Sysonfotografering - fine art

Att ta fina fine art porträtt är både roligt och spännade för barnen. Det blir även en bildskatt! Nu och för generationer framöver.

Mycket vikt läggs på att få portättbilden på dem att se så bra ut som bara möjligt. Men samtidigt ha en avslappand och mysig stämning i studion. För att bilden verkigen ska hålla hög klass tas många bilder i samma vinkel och pose. Av dessa sätts det sen ihop en bild –  så att de är representerade med sitt bästa uttryck. (Det kan hända att av 30 tagna bilder blir till en vacker bild).

Just detta arbetssätt är tidskrävande angående redigering. Och därför ligger det i fotograferingens natur att det inte blir ”massor med bilder”. Kvalitet före kvantitet. Kanske är man endast ute efter att ta en bild på barnen tillsammans. Blir det fler bilder blir det edan en bonus.

Vi bollar noga antalet förväntade bilder från fotograferingen innan så att vi har ett tydligt mål  och en idé för fotograferingstillfället.

Stor vikt läggs med på att planera klädsel. Vissa plagg passar sej bättre för fotografering än andra. I studion finns även några plagg för utlån. Det finns många plagg i storlek 68-98 men några enstaka även för äldre barn. Kläderna planerar vi innan fotosessionen. Är ni intresserade av kläder för äldre barn så hör av er så ska vi kika om det även finns i era storlekar.

Ex kan man tänka följande upplägg:


Det finns flera bakgrunder att välja på i studion. För denna sortens bilder rekommenderar vi den mörkbruna bakgrunden, som även syns i exempelbilerna ovan. Vill ni ha annan bakgrund så meddela detta innan sessionsavgiften betalas.

Fotograferingen tar 30 min till en och en halv timma beroende på hur allt fortöper och barnens antal och ålder. Är något barn under 5 år planerar vi automatiskt in en paus för lite medhavd mellis. Ett klädbyte ingår om man vill det.

Ibland är det väldigt fint att ha med levande blommor på bilderna. Om ni vill ta med blommor så kontakta fotografen innan så kan jag planera för det. Vissa blommor lämpar sej med bättre på bild – bolla gärna detta för tips.


Ca fem veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert
webbgalleri med de bästa bilderna. (Vill man få bilderna snabbare för
urval går det att ordna mot en extra kostnad.) När ni fått galleriat har
ni 14 dagar på er att göra ert urval.

Bilderna i galleriet har en lätt grundredigering. De bilder ni
sen väljer att köpa redigeras mer noga i fotografens bildstil. (Det kan
ex. innebära att man för syskonbilden  klipper in de element som ska
vara i bilden. Men justeringar så att bilden hänger ihop sömlöst – sker efterdet att bilden är köpt, antingen som print eller digital fil.)

När grund-redigeringen är klar kommer ni få tillgång till ert webb-galleri med de bästa bilderna från er fotografering. Där kan ni i lugn och ro kika och välja ut den eller de  bilder som ni gillar allra mest.

Ni väljer endast de bilder som ni gillar mest och vi hoppas att ni kommer vilja köpa flera tavlor eller andra produkter av era bilder.

Vad ska vi då göra med våra vackra bilder?

Många som kommer till studion har redan sin vision klar med vad de vill ha ut av fotograferingen. Någon vill ex. ha några större inramad tavla och vet redan var i hemmet den ska hänga.

Hur ni än tänker så finns det gott om exempel i studion på både klara tavlor, och annan ”wall-art” som artplates etc. (Då studion just är under uppbyggnad är även många fina visningsexemplar på väg in.) Det går att rama in sin bild på många olika sätt och det finns många fina ramprov att kika på.


Produkterna är premuimprodukter och garanterar en färgäkthet. Alla ramar är gedigna i trä och håller i generationer. Produkterna blir även fina presenter för barnen när de själva blir vuxna. Även om engångskostnaden för en produkt kan vara kännbar så tänk på att er produkt kommer leva länge och säkert följa barnen och även deras barn en dag.

Produkternas pris står i paritet med deras höga kvalitet och hållbarhet. Dessutom blir era bilder inte liggande i en mapp på en hårddisk utan er familj och era gäster kan i stället glädjas åt era fina bilder på väggarna.

Många familjer återkommer varje (eller vartannat år) och fyller på med nya bilder. Med tiden växer en bildvägg fram där man kan följa hur barnen växer.


Investering

Att gå till en fotograf för bilder på barnen är en investering i både tid och pengar. Vi lägger tillsammans mycket tid på att både planera er fotosession och se till att ni får det slutresultat ni önskar i form av produkter, bildfiler eller kanske en kombination av dem bägge.

Sessionsavgiften betalas i förväg för att säkra er bokade tid. Vid sjukdom hos någon av parterna bokas fotograferingen om ca 2-3 veckor frammåt.

I er sessionsavgift ingår:

Bildfiler

Ibland vill man även köpa bildfilerna för att själv kunna göra framkallningar. Köper man en bild både som digital och produkt utgår rabatter.

    En digital bildfil kostar 2100:-

    Fem digitala bildfiler 4600:-

    10 digitala bildfiler 6200:-

Priserna gäller vid en bokning fram tills 1/7 (dock kan själva fotograferingstillfället ske senare)

Väl mött och tveka inte att återkomma med frågor!