Ettårsfotografering

Vad roligt att ni är intresserade av en barnfotografering! I Usrvik finns en studio som är specialiserad på barnbilder för att de ska bli så vackra härliga som det bara går.

Det finns gott som uppsättnigar med kläder både för killar och tjejer. Vackra uppsättnigar i storlek från 64 till 86. (Vill ni ordna kläder själva så fråga gärna fotografen om klädtips. Vissa plagg ”gör” sej bättre på bild än andra.)

Ofta kan det vara bra att komma i en outfit – för då vet man att det passar barnet perfekt. Och sen låna kläder för ombyte. Ombyte ger bilderna ett variereat utseende och även fler bilder för er att välja på i galleriet <3.

(Många nya klänningar – bla från Newbies sommarkollektion –  och hårband är så nya i studion så dessa finns ännu inte på bilder på hemsida etc. Men kontakta mej så sänder jag över bilder på de klänningar/rompers etc jag har i rätt storlek.) 

Är fotograferingen sommartid finns (oftast) även tillgång till levande blommor som ju blir så vakert på bild. Är ni intresserade av äkta blomster för att höja några av era bilder så kontakta fotografen i god tid så bollar vi vad som finns att tillgå.

Hur går en fotografering till?

Fotograferingen sker vardagförmiddagar och vanligtvis 10.30.

Förslagsvis fotograferar vi först mot en ljus bakrund med ett vitt vackert trägolv med barnet sittandes på olika rekvisita som pallar, etc. Det finns även en fin rottingsoffa som många barn gillar att busa i. Det finns gott om korgar och annan rekvisita och vi bollar innan fotograferingen vad ni gillar bäst.

Sen sker ev. ett klädbyte och vi ändrar till en beige ”seamless” bakgrund som ger ett tidlöst intryck. Vill vi finns det tid för ännu ett klädbyte. På det sättet får ni lite variation i era bilder med bakgrunder och kläder om ni önskar det (och såklart om det fungerar med er skatt med klädbyten).

Behövs det lite pauser etc lägger vi såklart in det. Det är ingen stress och ta gärna med lite mellis etc för barnet att ladda batterierna med.

Allt sker såklart med störta fokus på barnet och man brukar se ganska snabbt vad barnet gillar att göra och inte. Därför finns det heller inga garantier på vilken ”sorts” det blir mest av i ert galleri.

Endel barn vill ex. inte sitta i en korg. Andra sitter jättelänge i korg och kanske pillar med luddet hihi. Så olika! Men som sagt vi tar fram den rekvisita som barnet verkar gilla mest vartefter. Webbgalleri

Ca 3 veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert webbgalleri/urvalsgalleri med de bästa bilderna från er fotografering. 

Bilderna ni ser i ert webbgalleri har lätt grundredigering men de bilder ni sen väljer ut redigeras mer noga i fotografens bildstil.

Det brukar vara väldigt spännande att se sitt galleri och välja sina bilder. Kanske vill ni förstora någon och hänga på väggen? Eller kanske göra ett collage av 3-5 bilder?

(Fast det är sommar nu så vet jag att många redan planerar att använda bilderna som julklappar. Våra föräldrar ”har oftast allt” ;-)… Men kan lova att bilder på deras barnbarn blir en mycket uppskattad julklapp!)

Bilder för vägg och presenter

Produkter

Många väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men det är även väldigt smidigt med klara premiumprodukter.

Alla produkter framkallas i professionellt fotolabb som endast vänder sej fotografer. Detta ger en färgäkthet och hållbarhet som är mycket svårt att nå hos ett vanligt konsumetlabb.

Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Så vackra så de måste nästan ses på plats i studion! Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-strålar och även går att torka av med lätt fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen. (och man slipper blänkande glas vilket annars behövs för att skydda blider från blekning).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen. Ett riktigt konstverk.

Dessa tavlor går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en framtida fotografering. De kan bli en vacker grund för ett stilren tavelvägg där man kan följa hur barnet (och familjen) växer.

Pris för ArtBlock
30×30 = 1195:-
40×40 1600:-

(finns även i större format)

Obs priser på Artblock gäller två månader från 1-årsfotogtraferingen (och följer sedan ev. hörningar hos leverantören).

Artblock finns även som runda. Då är kanten ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.

(Artblocks går inte att köpa för vanliga konsumenter utan de återförsäljs endast av fotografer.)

Premiumboxar är en annan stor favorit! Bilderna är monterade vackert i passepartout. En riktig skattkista med bilder för barnet och er under uppväxten. Dessutom är detta ljustäta alternativ ett av de bästa sätten att förvara bilder på.

Bilderna finns de vanligaste måtten,  dvs man kan köpa en eller flera ramar och sedan byta bilder i dem för variation.

En mycket uppskattad present till släktigar.  Det blir ju nästan som två produkter i en. Både en härlig box för bilerna och möjlighet att få produkter till väggen för ett bra ”kombinationspris”.

Eller varför inte tipsa tipsa mor- och farföräldrar att det finns hos mej. Då kan jag bolla vilka de bilder de önskar och andra val direkt. Allt går att ordna!

Vid beställingar av två helt identiska boxar ges 30% rabatt  på box nr2 för beställar som inkommit innan sista oktoberber.

Digitala bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor eller sätta in i album. Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden. En digital bilfil går ju såklart att famkalla hur många gånger som hellst!

Och självklart går det bra att kombinera produkter med digitala filer.

Investering

Att gå till en fotograf för barn- och/eller familjebilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen. Kika gänra runt på hemsidan och Instagram efter rekvisita du gillar. Bor du i närheten går det även fint att komma till studion och kika på rekvisita, kläder och bakgrunder innan. (Då kommer även fotosessionen flyta lite smidigare mot att man funderar över det under själva fotosessionen.) Eller så överlåter du detta med rekvisita helt till mej. Jag tar fram det som passar ålder och klädstil och du får fina avstämda bilder.

I er sessionsavgift ingår:

  Bildfiler

  Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album. Med bildfilen kan man även skapa obegränsat med kopior av bilden. 

  Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden.

  Pris för digitala filer

  En fotografering (ex 1-års fotografering)

  Sessionavgift 1300:-

  Produkter från sessionen kan köpas enl. prisuppgifter ovan.

  Digitala högupplösta filer från sessionen:

  • En digital bildfil kostar 850:-

  • Fem digitala bildfiler 2000:-

  • 10 digitala bildfiler i webbgalleriet 2950:-

  Extra filer utöver 10 st köps i par om 3 för 600:- för tre filer.
  Och självklart går det bra att kombinera produkter och digitala filer!

  Välkomna att höra av er om ni är intresserade


  Det här är en skäddarsydd fotografering just för att ni ska få de bilder ni önskar i form av rekvisita mm.

  Vill ni ha en enklare fotografering – där priserna är med pressade –  rekommenderar jag varmt julfotot som (om nu Coriona tillåter) är igång under November. Det är en snabbare mer ”löpande band” fotografering. Där fotograferar flera familjer under samma dag. Men då går bakgrunden inte att välja och även antalet bilder att välja från är färre. Men de kommer vara ljuvliga bilder de med :-)!  Övrig information:

  Prislistan gäller fram tills 15 oktober 2020.

  Er sessionsavgift är även er bokningsavgift. Denna betalas innan er fotografering och observera att det är först när den är betald som er tid är bokad.

  Efter det att ni fått tillgång till ert webbgalleri är det öppet för er att göra val ur i tre veckor. Efter det stängs det per automatik (men går att låsa upp för ytterligare tre veckor mot en kostnad på 500:-)

  Ettårsfotograferingen går även att kombinera med en ”Smash the Cake” mot ett tillägg på 500:-. Kunden tar med sej tårta om inget annat är överrenskommet. Tillägget betalas i samband med bokningen. Hör av er i god tid i så fall till fotografen så får ni mer info om 1-årsfotografering med en avslutande ”Smash the Cake” . Det finns mycket och fin rekvisita i studion för just detta (som vimplar tårtfat etc).

  Vill ni att syskon eller ni förädrar är med på några bilder går det bra mot en avgift på 300:- per person (som betalas i samband med bokningsavgiften.) Det finns rekvisita i form av fina pallar, träboxar och en rottingsoffa för att få fina familjebilder). (Då setup och bakgrunder anpassas efter hur många som är med går det inte att ”lägga till” fler personer på fotodagen).