Smash the Cake

Vad roligt att ni är intresserade av en Smash the Cake! I Sundbyberg finns en studio som är specialiserad på barnbilder för att de ska bli så vackra härliga som det bara går. Och just Smash the Cake är så härligt att fotografera!

Och varför inte passa på att kombinera er Smash the Cake med några ljuvliga ettårsbilder? I så fall tar vi några bilder innan själva tårtan bärs in. Tårtbilder är ljuvliga i sej och oftast väldigt livfulla. Men oftast tror jag att de är de mer klassiska bilderna som erat barn själv kommer att visa sina barn. Det är även de som far- och morföräldrar brukar uppskatta.

Om ni även vill ha några klassiska 1-årsbilder hör av er i samband med bokningen så avsätter jag tid för det. Detta kostar inget extra utan ingår i er sessionavgift för Smash the Cake. Men vi bollar och planerar då in vilken rekivista vi ska har för era 1-års bilder.

Det blir som två fotograferingar i en 🙂 !

I studion finns flera uppsättnigar kläder för barn runt året. 

Och självklart går det jättefint att ta med alla kläder man vill ha själv inför fotograferingen. Många tar med en uppsättning kläder och kollar sen på plats vad det finns i studion för ombyte och variation i bilderna. Vill du veta mer exakt vad som finns i er storlek bolla det i god tid med fotografen så sänder jag bilder på det 🙂 .

Det finns även fina klossar för att skriva barnets namn och annan rekvista. Om det är något ni är väldigt sugna på att ta så bolla det i god tid så kan jag förbereda det. Annars burkar jag ta fram det som jag ser passar finast till barnets kläder och färger <3, för harmonsika och finstämda bilder. 

Hur går en fotografering till?

Fotograferingen sker vardagförmiddagar och vanligtvis 10.30.

Förslagsvis (om ni vill ha 1-årtbilder) fotograferar vi först mot en ljus bakgrund med ett vitt vackert trägolv med barnet sittandes på olika rekvisita som pallar, etc. Det finns även en fin rottingsoffa som många barn gillar att busa i. Det finns gott om korgar och annan rekvisita och vi bollar innan fotograferingen vad ni gillar bäst.

Här finns det även tid för ett klädbyte om man vill. Det är roligt med variation i bilderna. Alla barn är olika och vi får se i stunden vad er skatt vill och om hon/han är OK med klädbyte eller om vi fortätter direkt mot Smash the Cake.

Behövs det lite pauser etc lägger vi såklart in det. Det är ingen stress och ta gärna med lite mellis etc för barnet att ladda batterierna med.

Allt sker såklart med störta fokus på barnet och man brukar se ganska snabbt vad barnet gillar att göra och inte. Därför finns det heller inga garantier på vilken ”sorts” det blir mest av i ert galleri. Men vi gör allt för att ni ska få många härliga bilder med fin variation.


Har barnet någon favoritnalle eller snuttefilt är det även roligt att ta med det för att ha med på någon bild. Dessa nallar och filtar sparar man ju ofta och det är kul att se dem sen senare på fina bilder tillsammans med barnet.

Webbgalleri

Ca 2 veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert webbgalleri/urvalsgalleri med de bästa bilderna från er fotografering. 

Bilderna ni ser i ert webbgalleri har lätt grundredigering men de bilder ni sen väljer ut redigeras mer noga i fotografens bildstil.

Det brukar vara väldigt spännande att se sitt galleri och välja sina bilder. Kanske vill ni förstora någon och hänga på väggen? Eller kanske göra ett collage av 3-5 bilder?
Från en kombinerad 1-års och Smash the Cake brukar det bli mellan 12-20 bilder att välja från.

Bilder för vägg och presenter

Produkter

Många väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men det är även väldigt smidigt med klara premiumprodukter.

Alla produkter framkallas i professionellt fotolabb som endast vänder sej fotografer. Detta ger en färgäkthet och hållbarhet som är mycket svårt att nå hos ett vanligt konsumetlabb.

Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Så vackra så de måste nästan ses på plats i studion! Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-strålar och även går att torka av med lätt fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen. (och man slipper blänkande glas vilket annars behövs för att skydda blider från blekning).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen. Ett riktigt konstverk.

Dessa tavlor går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en framtida fotografering. De kan bli en vacker grund för ett stilren tavelvägg där man kan följa hur barnet (och familjen) växer.

Pris för ArtBlock
30×30 = 1295:-
30×40 = 1495:- 
40×40 1600:-

(finns även i större format)

Obs priser på Artblock gäller två månader från 1-årsfotogtraferingen (och följer sedan ev. höjningar hos leverantören).

Artblock finns även som runda. Då är kanten ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.

(Artblocks går inte att köpa för vanliga konsumenter utan de återförsäljs endast av fotografer.)

Premiumboxar är en annan stor favorit! Bilderna är monterade vackert i passepartout. En riktig skattkista med bilder för barnet och er under uppväxten. Dessutom är detta ljustäta alternativ ett av de bästa sätten att förvara bilder på.

Bilderna finns de vanligaste måtten,  dvs man kan köpa en eller flera ramar och sedan byta bilder i dem för variation.

En mycket uppskattad present till släktigar.  Det blir ju nästan som två produkter i en. Både en härlig box för bilerna och möjlighet att få produkter till väggen för ett ”kombinationspris”.

Eller varför inte tipsa tipsa mor- och farföräldrar att det finns hos mej. Då kan jag bolla vilka de bilder de önskar och andra val direkt. Allt går att ordna!

I boxarna kan ni välja 5-10 bilder. Det går att få bilderna med eller utan passepartout. (Bilderna utan är även de av tjock kvalitet och går att ställa som de är diketk på en tavellist men rekommenderas att de sätts bakom glas och fram som skydd för bilden).

Enklaste utförandet av box med 5 bilder startar på 2200:- 

Beställer man även med USB-sticka i sin box (kostnad 450:-) ligger på stickan alla bilder från sessionen. Ett jättebra sätt att förvara sina bilder på och även en så bra present att ge sin skatt den dag ert barn själv är vuxen.

Vid beställingar av två helt identiska boxar ges 30% rabatt  på box nr2 för beställar som inkommit innan 1 februari.

Hör av er om ni vill ha fullständig prislista på bildbox.

Leveranstider för produkter
Från att er betalning är erlagd tar det ca 7 veckor (oftast snabbare men räkna med det) innan era produkter går att hämta i studion. Produkterna är handgjorda av nordens bästa leverantörer för fotografer.  Behöver ni någon produkt snababre än så (ex en födelsedag) så kontakta fotografen så ska vi se om det går att ordna i alla fall på något sätt.

Digitala bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor eller sätta in i album. Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden. En digital bilfil går ju såklart att famkalla hur många gånger som hellst!

Och självklart går det bra att kombinera produkter med digitala filer.

Bildfilerna levereras digitalt via we-transfer, dropbox eller likande digital tjänst.

Investering

Att gå till en fotograf för barn- och/eller familjebilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen. Kika gärna runt på hemsidan och Instagram efter rekvisita du gillar. 

I er sessionsavgift ingår:

  Nyhet!
  I dagarna har jag precis fått in ett vackert metall-kar för den som vill avsluta sin Smash the Cake med ”badbilder”.

  Detta kan göras helt utan vatten. Barnet sitter då med bar överkopp och man fotograferar i en vinkel så att vattennivån inte syns (och blåser gärna lite såpbubblor framför).

  Det går även göra som ett mjölkbad med flytande äkta blommor i (förälder tar med blommor, jag har många tips på blommor som ”flyter” fint). Det blir ljuvliga bilder med ett ljust trägolv som fond.


  Alternativet att även lägga till bad på slutet kostar 350:- och betalas i samband med er bokning.

  Bildfiler

  Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album. Med bildfilen kan man även skapa obegränsat med kopior av bilden. 

  Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden.

  Pris för digitala filer

  Smash the cake

  Sessionavgift 1300:-
  Om det är OK för er att bilderna kan komma att användas i marknadsföring (ex Instagram eller skyltfönster) sänkt sessionsavgiften till 800:- Ett enklare kontrakt skrivs för bildanvändning.

  Produkter som bildboxar etc. från sessionen kan köpas enl. prisuppgifter ovan.

  Digitala högupplösta filer från sessionen:

  • En digital bildfil kostar 850:-

  • Fem digitala bildfiler 2000:-

  • 10 digitala bildfiler i webbgalleriet 2950:-

  Extra filer utöver 10 st köps i par om 4 för 1200:- för fyra filer.

  (Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i 
  fotograferns bilstil.
  Räkna med 5-6 dagar om ni köper 5 digitala 
  och ytterligare ca 5 dagar om ni köper 10 eller fler.
  Och självklart går det bra att kombinera produkter och digitala filer!

  Övrig information:  Er sessionsavgift är även er bokningsavgift. Denna betalas innan er fotografering och observera att det är först när den är betald som er tid är bokad.  Jag håller en överrenskommen tid 24 timmar i väntan på bokningsavgiften. Observera att det inte ingår bilder i er sessionsavgift utan ni köper till de bilder ni mest förälskat er i.

  Efter det att ni fått tillgång till ert webbgalleri är det öppet för er att göra val ur i tre veckor. Efter det stängs det per automatik (men går att låsa upp för ytterligare tre veckor mot en kostnad på 500:-)

  Vill ni att syskon eller ni föräldrar är med på några bilder går det bra mot en avgift på 300:- per person (som betalas i samband med bokningsavgiften.) Det finns rekvisita i form av fina pallar, träboxar och en rottingsoffa för att få fina familjebilder). (Då setup och bakgrunder anpassas efter hur många som är med går det inte att ”lägga till” fler personer på fotodagen).

  Väl mött och tveka inte att höra av er med frågor :-D. Ingen fråga är för liten och jag tycker det är så roligt att bolla frågor om rekvisita etc. Det är även det som gör att ni får finstämda härliga bilder på ert barn <3 :-)!