Smash the Cake

Att fotografera sitt barn inför dess ettårsdag är verkligen ljuvligt och blir minnen för livet för familjen och även för barnet att se tillbaka på och visa sina egna barn.

I studion har vi ljusa fina färger och mycket rekvisita i form av små stolar och krogar. Det finns även många olika vimplar. Vill ni låna fina kläder går det att ardna i storlek 74 til 86. (Vill ni ordna kläder själva så fråga gärna fotografen om klädtips. Vissa plagg ”gör” sej bättre på bild än andra.) Ofta kan det vara bra att komma i en outfit – för då vet man att det passar barnet perfekt. Och sen låna kläder för ombyte. Ombyte ger bilderna ett variereat utseende och även fler bilder för er att välja på i galleriet <3.

Smash the cake-fotografering kostar 1500:- Men sänks till 550:- i det fall föräldrarna går med på att fotografen kan visa bilder i sin marknadsföring (ex Instagram eller bild i fotografens skyltfönster). (Denna sessionsavgift fungerar även som en bokning av er tid. Det är först när ni betalat er bokningsavgift som er tid är bokad) 

Fotograferingen sker vardagförmiddagar vanligtvis vid 10.30. I semestertider är första möjliga fotograferingstid 20 augusti. (Vill ni boka en tid tidigare kan det gå bra men då får vi försöka pyssla ihop våra scheman och mot ett tillägg på 500:-)

Förslagsvis fotograferar vi först mot en ljus bakrund med ett vitt vackert trägolv med barnet sittandes på olika rekvisita som pallar, etc. Det finns även en fin rottingsoffa för barnet enskilt. Det finns gott om korgar och annan rekvisita och vi bollar innan fotograferingen vad ni gillar bäst.

Sen sker ev. ett klädbyte och vi ändrar till en beige ”seamless” bakgrund som ger ett tidlöst intryck. Vill vi finns det tid för ännu ett klädbyte. På det sättet får ni äv en ”vanliga” 1-årsbilder från denna fotografering. Som två fotograferingar i en :-)!

Därefter lägger vi tillbaka ett trägolv och tar några enskilda bilder på bra tårtan. Tårtan tar föräldrarna med till fotosessionen. Komplett med ev. dekorationer på. Vi har många bra tips på bageri som kan baka denna. Populärt just nu är en så kallad ”naked cake”. Efter det börjar det roliga när barnet antingen kikar lite avvaktande på tårtan eller går till full attack. Det är så roligt att se hur de små gör och blir så fina charmiga bilder!


Ca 3 veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert webbgalleri/urvalsgalleri med de bästa bilderna. Beroende på olika faktorer blir detta lite olika antal på olika fotograferingar. Men det brukar bli runt 20 stycken att välja mellan från en kombinerad Ettårs + Smash the Cake. Fyller barnet år straxt efter fotograferingstillfället redigerar fotografen en bild tills dess (i webbstorlek) som kan användas digitalt på barnets stora dag.

Bilderna ni ser i ert urvalsgalleri har lätt grundredigering men
de bilder ni sen väljer att köpa redigeras mer noga i fotografens
bildstil.

Bilder för vägg och presenter

De flesta väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men många vill även ha hjälp med att göra fördiga produkter. Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-strålar och även går att torka av med en fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen, och man slipper blänkande glas.

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen.

Dessa tavlor går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en kommande fotografering i framtiden.

Pris för ArtBlock
30×30 = 1195:-
40×40 1600:-

Obs priser på Artblock gäller två månader från fotograferingstillfället.

Artblock finns även som runda. Då är kanten ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.Vackra premumboxar med bilder klara att motera i ramar startar på 2500:- beroende på antal bilder. Otroligt fin present till far och morföräldrar. Eller varför inte tipsa dom att det finns hos mej. Då kan jag bolla vilka de bilder de önskar och andra val direkt. Allt går att ordna!

Vid beställingar av två helt identiska boxar ges 30% rabatt  på box nr2 för beställar som inkommit innan sista oktoberber.

Glöm inte att bilder på er fina skatt i någon form blir den perfekta julklappen till far- och morföräldrar julen 2020 🙂 !

Investering

Att gå till en fotograf för barn- och familjebilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen.

I er sessionsavgift ingår:

Vill ni att syskon eller förädrar är med på några bilder (innan tårtan tas in) går det bra mot en avgift på 400:- per person (som betalas i samband med bokningsavgiften.) Det finns rekvisita i form av fina pallar, träboxar och en rottingsoffa för att få fina familjebilder). (Då setup och bakgrunder anpassas efter hur många som är med går det inte att ”lägga till” fler personer på fotodagen)

Bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album.
Det är även fint att kunna ge barnet bildfilen i framtiden.

Och självklart går det bra att kombinera produkter med digitala filer.

En digital bildfil kostar 850:-
Fem digitala bildfiler 2200:-
10 digitala bildfiler 2850:-

Vill man lägga till fler digitala filer (utöver 10)
går det bra i par om 4. 4 extra digitala bildfiler kostar 600:-

Prislistan gäller fram till sista september 2020.