Sitter session visningsbilder (okt/nov)

Vad roligt att ni är intresserade av en visningssession! En visningssession är ett sätt att kunna gå till fotograf lite oftare med barnen. En slags win-win för både familj och fotograf <3 .

Ibland får en foto-studio in nya bakgrunder, en ny ljussättning, nya kläder eller något annat som man behöver få på bild och kunna visa :-)!

En visningssession är likt en vanlig session men skiljer sej även på några viktiga punker 🙂 :

Sessionen är oftast lite kortare än en vanlig session. (Man byter ex. inte bakgrunden vilket man ofta gör i en vanlig fotografering.)

Det blir heller inte lika många bilder i urvalsalbumet då fotografen fotar mycket efter det som behövs ”visa upp”. (Är det ex ett nytt golv behöver fotografen ex. bara två bilder. Det blir oftast några fler i alla fall <3 men räkna med 5-7 bilder i ert urvalsalbum så blir ni inte besvikna.)

Då det är mindre bilder i urvalalbumet och mindre tid i studion är såklart priset även mindre <3. Sessionsavgigten (1500:-) är nedsatt till 800:- eller helt borttagen. Priserna per fil är även de nedsatta.

Man kan säga att familjen får en ”minifotografering” utan fotograferingsavgift (eller nedsatt) och fotografern kan använda bilderna ex. på sociala medier/ i studion etc.  Det ska vara något som gynnar bägge <3 🙂 !

Kontrakt, som ni läser i god tid innan, skrivs på innan sessionen startar. Det reglerar användandet att bilderna. (Fotografen väljer bilderna till urvalsalbumet och även vilka bilder som ev. visas på sociala medier eller i studion.)


Hur går en fotografering till?

Själva fotograferingen är välldigt likt en vanlig fotografering. Är det t.ex ett golv som behöver ”fotograferas av” får familjen tillgång till alla lånekläder som finns i studion. De flesta kläder är mellan 74-86. Är det istället kläder fotografen behöver fotografera kan man välja på alla fonder/golv och rekvisita som finns i studion.

Har familjen en uppsättnig kläder så det jättebra att starta med. Då vet man att storlekarna passar exakt. Och man behöver då inte heller starta sessionen med ett klädbyte och det blir en ”softare” start för barnet att känna in den nya miljön.

Precis som en ”vanlig” fotografering är barnen/barnet cheferna här <3. Vi gör såklart allt för att få vackra bilder men stor anpassning sker alltid till humör och barnets personlighet. Barnen går igenom olika faser. Några skrattar så de kiknar ibland, andra behöver man lägga mycket tid och könsla bakom för att locka fram ett leende och en blick i kameran <3 . 

Det ska vara en så mysig och rolig upplevelse som det bara går för barnet! Man får inte glömma att det här ofta är barnets första tillfälle hos en fotograf och jag gör mitt yttersta för att det ska bli en fin stund för era små <3 .Webbgalleri

Ca 6 veckor efter fotograferingen (oftast snabbare) får ni tillgång till ert webbgalleri/urvalsgalleri.

Bilderna ni ser i ert webbgalleri har lätt grundredigering men de bilder ni sen väljer ut redigeras mer noga i fotografens bildstil.

Hinner jag så får ni även en ”sneak peek” samma kväll (webbformat). Den kan ni använda fritt på ex stories eller posta. Kan vara kul att visa vart man har varit under dagen. Glöm inte ange fotograf <3. (Oftast hinner jag annars får ni se era bilder sen på en gång samlade i urvalsgalleriet.)

Pris:

Sessionsavgiften (ordinarie pris 1500:-) är 800:- eller helt borttagen beroende på typ av fotografering.

Filer köper ni för:

1 fil 450:-    3 filer 800:-      7 filer 1200:-

Det är inte så sannolikt att det blir mer än 7 på en visningssession av ovan nämnda skäl.
Men skulle det bli så är pris per ytterligare fil 350:-

Vill ni köpa produkter som ex. tavlor köps de för ordinarie pris. (Laminerade tavlor med standard-ram storlek 30×30 startar på 1600:- Beställningar inför jul läggs innan 15 november.)

Det var en hel del information 😀 . Men om detta är intressant vore det väldigt roligt att ses i studion och fotografera ert/era barn. Hör av er i så fall så bokar vi in en tid 🙂 !


Väl mött 🙂 Anneli