Smash the Cake

Att fotografera sitt barn inför dess ettårsdag är verkligen ljuvligt och blir minnen för livet för familjen och även för barnet att se tillbaka på och visa sina egna barn.

I studion har vi ljusa fina färger och mycket rekvisita i form av små stolar och krogar. Det finns även många olika vimplar. Vill ni låna kläder har vi måånga söta klänningar och rompers att låna i storlek 74 och 80. Men vi rekommenderar alltid att barnet kommer i en ”outfit” som föräldrarna gillar. (För då har man ju med hunnit prova att storleken stämmer.) Newbie (KappAhl)  har exvis många fina klänningar och nu när sommaren står för dörren går det ju fint att använda dessa även efter fotograferingen. Fråga gärna fotografern om klädtips!

Då fotograferingen sker innan den lillas ett-års-dag kommer fotografen välja en bild från sessionen och redigera den och sända i webb-upplösning till föräldrarna. Just för att kunna användas på ettårsdagen på soclialamedia om så önskas.  (När en bild publiceras på webben ska alltid fotografen taggas eller omnämnas. Undantag profilbilder etc. där det inte går att skriva in text). Det går även bra för andra släktingar och vänner att publicera denna bild såklart.)

Fotosessionen kostar vanligtvis 1200:- Men sänks till 350:- om föräldrarna går med på att fotografen kan visa bilder i sin marknadsföring (ex Instagram eller bild i fotografens skyltfönster). Detta sessionsavgift fungerar även som en bokning av er tid. (Då det är hög efterfrågan just nu kan jag inte hålla er tid så länge än fredag 12/6. Om inte sessionsavgiften är betald då släpps tiden)

Förslagsvis fotograferar vi först mot en ljus bakrund med ett vitt vackert trägolv med barnet sittandes på olika rekvisita som pallar, etc. Det finns även en fin rottingsoffa för barnat enskilt men även mamma-barnbilder blir fina i den. Dvs önskar mamma vara med på någon bild så går det naturligtvis bra.

Sen sker ett klädbyte och vi ändrar till en beige ”seamless” bakgrund som ger ett tidlöst intryck. Hinner vi gör vi ännu ett klädbyte. På det sättet får ni äv en ”vanliga” 1-årsbilder från denna fotografering. Som två fotograferingar i en :-)!

Därefter tar vi in tårtan och tar några enskilda bilder på den. Tårtan tar föräldrarna med till fotosessionen. Komplett med ev. dekorationer på. Vi har många bra tips på bageri som kan baka denna. Populärt just nu är en så kallad ”naked cake”. Efter det börjar det roliga när barnet antingen kikar lite avvaktande på tårtan eller går till full attack. Det är så roligt att se hur de små gör och blir så fina charmiga bilder!


Från fotograferingen kommer som sagt en bild i webbstorlek inom någon dag. Ca 7 veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert
webbgalleri/urvalsgalleri med de bästa bilderna. Beroende på olika faktorer blir detta lite olika antal på olika fotograferingar. Men det brukar bli minst 25 stycken att välja mellan från en kombinerad Ettårs + Smash the Cake.

Bilderna ni ser i ert urvalsgalleri har lätt grundredigering men
de bilder ni sen väljer att köpa redigeras mer noga i fotografens
bildstil.

Bilder för vägg och presenter

De flesta väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men många vill även ha hjälp med att göra fördiga produkter. Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-strålar och även går att torka av med en fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen, och man slipper blänkande glas.

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen.

Dessa tavlor går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en kommande fotografering i framtiden (kanske på hela familjen eller ett nytillskott till familjen.)

Priset för en ArtBlock
24×32 cm är 995:- (Detta format finns som visningsex i studion)

Samma pris, 995:-, gäller även för 25x25cm om bilden passar sej bättre i kvadratiskt mått.

Vill man ha ett större format kostar:
30×30 = 1195:- och 30×40 1350:-

Obs priser på Artblock gäller två månader från fotograferingstillfället.

Artblock finns även som runda. Då är kanten ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.Vackra premumboxar med bilder klara att motera i ramar startar på 2200:- beroende på antal bilder. Otroligt fin present till far och morföräldrar. Eller varför inte tipsa dom att det finns så kan jag sälja direkt till dem med deras egna val av favoritbilder. Allt går att ordna!

Investering

Att gå till en fotograf för barn- och familjebilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen.

I er sessionsavgift ingår:


Bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album.
det är även fint att kuna ge barnet bildfilen i framtiden.

En digital bildfil kostar 850:-
Fem digitala bildfiler 1100:-
10 digitala bildfiler 1500:-

Vill man lägga till fler digitala filer (utöver 10)
går det bra i par om 4. 4 extra digitala bildfiler kostar 250:-