Sitter session

Vad roligt att ni är intresserade av en så kallad ”sitter session”. Det är härligaste tiden att fotografera sitt barn. Barnet har nyligen lärt sej sitta och sitter ofta ganska nöjt på sin plats nyfiken på det som sker runt omkring. När barnet väl sen lärt sej gå brukar det vara mycket mer intensivt att få dessa sittande bilder. Det blir iofs andra fina bilder med fart och fläkt. Men för att få mer klassiska lugna barnbilder är perioden när barnet just lärt sej sitta helt fantastisk.

Hur går en fotografering till?

Sitter session går att fotgrafera både ute och inne och bägge har sin charm. Vid utefotografering brukar vi boka in tre tider på en gång. Detta för att vädret kan gäcka oss. Vackert ljus för utebilder är tidig morgon och sen kväll. För små barn brukar tidig morgon vara optimal och klockan 8 såhär års brukar det vara mjukt härligt riktat ljus. Jag fotograferar i Sundbyberg i Igelbäckens vackra naturreservat. På sensommaren hittar vi ofta fina blommande väggrenar som blir utmärka som blommande fond.

Om studio-alternativet föredras så fotograferar vi oftast på ett ljust trägolv med barnet sittandes på olika rekvisita som korgar, pallar, etc. Det finns även en fin rottingsoffa som många barn gillar att busa i. Det finns gott om rekvisita och vi bollar innan fotograferingen vad ni gillar bäst.

I studion finns många olika klänningar och byxa + topp/skjorta för barn mellan 74-86. Hör av er i god tid innan fotograferingen om ni är intresseade av klädlån.

Kläderna i studion ger harmonsika bilder och är utvalda för att stämma fint med bakgrunder och rekvisita. (Kläderna går tyvärr inte att låna för utomhusfotografering.)

Många tar med en uppsättning kläder för studiobilder och kollar sen på plats vad det finns i studion för ombyte och variation i bilderna. Och vill ni veta mer exakt vad som finns i er storlek bolla det som sagt i god tid så sänder jag bilder på det 🙂 .

Det finns även fina klossar för att skriva barnets namn och annan rekvista. Vill familjen ha blommor på studio-fotograferingen kontakta fotografen i god tid. Det är så vackert att ha blommor på några bilder! Ibland har jag blommor att tillgå och jag kan i alla fall alltid ge tips vart ni själva kan köpa med er blommor (ex. på Ulriksdals självplock som ha ett jättestort utbud under sensommaren.) Det finns även gott om konstblommor i studion.

Om det är något ni är väldigt sugna på att ha med i bilderna så bolla det i god tid så kan jag förbereda 🙂 <3  ! Det går även bra att ta med heliumballonger etc. både för studio och utomhusfotografering.

Webbgalleri

Ca 4 veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert webbgalleri/urvalsgalleri med de bästa bilderna från er fotografering. 

Bilderna ni ser i ert webbgalleri har lätt grundredigering men de bilder ni sen väljer ut redigeras mer noga i fotografens bildstil.

Det brukar vara väldigt spännande att se sitt galleri och välja sina bilder. Kanske vill ni förstora någon och hänga på väggen? Eller kanske göra ett collage av 3-5 bilder? Julklappar till far och morföräldrar brukar vara mycket uppskattade och perfekt till de som ”redan har allt”…

Från en sittersession brukar det bli mellan 7-15 bilder i ert galleri att välja från.

Bilder för vägg och presenter

Produkter

Många väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men det är även väldigt smidigt med klara premiumprodukter.

Alla produkter framkallas i professionellt fotolabb som endast vänder sej fotografer. Detta ger en färgäkthet och hållbarhet som är mycket svårt att nå hos ett vanligt konsumetlabb.

Min personliga favorit är så kallade Klassik Artblocks. Så vackra så de måste nästan ses på plats i studion! Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-strålar och även går att torka av med lätt fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen. (och man slipper blänkande glas vilket annars behövs för att skydda blider från blekning).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen. Ett riktigt konstverk.

Dessa tavlor går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en framtida fotografering. De kan bli en vacker grund för ett stilren tavelvägg där man kan följa hur barnet (och familjen) växer.

Pris för Klassik ArtBlock
30×30 = 1395:-
30×40 = 1595:- 
40×40 1700:-

(finns även i större format)

Obs priser på Artblock gäller två månader från 1-årsfotogtraferingen (och följer sedan ev. höjningar hos leverantören).

(Artblocks går inte att köpa för vanliga konsumenter utan de återförsäljs endast av fotografer.)

Premiumboxar är en annan stor favorit! Bilderna är monterade vackert i passepartout. En riktig skattkista med bilder för barnet och er under uppväxten. Dessutom är detta ljustäta alternativ ett av de bästa sätten att förvara bilder på.

Bilderna finns de vanligaste måtten,  dvs man kan köpa en eller flera ramar och sedan byta bilder i dem för variation.

En mycket uppskattad present till släktigar.  Det blir ju nästan som två produkter i en. Både en härlig box för bilerna och möjlighet att få produkter till väggen för ett ”kombinationspris”.

Eller varför inte tipsa tipsa mor- och farföräldrar att det finns hos mej. Då kan jag bolla vilka de bilder de önskar och andra val direkt. Allt går att ordna!

I boxarna kan ni välja 5-10 bilder. Det går att få bilderna med eller utan passepartout. (Bilderna utan är även de av tjock kvalitet och går att ställa som de är dikekt på en tavellist men rekommenderas att de sätts bakom glas och fram som skydd för bilden).

Enklaste utförandet av box med 5 bilder startar på 2200:- 

Beställer man även med USB-sticka i sin box (kostnad 450:-) finns bilderna ni köpt från sessionen på stickan. Ett bra stätt att lagra era digitala bilder på och även en bra present att ge sin skatt den dag ert barn själv är vuxen.

Vid beställingar av två helt identiska boxar ges 30% rabatt  på box nr2 för beställar som inkommit innan 1 februari.

Hör av er om ni vill ha fullständig prislista på bildbox.

Leveranstider för produkter
Från att er betalning är erlagd tar det ca 7 veckor (oftast snabbare men räkna med det) innan era produkter går att hämta i studion. Produkterna är handgjorda av nordens bästa leverantörer för fotografer.  Behöver ni någon produkt snabbare än så (ex en födelsedag) så kontakta fotografen så ska vi se om det går att ordna i alla fall på något sätt.

Tänk på att julklappsbeställningar till ex. far- och morföräldrar behöver komma in till Karusell i god tid. 1 november för bildboxar och artplates: Detta på grund av att leverantörerna har mycket att göra i nov-dec. Vill ni beställa senare i november så hör av er så ska vi se om det går att ordna.

Nyhet hos Karusell är hängande artblocks 

Bilden är då monterad på 18 mm vacker träfaner. Produkten är lackad för hand vilket ger fina snygga penseldrag och en gedigen, rustik touch. 

Det skyddande lacket har även UV-filter för att motverka blekning av färgerna och det går bra att torka av bilden med en lätt fuktad trasa.⁠

Digitala bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor eller sätta in i album. Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden. En digital bilfil går ju såklart att famkalla hur många gånger som hellst!

Och självklart går det bra att kombinera produkter med digitala filer.

Bildfilerna levereras digitalt via we-transfer, dropbox eller likande digital tjänst.

Investering

Att gå till en fotograf för barn- och/eller familjebilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen. Kika gärna runt på hemsidan och Instagram efter rekvisita du gillar. Bor du i närheten går det även fint att komma till studion och kika på rekvisita, kläder och bakgrunder innan. (Då kommer även fotosessionen flyta lite smidigare mot att man funderar över det under själva sessionen.) Eller så överlåter du detta med rekvisita helt till mej. Jag tar fram det som passar ålder och klädstil och du får fina avstämda bilder.

I er sessionsavgift ingår:

  Bildfiler

  Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album. Då man köpt bildfilen kan man även skapa obegränsat med kopior ex. som presenter till släktingar.

  Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden.

  Pris för digitala filer

  Sitter session i studio eller utomhus i närheten (gångavstånd) av Stora Ursvik

  Sessionavgift 1500:-
  Om det är OK för er att bilderna kan komma att användas i marknadsföring (ex Instagram eller skyltfönster) sänkt sessionsavgiften till 800:- Ett enklare kontrakt skrivs för bildanvändning.

  Produkter som bildboxar etc. från sessionen kan köpas enl. prisuppgifter ovan.

  Digitala högupplösta filer från sessionen:

  • En digital bildfil kostar 800:-

  • Fem digitala bildfiler 2300:-

  • 10 digitala bildfiler i webbgalleriet 3450:-

  Extra filer utöver 10 st köps i par om 3 för 750:- för tre filer.

  (Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i 
  fotograferns bilstil.
  Räkna med 6-7 dagar om ni köper 5 digitala 
  och ytterligare ca 10 dagar om ni köper 10 eller fler.
  Och självklart går det bra att kombinera produkter och digitala filer!

  Övrig information:

  Priserna ovan gäller fram tills sista oktober 2020 

  Er sessionsavgift är även er bokningsavgift. Denna betalas innan er fotografering och observera att det är först när den är betald som er tid är bokad.  Jag håller en överrenskommen tid 24 timmar i väntan på bokningsavgiften. Observera att det inte ingår bilder i er sessionsavgift utan ni köper till de bilder ni mest förälskat er i.

  Efter det att ni fått tillgång till ert webbgalleri är det öppet för er att göra val ur i tre veckor. Därefter stängs det per automatik (men går att låsa upp för ytterligare tre veckor mot en kostnad på 500:-)

  Väl mött och tveka inte att höra av er med frågor :-D. Ingen fråga är för liten och det är så roligt och viktigt att bolla frågor om rekvisita etc 🙂 . Det är även det som gör att ni får finstämda härliga bilder på ert barn <3 :-)! Det går även jättebra att ringa vardagar 9-15. 0708-71 45 44