Smash the Cake

Åh grattis, snart är er skatt ett år. En sådan ljuvlig tid att föreviga och fira! 

Ofta är det barnets första fotografering i studio. Det blir härliga bilder för er och även far- och morföräldrar.

Hur går en fotografering till?

Vi startar oftast med bilder på er skatt sittandes på golvet eller bänk/stol om det känns OK för barnet. Och pm vill ni så skriver vi barnets namn med klossar.

De bilderna brukar bli väldigt fina presenter ex. till far- och morföräldrar som gärna vill ha ”rena” 1-årsbilder utan tårtan.

I studion har vi med mycket annan passande rekivisita. Ex en väldigt poppis gunghäst som lockar alla små till härliga skratt.

Bänk, stolar, korgar, flokatipläd mm, ja listan kan göras lång.

Smash the Cake

När vi är klara med 1-årsbilder startar vi med det roligaste – Smash the Cake :-).

Åh det är så kul att se hur de små tar sej an tårtan. Många petar lite försiktigt medans någon ger sej på tårtan med full fart. Hur starten än är så brukar det sluta med ett nyfiket mumsande :-).

Tårta
Många tar med sin tårta. Då blir ju tårtan exakt som man vill ha den. Men för dem som vill ha en enklare tårta erbjuder vi en ”attrapptårta”.

Det är den ljusa tårtan du ser på bilden ovan. Det är alltså en ”tårta” som inte är gjord av kaka. Och som jag sätter ett lager grädde på (med lite vaniljsocker).

Det gör att barnet kan kladda med tårtan men inte ”öppna” den. För många räcker detta kladd gott och väl för deras bilder och på det sättet slipper man bestyret att beställa tårta och även den kostnaden.

Hur bokar jag?

Du bokar genom att betala bokningsavgiften 900:-
I det ingår att tiden reserveras. Samt:
* Planeringen
* Lån av kläder för de som vill
* Setup i studion
* Ev. tårta (attrapptårta)
* Upp till en och en halv timmas fotografering
(* ev film)


Bakgrunder och kläder
För Smash the Cake är det vanligast med den ljusa benvita bakgrunden. Sen ingår det med lite ballonger. Vill ni har fler ballonger än en handfull pratar vi mer om det. (Har jag fler fotograferingar under den parioden med liknande så återanvänder jag den till er utan kostnad. I annat fall betlalar ni självkostandspris för ballongerna.)

Vi har även gott om passande lånekläder som passar just 1 år. Kläder av hög kvalitet. Ofta tar föräldrar med sej ett ombyte att starta i och sedan byter vi om. Det ingår så många ombyten som ni önskar och ombyten gör med att det blir härlig variation i era bilder.

Webbgalleri

2-5 veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert webbgalleri/urvalsgalleri med de bästa bilderna från er fotografering. Från det väljer ni om ni vill köpa digitala filer eller produkter eller kanske en kombination.

Film

I de fall det är OK bilderna kan visas (ex på Instagram) så gör jag en film som är klar någon dag innan själva födelsedagen. Filmen är väldigt poppis för föräldrar att själva posta på sina sociala medier eller bara sända till släktingar och vänner.

”Pricken över i” hör jag ofta att det var. En egen film för sin skatt på den stora dagen! Oftast är det just filmen som gör att jag blir rekommenderad vidare till vänner och bekanta. (Så det är en riktigt rolig win-win för oss bägge. Och just nu vet jag ingen annan fotograf i Stockholm som erbjuder just en sådan ”födelsedags-film”, så det blir lite unikt för er att ha <3.)

Filmen ingår i priset och är såklart även härlig för ert barn ha när hen blir äldre. Är film något som ni gärna vill ha så hojta till redan i bokningen att jag kan prioritera det (I annat fall gör jag en film i mån av tid.)

Paketpris digitala bilder

mini

5 högupplösa digitala filer
1699:-

Mellan

8 högupplösta digitala filer 2599:-

Maxi

15 högupplösta digitala filer 4599:-

Extra filer utöver 15 st köps i par om 4 för 1200:- för fyra filer.

Bilder för vägg och presenter

Produkter

Många väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men det är även väldigt smidigt med klara premiumprodukter.

Alla produkter framkallas i professionellt fotolabb som endast vänder sej fotografer. Detta ger en färgäkthet och hållbarhet som är mycket svårt att nå hos ett vanligt konsumetlabb.

Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Så vackra så de måste nästan ses på plats i studion! Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-strålar och även går att torka av med lätt fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen. (och man slipper blänkande glas vilket annars behövs för att skydda blider från blekning).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen. Ett riktigt konstverk.

Dessa tavlor går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en framtida fotografering. De kan bli en vacker grund för ett stilren tavelvägg där man kan följa hur barnet (och familjen) växer.

Pris för ArtBlock
30×30 = 1795:-
30×40 = 1995:- 
40×40 2300:-

(finns även i större format)

Obs priser på Artblock gäller två månader från 1-årsfotogtraferingen (och följer sedan ev. höjningar hos leverantören).

Artblock finns även som runda. Då är kanten ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.

(Artblocks går inte att köpa för vanliga konsumenter utan de återförsäljs endast av fotografer.)

Album
Ett vackert album finns med att välja på (be att få kika på det i samband med fotograferingen om ni är intresserade). Det är ett kvalitetsalbum med tjocka sidor (för att även hålla för mindre händer). Startpris 3400:-


Premiumboxar är en annan stor favorit! Bilderna är monterade vackert i passepartout. En riktig skattkista med bilder för barnet och er under uppväxten. Dessutom är detta ljustäta alternativ ett av de bästa sätten att förvara bilder på.

Bilderna finns de vanligaste måtten,  dvs man kan köpa en eller flera ramar och sedan byta bilder i dem för variation.

En mycket uppskattad present till släktigar.  Det blir ju nästan som två produkter i en. Både en härlig box för bilerna och möjlighet att få produkter till väggen för ett ”kombinationspris”.

Eller varför inte tipsa tipsa mor- och farföräldrar att det finns hos mej. Då kan jag bolla vilka de bilder de önskar och andra val direkt. Allt går att ordna!

I boxarna kan ni välja 5-10 bilder. Det går att få bilderna med eller utan passepartout. (Bilderna utan är även de av tjock kvalitet och går att ställa som de är diketk på en tavellist men rekommenderas att de sätts bakom glas och fram som skydd för bilden).

Enklaste utförandet av box med 5 bilder startar på 3500:- 

Har ni även köpt digitala bilder kan ni även köpa till en USB-sticka  i er box (kostnad 450:-) . På stickan ligger då de bilder ni köpt. Ett jättebra sätt att förvara sina bilder på och även en så bra present att ge sin skatt den dag ert barn själv är vuxen.

Vid beställingar av två helt identiska boxar ges 30% rabatt  på box nr2 för beställar som inkommit innan 1 februari.

Hör av er om ni vill ha fullständig prislista på bildbox.

Leveranstider för produkter
Från att er betalning är erlagd tar det ca 8 veckor (oftast snabbare men räkna med det) innan era produkter går att hämta i studion. Produkterna är handgjorda av nordens bästa leverantörer för fotografer.  Behöver ni någon produkt snababre än så (ex en födelsedag) så kontakta fotografen så ska vi se om det går att ordna i alla på något sätt.

Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i fotograferns bilstil.
Räkna med 7-10 dagar om ni köper 5 digitala 
och ytterligare några dagar om ni köper fler.

Väl mött och tveka inte att höra av er med frågor :-D. Ingen fråga är för liten och jag tycker det är så roligt att bolla frågor om rekvisita etc. Det är även det som gör att ni får finstämda härliga bilder på ert barn <3 :-)!