Priser newborn

Att bli förälder, och kanske till och med för första gången, är ren magi. Vad roligt att ni funderar på att föreviga er skatt. Ett tillfälle som ju aldrig kommer tillbaka.

Fotosessionen kostar vanligtvis 1400:- Nu under dessa speciella tider vi har i Sverige har jag hunnit få in en hel de rekvisita (som jag gärna vill kunna visa även för andra blivande föräldrar). Därför sänkt sessionskostnaden till 800:- för de föräldrar som känner att det är OK att fotografen kan visa bilder i sin marknadsföring (ex. Instagram eller bild i fotografens skyltfönster). Denna sessionsavgift fungerar även som en bokning av er tid. Observera att tiden inte är bokad förrens bokningsavgiftern är betald.

Om fotograferingen inte skulle bli av under den första tiden kan tillfället bokas om till en ”sitter-session” eller en ettårsfortografering. Eller så betalas bokningsavgiften tillbaka utan frågor.

Ca fem veckor efter er fotografering får ni en länk till ert galleri med de bästa bilderna från er session. Från en newbornfotografering brukar det bli mellan 7 – 15 bilder lite beroende på hur barnet sover. Bilderna ni ser i galleriet är grundredigerade. De bilder ni väljer att köpa digitalt,  eller göra produkter av, redigeras sen mer noga i fotografens bildstil.

Produkter

Artblocks classic

De flesta väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men många vill även ha hjälp med att göra färdiga produkter. T.ex vill man ha färdiga och fina presenter till far- och morföräldrar.

Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-ljus dvs blekning av solen och även går att torka av med en fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen, och man slipper blänkande UV-glas (vilket man annars behöver ha som skydd framför sina bilder).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen.

Artblocks går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en kommande fotografering i framtiden (kanske på hela familjen eller ett nytillskott till familjen.)


Priset för en ArtBlock 24×32 cm är 1495:- (Detta format finns som visningsex i studion)

Samma pris, 1495:-, gäller även för 25x25cm om bilden passar sej bättre i kvadratiskt mått.

Större format kostar:
30×30 = 1595:-
30×40 1750:-
40×40 1950:-

Det går även att få artblocks som hänger tillsammans. Dessa artblocks har en mer rustik känsla och hänger antingen i jutesnäre eller makrame. Kanten är ett vackert faner och själva bilden är lackad förhand med ett UV-resistent lack. Dvs de här produkterna går med bra att torka av med en lätt fuktad trasa och lacket ger bilden ett grundskydd mot blekning.

Inramade tavlor och bildboxar

Vill man i stället ha inramade tavlor går det såklart bra det med. Även tavlorna är laminerade med sidenmatt laminat med UV-skydd. Minsta mått är 30×30 och prisexempel är inklusive enklaste ram.

Det finns många ramprov i studion. Vi samarbetar med Sveriges främsta leverantör av ramar. Priset på ram är beroende på den prisgrupp ramen tillhör. Vill man gå upp från standardramen så lämnas offert på detta.

Prisexempel på inramad laminerad tavla med enkel standardram:
30×30 1600:-
30×40 1800:-
40×40 2200:-
Kanske gillar ni så många av era bilder så ni  vill ha en bildbox med era favoriter? Denna är en fin present till far- och morföräldrar. Och varför inte beställa en till er som familj. Så härligt att ha under uppväxten och kanske ge som present när ert barn blir vuxet.

Denna fina box finns i många olika utföranden. Bilderna är antingen monterade i passepartout (som i bildexemplet ovan) eller monterade på kartong eller på tjockare fine-artpapper.  Du kan själv välja antalet bilder mellan 5-15.

Och varför inte skaffa några ramar i samma storlek och sedan sätta in (och även byta eftersom)  bilder från boxen? På detta sätt får ni både en bildskatt i form av en fin box och bilder till väggen. 

Bildbox finns från 2200:- för enklaste utförande och 5 bilder. En box med 10 bilder monterade i passepartout  brukar kosta 3500:-

Väljer ni dessutom att lägga till ett USB så är det ett jättebra sätt att lagra bilder. På stickan ligger alla bilder ni köpt från er fotografering.

Är ni intresserade av fullständig prislista för bildboxar kontakata fotografen. Beställer ni två identiska boxar innan 1 maj ges 30% rabatt på box nr2.


Leveranstider på artplates, inramingar och bildboxar är ca 7 veckor.
(Kontakta fotografen om du behöver något snabbare, ex. inför en födelsedag, så ska jag se om det går att ordna.)

Investering

Att gå till en fotograf för newborn-bilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla rekvisita eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen. I studion finns flera korgar, tre små sängar och många wraps och kläder att låna om ni vill för er lille.

För flickor finns många fina hårband. För killar wraps i finstämda färger, små ”gossedjur” hjärtan mm. Och nästan all rekvistita fungerar fint för både kille och tjej <3.

I er sessionsavgift ingår:


Bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album.
Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden.

Många köper även en kombination av bildfiler och produkter.

En digital bildfil kostar 850:-
Fem digitala bildfiler 2950:-
10 digitala bildfiler 3650:-

Vill man lägga till fler bildfiler (utöver 10)
går det bra i par om 4. 4 extra digitala bildfiler kostar 950:-

(Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i
fotograferns bilstil. Räkna med 6-7 dagar om ni köper 5 digitala
och ytterligare några dagar om ni köper 10 eller mer.