Smash the Cake

Vad roligt att ni är intresserade av en Smash the Cake! I Sundbyberg finns en studio som är specialiserad på barnbilder för att de ska bli så vackra härliga som det bara går. Och just Smash the Cake är så härlig att fotografera!

Ofta är det barnets första fotografering i studio. Det brukar vara väldigt roligt och spännande. Och det blir minnen för livet för barnet och hela familjen.

Att ge julklappar i form av smash the cake-bilder till far- och morföräldrar brukar med vara uppskattat.

I studion finns flera uppsättnigar kläder för barn runt året. 

Och självklart går det jättefint att ta med alla kläder man vill ha själv inför fotograferingen. Många tar med en uppsättning kläder och kollar sen på plats vad det finns i studion för ombyte och variation i bilderna. Vill du veta mer exakt vad som finns i er storlek bolla det i god tid med fotografen så sänder jag bilder på det 🙂 .

Det finns även fina klossar för att skriva barnets namn och annan rekvista. Om det är något ni är väldigt sugna på att ta så bolla det i god tid så kan jag förbereda det. Annars burkar jag ta fram det som jag ser passar finast till barnets kläder och färger <3, för harmonsika och finstämda bilder. 

Hur går en fotografering till?

Fotograferingen sker vardagförmiddagar och vanligtvis 10.30.

Allt sker såklart med störta fokus på barnet och man brukar se ganska snabbt vad barnet gillar att göra och inte. Därför finns det heller inga garantier på vilken ”sorts” det blir mest av i ert galleri. Men vi gör allt för att ni ska få många härliga bilder. Hittils har alla varit mycket nöjda med sina fina bilder och det är ofta familjer kommer tillbaka med syskon för att även ta smash the cake med dem :-).

Har barnet någon favoritnalle eller snuttefilt är det även roligt att ta med det för att ha med på någon bild. Dessa nallar och filtar sparar man ju ofta och det är kul att se dem sen senare på fina bilder tillsammans med barnet.

Webbgalleri

Ca 2 veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert webbgalleri/urvalsgalleri med de bästa bilderna från er fotografering. 

Bilderna ni ser i ert webbgalleri har lätt grundredigering men de bilder ni sen väljer ut redigeras mer noga i fotografens bildstil.

Det brukar vara väldigt spännande att se sitt galleri och välja sina bilder. Kanske vill ni förstora någon och hänga på väggen? Eller kanske göra ett collage av 3-5 bilder?

Bildpaket

Från smash the cake köper du dina bilder i paket.

Men självklart kan du lägga till produkterna ovan till ditt paket.

Bildfilerna levereras digitalt.

Paketpris smash the Cake

mini

5 högupplösa digitala filer
2500:-

Mellan

7 högupplösta digitala filer 3400:-

Maxi

15 högupplösta digitala filer 4700:-


Extra filer utöver 15 st köps i par om 4 för 1200:- för fyra filer.

Bilder för vägg och presenter

Produkter

Många väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men det är även väldigt smidigt med klara premiumprodukter.

Alla produkter framkallas i professionellt fotolabb som endast vänder sej fotografer. Detta ger en färgäkthet och hållbarhet som är mycket svårt att nå hos ett vanligt konsumetlabb.

Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Så vackra så de måste nästan ses på plats i studion! Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-strålar och även går att torka av med lätt fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen. (och man slipper blänkande glas vilket annars behövs för att skydda blider från blekning).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen. Ett riktigt konstverk.

Dessa tavlor går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en framtida fotografering. De kan bli en vacker grund för ett stilren tavelvägg där man kan följa hur barnet (och familjen) växer.

Pris för ArtBlock
30×30 = 1295:-
30×40 = 1495:- 
40×40 1600:-

(finns även i större format)

Obs priser på Artblock gäller två månader från 1-årsfotogtraferingen (och följer sedan ev. höjningar hos leverantören).

Artblock finns även som runda. Då är kanten ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.

(Artblocks går inte att köpa för vanliga konsumenter utan de återförsäljs endast av fotografer.)

Premiumboxar är en annan stor favorit! Bilderna är monterade vackert i passepartout. En riktig skattkista med bilder för barnet och er under uppväxten. Dessutom är detta ljustäta alternativ ett av de bästa sätten att förvara bilder på.

Bilderna finns de vanligaste måtten,  dvs man kan köpa en eller flera ramar och sedan byta bilder i dem för variation.

En mycket uppskattad present till släktigar.  Det blir ju nästan som två produkter i en. Både en härlig box för bilerna och möjlighet att få produkter till väggen för ett ”kombinationspris”.

Eller varför inte tipsa tipsa mor- och farföräldrar att det finns hos mej. Då kan jag bolla vilka de bilder de önskar och andra val direkt. Allt går att ordna!

I boxarna kan ni välja 5-10 bilder. Det går att få bilderna med eller utan passepartout. (Bilderna utan är även de av tjock kvalitet och går att ställa som de är diketk på en tavellist men rekommenderas att de sätts bakom glas och fram som skydd för bilden).

Enklaste utförandet av box med 5 bilder startar på 2200:- 

Beställer man även med USB-sticka i sin box (kostnad 450:-) ligger på stickan alla bilder från sessionen. Ett jättebra sätt att förvara sina bilder på och även en så bra present att ge sin skatt den dag ert barn själv är vuxen.

Vid beställingar av två helt identiska boxar ges 30% rabatt  på box nr2 för beställar som inkommit innan 1 februari.

Hör av er om ni vill ha fullständig prislista på bildbox.

Leveranstider för produkter
Från att er betalning är erlagd tar det ca 7 veckor (oftast snabbare men räkna med det) innan era produkter går att hämta i studion. Produkterna är handgjorda av nordens bästa leverantörer för fotografer.  Behöver ni någon produkt snababre än så (ex en födelsedag) så kontakta fotografen så ska vi se om det går att ordna i alla fall på något sätt.

Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i fotograferns bilstil.
Räkna med 7-10 dagar om ni köper 5 digitala 
och ytterligare några dagar om ni köper fler.

Väl mött och tveka inte att höra av er med frågor :-D. Ingen fråga är för liten och jag tycker det är så roligt att bolla frågor om rekvisita etc. Det är även det som gör att ni får finstämda härliga bilder på ert barn <3 :-)!

Ni bokar er tid genom att betala 300:-. Dras sedan av från ert paketpris. Tänk på att jag oftast är bokad 2-3 veckor i förväg så betala er bokningsavgift i tid för att vara säkra på få er tid. Ingen tid är bokad innan bokningsavgift är betald. Om vi inte fotograferar batalas avgiften självklart tillbaka.

Tårta ingår inte i priset. Hör av er till fotografen i samband med bokning om ni vill se vad vi har att erbjuda.