Syskon eller kusinfotografering

Hej och vad roligt att ni är intresserade av en fotografering!

Nu under sensommaren och hösten är det perfekt att ta bilder på barnen både ute och i studio. Barnen är ofta utvilade och har laddat batterierna – och det syns på bilderna! Härliga bilder fulla av liv.

Sensommarljuset är mjukt och behagligt och i naturen finns även många finstämda bakgrunder att välja på.

Många barn tycker fotograferingen känns som en lek och mysig stund i ute. Efter en stund brukar kameran helt glömmas bort och vi får naturliga härliga bilder. Både lite mer uppställda men även ”mitt i leken”. Lite beroende på vilka åldrar barnen är i såklart.

Inför er fotografering planerar vi

Fotograferingen tar 30 min till en och en halv timma beroende på hur allt fortöper och barnens antal och ålder. Är något barn under 2 år planerar vi automatiskt in en paus för lite medhavd mellis. Att ta med dricka till alla barn är ett bra tips och ni kommer även få en lista med tips på vad som är bra att tänka på. Ett klädbyte ingår om man vill det.

Under sensommar och höst rekommenderar jag att man fotograferiar ute. Just för att dra fördel av den vackra naturen som ger härlig stäming till bilderna. Själva fotograferingen sker morgon eller kväll för att vi ska få det vackraste ljuset i våra bilder.

När vi bokar in tiden bokar vi ett ”huvuddatum” en vi bokar även direkt in ett resevdatum. Oftast går det toppen att fotografera  det första datumet. (Men om vi har otur med ett lågtryck och det är regn/blåst eller regnet ”hänger i luften” bokar vi om till reservdatumet. Är det liknande väder även reservdatumet hoppar vi in  i studion. Eller om ni verkligen vill fotograera ute kikar vi efter nya datum. 

Syskon eller kusin-bilder är ju även den perfeka presenten för far- och morföräldrar. Generationen som redan ”har allt” och mest av allt önskar sina bilder på barnbarnen. Med en fotografering på barnbarnen finns det en skattkita av bilder dels framkalla själva eller att låta Karusell göra fina produkter av. Tänk så härligt när det senare mörknar på och närmar sej jul att ha härliga ljusa bilder klara för julklappar.

Ca fem veckor efter fotograferingen får ni tillgång till ert
urvalsgalleri med de bästa bilderna. (Vill man se bilderna snabbare för urval går det att ordna mot en extra kostnad.) När ni fått galleriat har ni 14 dagar på er att göra ert urval.

Bilderna i galleriet har en lätt grundredigering. De bilder ni
sen väljer att köpa redigeras mer noga i fotografens bildstil. (Det kan ex. innebära att man för bilderna klipper in de element som ska vara i bilden. Men justeringar så att bilden hänger ihop sömlöst – sker efterdet att bilden är köpt.

När grund-redigeringen är klar kommer ni få tillgång till ert urvals-galleri på webben med de bästa bilderna från er fotografering. 

Ni väljer endast de bilder som ni älskar mest. Från en utefotografering brukar det bli 10-25 bilder att välja från.

Vad ska vi då göra med våra vackra bilder?

Många har redan sin vision klar med vad de vill få ut av fotograferingen. Någon vill ex. ha några större inramade tavlor och vet redan var i hemmet den ska hänga.

Hur ni än tänker så finns det gott om exempel i studion på både klara tavlor, och annan ”wall-art” som artplates etc. (Då studion just nu är under uppbyggnad är även många fina visningsexemplar på väg in.)

Det går att rama in sin bild på många olika sätt och det finns många fina ramprov att kika på.


Produkterna är premuimprodukter och garanterar färgäkthet. Alla ramar är gedigna i trä och håller i generationer. Produkterna blir även fina presenter för barnen när de själva blir vuxna. Även om engångskostnaden för en produkt kan vara kännbar så tänk på att er produkt kommer leva länge och säkert följa barnen och även deras barn en dag.

Produkternas pris står i paritet med deras höga kvalitet och hållbarhet. Dessutom blir inte era bilder liggande i en mapp på en hårddisk utan er familj och era gäster kan i stället glädjas åt era fina bilder på väggarna. Och passa på att beställ fina bilder även till far- och morföräldrar. Köper man fler av samma produkt (och samma bild) utgår rabatter.

Många familjer återkommer varje (eller vartannat år) och fyller på med nya bilder. Med tiden växer en bildvägg fram där man kan följa hur barnen växer.


Investering

Att gå till en fotograf för bilder på barnen är en investering i både tid och pengar. Vi lägger tillsammans mycket tid på att både planera er fotosession och se till att ni får det slutresultat ni önskar i form av produkter, bildfiler eller kanske en kombination av dem bägge.

Sessionsavgiften betalas i förväg för att säkra er bokade tid. Vid sjukdom hos någon av parterna bokas fotograferingen om ca 2-3 veckor frammåt.

I er sessionsavgift ingår:

Bildfiler

Ibland vill man även köpa bildfilerna för att själv kunna göra framkallningar. Köper man en bild både som digital och produkt utgår rabatter på produkten.

    En digital bildfil kostar 1900:-

    Fem digitala bildfiler 3500:-

    10 digitala bildfiler 4650:- Ev ytterligare bilder utöver 10 köps i set om 4 stycken för 800:-

Priserna gäller vid en bokning fram tills 1/11 (dock kan själva fotograferingstillfället ske senare). Alla priser är inklusive moms.

Efter era bilder är betalda slutredigeras de och ni får er slutleverans (om det gäller bildfiler) inom 15 daqar.

Produkter har en leveranstid på 4-7 veckor beroende på produkt.

Om det är någon högtidsdag etc. som ni önskar en bild/produkt till så hojta till i samband med bokningen så brukar det gå att snabba upp leveranstiden  🙂 .  Inför jul kan leveranstiderna variera så gör dessa beställningar i mitten på november eller kolla med Karusell vad som går att ordna snabbare.

Väl mött och tveka inte att återkomma med frågor! När jag inte fotograferar nås jag på messenger (”poppar upp” på denna sida) eller telefon 0708 71 45 44 (vardagar 0800 – 1530) och såklart mejl.