisen är född hör ni av er med t.ex. ett kort SMS eller PM 🙂 . När ni kommit hem från BB bokar vi in en fotografering inom babyns första 10 dagar.

Endel föräldrar vill vara med i planeringen av den rekvisita vi ska använda. De kikar då i så fall runt på hemsidan och hör av sej med vad de gillar. Andra föräldrar låter mej få fria händer. Hur det än är så brukar det bli vackra stämningsfulla bilder på er fina baby.

Målet under en newbor-session är att få de här sovande rofyllda bilderna. För att babyn verkligen ska sova djupt och helt avslappnat avsätter vi gott om tid för er fotosession. Jag bokar alltid in fyra timmar. Ofta går det fortare men det är bra att veta att det inte är någon stress. Är bäbisen vaken så tar vi en kaffe och kikar på rekvisita. Vips brukar tiden gå och den lilla faller i sömn och vi kan börja skapa fantastiska bilder.

(Ni kommer även få några enkla men väldigt bra tips av mej som ni kan tänka innan fotograferingen som ökar chansena för att vi startar med en sovande och mätt liten bäbis.)

Mitt mål med bilderna är att de ska se vackra och ropfyllda ut utan att vara allför poserade. I USA som ju är newbornfotograferingens hemland är det vanligt med mer poserade fotograferingar. Tacco-pose, froggy-pose etc.  Visst kan det vara fint i sej men jag tycker bäbisen kommer bäst till sin rätt när den ligger naturligt. Självklart ändrar jag poser etc så att ni ska få många olika bilder i ert urvalsgalleri men jag låter oftast bäbisen hitta sin egna naturliga sovställning.

(Så dvs är ni intresserade av poser som ”froggy-pose” så är jag inte er fotograf denna gång tyvärr. Men varmt välkoma tillbaka på ”sitter-session” när ert barn sedan är ca halvåret <3 :-). Men för naturliga härliga bilder – varmt välkomna ;-)!  )

FAQ

Då det snabbt brukar komma upp frågor kring Newbornfotografering har jag samlat de vanligaste här. Självklart är du välkommen med dina frågor, tveka inte att kontakta mej.

I samband med bokningen kommer du även att mer information om vad som är bra att tänka på innan fotograferingen.

Boka så tidigt det bara går. När ni bokar anger ni BF så vet jag att erat barn är på väg och håller en flytande tid till er. När sedan barnet är fött bokar vi in själva tiden.

Endel barn väljer att komma tidigt andra stannar lite över BF. Men har ni bokat så har ni tid ovsett när ert mirakel kommer.

Om ni av någon anledning väljer att inte fotografera newborn får ni självklart bokningsavgiften tillbaka.

Ja tyvärr gissar jag att det är försent då det är svårt att hitta en tid på kort varsel. Men kolla kan kan man alltid göra :-). det kan finnas nån lucka och jag kan alltid skriva upp dej på återbudslistan och kontakta om jag får återbud.

Annars kika under familje- och barnfotografering. Det finns så många vackra sätt att fånga även månaderna efter födseln <3 .

Många föräldrar älskar att titta och planera inför sin fotografering. Andra överlåter det helt till mej och då väjer jag det som jag tycker är finast.

Jag har både rekvisita som är blå eller rosa och har även många könsneutrala som beiga och offwhite. Jag tycker det är fint att fotografera både neutrala bilder och bilder där man ser att det är en pojke eller flicka (så att man får bilder av bägge varianter). I samband med att ni betalar in bokningavgiften stämmer vi av om ni vill vara med och planera rekvisita.

En newbornfotografering är främst till för att porträttera er nyfödda skatt. Men självklart är det otroligt fint med en syskonbild.

Jag brukar rekommendera att vi startar med enskilda bilder och sedan tar en vacker bild på syskonen tillsammans.

Mer planering om hur detta går till praktiskt tar vi i samband med bokningen.

Självklart, och utan att behöva ange anledning. Ibland kommer kanske inte amingen igång mm mm. Sätter tillbaka bokningsavgiften och önskar er vamt välkomna tillbaka vid ett senare tillfälle <3 !

Då jag har all rekvisita mm i studion så är det smidigast att fotograferingen sker här.

Men finns det någon anledning till att ni inte kan komma till studion kan vi bolla lite kring om vi kan fotografera på annan plats mot ett pristillägg. Det pratar vi i så fall om i samband med bokning.

Fotografering som är bokad till studion går ej att boka om senare till annan plats.

Om någon av er blir sjuk och väljer att ställa in newborn-fotograferingen får ni bokningsavgiften tillbaka och jag önskar er vamt välkomna tillbaka en annan gång.

Hittills har det aldrig hänt att jag ställt in någon fotografering på grund av sjukdom. Och är mycket sällan sjuk. Men skulle jag bli sjuk/förkyld fotograferar jag inte newborn. Istället gör jag mitt bästa för att hitta en ersättare.

Har några kollegor i Stockholms-området och vi brukar hjälpa varandra i dessa mycket ovanliga fall.


Nej det gör det inte. I fotograferingsavgiften ingår planering av sessionen, noga utvald rekvisita och upp till fyra timmars fotografering.

Efter fotograferingen får ni en länk till ett webbgalleri där ni kan köpa era favoriter. Som artblocks, inramade tavlor digitala filer eller en kombination av detta.