Priser newborn

Er bäbis är på väg och vad roligt att ni funderar på att föreviga er skatt. Ett tillfälle som ju aldrig kommer tillbaka.

Själva sessionen inlusive planering lån av kläder och annan rekvisita i form av korgar etc. kostar 900:-  om det är OK att jag visar upp bilder ex på sociala medier, hemsida etc.  I annat fall om det inte är Ok att visa upp kostar fotosessionen 1500:-

Sessionsavgiften är även er bokningsavgift. Skulle ni sen när barnet är fött av någon anledning inte vilja fotografera betalas er bokningavgift självklart tillbaka.

Tänk på att boka sessionen i tid och medans ni är gravida. När barnet väl är fött är det tyvärr svårt att hitta en tid på så kort varsel.Efter er fotografering får ni en länk till ert galleri
med de bästa bilderna från er session. Från en newbornfotografering
brukar det bli mellan 7 – 15 bilder lite beroende på hur barnet sover.
Bilderna ni ser i galleriet är grundredigerade. De bilder ni väljer att
köpa digitalt,  eller göra produkter av, redigeras sen mer noga i
fotografens bildstil.

( Just nu är det högt tryck hos oss så det kan ta en tid innan nu får ert urvalsgalleri. Hojta till om ni behöver det snabbare för en bemärkelsedag eller dop så snabbar vi på ert galleri <3.)

Produkter

Artblocks classic

De flesta väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men många vill även ha hjälp med att göra färdiga produkter. T.ex vill man ha färdiga och fina presenter till far- och morföräldrar.

Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-ljus dvs blekning av solen och även går att torka av med en fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen, och man slipper blänkande UV-glas (vilket man annars behöver ha som skydd framför sina bilder).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen.

Artblocks går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en kommande fotografering i framtiden (kanske på hela familjen eller ett nytillskott till familjen.)


Priser för artblock
30×30 = 2100:-
30×40 2400:-
40×40 2900:-

Det går även att få artblocks som hänger tillsammans. Dessa artblocks har en mer rustik känsla och hänger antingen i jutesnäre eller makrame. Kanten är ett vackert faner och själva bilden är lackad förhand med ett UV-resistent lack. Dvs de här produkterna går med bra att torka av med en lätt fuktad trasa och lacket ger bilden ett grundskydd mot blekning.

Inramade tavlor och bildboxar

Vill man i stället ha inramade tavlor går det såklart bra det med. Även tavlorna är laminerade med sidenmatt laminat med UV-skydd. Minsta mått är 30×30 och prisexempel är inklusive enklaste ram.

Det finns många ramprov i studion. Vi samarbetar med Sveriges främsta leverantör av ramar. Priset på ram är beroende på den prisgrupp ramen tillhör. Vill man gå upp från standardramen så lämnas offert på detta.

Prisexempel på inramad laminerad tavla med enkel standardram:
30×30 1800:-
30×40 2100:-
40×40 2500:

Bildbox

Kanske gillar ni så många av era bilder så ni  vill ha en bildbox med era favoriter? Denna är en fin present till far- och morföräldrar. Och varför inte beställa en till er som familj. Så härligt att ha under uppväxten och kanske ge som present när ert barn blir vuxet.

Denna fina box finns i många olika utföranden. Bilderna är antingen monterade i passepartout (som i bildexemplet ovan) eller monterade på kartong eller på tjockare fine-artpapper.  Du kan själv välja antalet bilder mellan 5-15.

Och varför inte skaffa några ramar i samma storlek och sedan sätta in (och även byta eftersom)  bilder från boxen? På detta sätt får ni både en bildskatt i form av en fin box och bilder till väggen. 

Bildbox finns från 2700:- för enklaste utförande och 5 bilder.

Väljer ni dessutom att lägga till ett USB så är det ett jättebra sätt att lagra era fina bilder på. Då har nu automatiskt en backup. På stickan ligger alla bilder ni köpt från er fotografering.

Är ni intresserade av fullständig prislista för bildboxar kontakata fotografen.

Triplex

Vi har även väldigt fina triplex med tre av dina favoritbilder. Som ett litet ”minialbum” att kika i eller ha stående i bokhylla eller tavlellist. Triplex kostar från 2500:-


Leveranstider på artplates, inramingar och bildboxar är ca 9 veckor.
(Kontakta fotografen om du behöver något snabbare, ex. inför en födelsedag, så ska jag se om det går att ordna.)

Investering

Att gå till en fotograf för newborn-bilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla rekvisita eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen. I studion finns flera korgar, sängar och många wraps och kläder att låna om ni vill för er lille.

För flickor finns många fina hårband. För killar wraps i finstämda färger, små ”gossedjur” hjärtan mm. Och nästan all rekvisita fungerar fint för både kille och tjej <3.

I er sessionsavgift ingår:


Bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album.
Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden.

Många köper även en kombination av bildfiler och produkter.

En digital bildfil kostar 2100:-
Fem digitala bildfiler 3200:-
10 digitala bildfiler 4900:-

Vill man lägga till fler bildfiler (utöver 10)
går det bra i par om 4. 4 extra digitala bildfiler kostar 1600:-

(Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i
fotograferns bilstil. Räkna med 15 dagar om ni köper 5 digitala
och ytterligare några dagar om ni köper 10 eller mer.

Sessionsavgiften är även er bokningsavgift av er flexibla sessionstid.
Tänk på att boka er tid innan barnet är fött. Vi fotograferar inom
babyns första 10 dagar och om ni hör av er efter er skatt är född är
risken stor att det inte finns någon fototid så jag oftast är fullt
bokad 3 veckor fram i tiden.

Hör såklart av er om ni har frågor stora som små 🙂 !