Barnen växer så fort!
Boka en fotografering - både en rolig stund och bilder för generationer.

Barnfotografering

Smårbarnstiden! Så härlig och intensiv samtidigt som den förvinner så fort. Hur blev barnen så stora helt plötsligt? Bilder på våra barn när de är små är oftast bland de värdefullaste vi föräldrar har när barnen väl växt upp. Oftast hinner man inte ta dem själv eller så har man inte möjlighet att ta dem, med god kvalitet. Därför är det väl värt att gå till en fotograf. 

Jag fotograferar gärna barn både ute och i studio. Bägge alternativen ger härliga bilder. Kanske vet du redan om du vill fota i studio eller ute? Annars hör av dej så bollar vi vad som skulle passa bäst för er.

I studion finns ett stort urval av bakgrunder, rekvisita och även kläder om så önskas. Framför allt för barn mellan 8-24 månader. Oftast hinner man med ett ombyte, kanske två.

I fotograferingsavgiften ingår självklart planering samt själva fotograferingen som brukar ta 40 till 120 minuter. (Vill ni fotografera barn som inte är syskon, ex. kusiner eller kompisfotografering – hör av er för pris.

Barn är så härligt spontana. Det är härligt att locka fram lek och livfullhet i utomhustbilderna.

Det brukar bli en rolig stund och jag har med mej, kritor, såpbubblor och mycket annat skoj om det önskas. Det finns nåt för alla åldrar. Jag kan även ordna heliumballonger mot extra tillägg.

Inomhusbilderna brukar präglas av mer lugn och harmoni. Även om det såklart finns mycket roligt även i studion.

Här är det större fokus på fina bakgrunder och rekvisita i vackra kombinationer. Det här bilderna  brukar bli mycket uppskattade tavlor även hos far- och morföräldrar.

I studion finns mycket rekvisita. Korgar för de minsta, härliga plädar och små stolar. Jag planerar noga vilken rekvisita som vi använder så att det blir harmoni i bilderna beroende på barnens åldrar. Klassiska och fina bilder på banen tillsammans.
Iband är det härligt att även mamma är med på några bilder. Eller varför inte hela familjen? Det går jättebra att även ta några sådana när ni i alla fall är samlade. Fundera på det och återkom i så fall i samband med bokningen så vet jag det och tar fram er rekvisita innan. Jag har pallar för vuxna och även en liten soffa för att ni ska få vackra familjebilder. 

Om ni föräldrar väljer att vara med kommer garanterat era barn tacka er <3 . När de blir vuxna kommer de leta efter fina bilder på hela familjen och vilken skatt för dem att hitta dessa. Bilder som går vidare i generationer…

Hur går fotograferingen till?

Först hittar vi en en tid som passar. Är det en utefotografering brukar vi faktiskt boka in tre tider. En huvudtid och sen två i reserv. Jag har aldrig behövt använda den tredje tiden dock. Men om vädret är ostadigt, som det ju kan vara i perioder, är det väldigt skönt att redan från start ha tider bokade.

För tider i studion bokas såklart ingen reservtid pga väder. Däremot stämmer vi av väldigt noga innan fotograferingen att ingen har minsta lilla förkylningssymptom. Ingen i er familj eller absoluta nähet (nära arbetskollega någon anann man träffat nyligen). Och ingen i min familj eller absoluta närhet. Det är ju superviktigt och skulle något sådant dyka upp bokar vi en ny tid en bra bit frammåt i tiden.

När vi hittat lämpliga tider betalar ni in er bokningsavgift via swish inom 24 h. (Inkommer ingen bokningsavgift ser jag er tid som obokad.)

Därefter brukar familjer gärna vilja bolla lite klädförslag. Är barnen mindre har jag även lite kläder i studion till utlån för den som vill det. Bolla det med mej i så fall så sänder jag bilder. Jag har riktigt mycket kläder från nyfödd till ca två år. Jag rekomemnderar dock att barnen kommer i en ”outfit” så att man vet att kläderna sitter fint i passformen. Bor ni nära studion eller kan svänga förbi går det bra att ta hem och kolla om kläderna passar barnen. Jag ger även klädtips om färäldrarna vill vara med, hojta till om det i så fall.

Efter er session får ni tillgång till ert webbgalleri efter ca 5 veckor (oftast snabbare). Där är de bästa bilderna från er fotografering. Bilderna har en grundredigering men de bilder ni väljer att köpa redigeras sedan noga i fotografens bildstil.

Beroende på olika faktorer blir det lite olika antal antal bilder men det brukar bli runt 15+ bilder i studio och ca 25+ bilder för utebilder.

Produkter

Artblocks

De flesta väljer att köpa digitala filer från sin fotografering. Men många vill även ha hjälp med att göra färdiga produkter. Min personliga favorit är så kallade Artblocks. Bilden är laminerad med ett sidenmatt laminat som gör att den bättre står emot UV-ljus dvs blekning av solen och även går att torka av med en fukad trasa. Bilden får även en fin lyster av lamineringen, och man slipper blänkande UV-glas (vilket man annars behöver ha som skydd framför sina bilder).

Den laminerade bilden är monterad på en 16mm träplatta med vit kant. Plattorna har härlig tyngd och hänger plant och vackert mot väggen.

Artblocks går även fint att kombinera tillsammans. Dvs om man väljer att sätta fler från samma fotografering tillsammans eller från en kommande fotografering i framtiden


Priset för en ArtBlock 24×32 cm är 1395:- (Detta format finns som visningsex i studion)

Samma pris, 1395:-, gäller även för 25x25cm om bilden passar bättre i kvadratiskt mått.

Större format kostar:
30×30 = 1595:-
30×40 1750:-
40×40 1950:-

Obs priser på Artblock gäller två månader från fotograferingstillfället.
Artblock finns även som runda. Då är kanten i ett vackert björkfaner. Dessa är ca 30% dyrare mot fyrkantinga, om ni är intresserade återkom för prislista.


Inramade tavlor och bildboxar

Vill man i stället ha inramade tavlor går det såklart bra det med. Även tavlorna är laminerade med sidenmatt laminat med UV-skydd. Minsta mått är 30×30 och prisexempel är inklusive enklaste ram.

Det finns många ramprov i studion. Vi samarbetar med Sveriges främsta leverantör av ramar. Priset på ram är beroende på den prisgrupp ramen tillhör. Vill man gå upp från standardramen så lämnas offert på detta.

Prisexempel på inramad laminerad tavla med enkel standardram:
30×30 1600:-
30×40 1800:-
40×40 2200:-

Kanske gillar ni så många av sina bilder så ni  vill ha en bildbox med era favoriter? Denna är en fin present till far- och morföräldrar. Och varför inte beställa en till er som familj. Så härligt att ha under uppväxten.

Denna fina box finns i många olika utföranden. Bilderna är antingen monterade i passepartout (som i bildexemplet ovan) eller monterade på kartong eller på tjockare fine-artpapper.  Du kan själv välja antalet bilder mellan 5-15.

Och varför inte skaffa några ramar i samma storlek och sedan sätta in (och även byta eftersom)  bilder från boxen? På detta sätt får ni både en bildskatt i form av en fin box och bilder till väggen. 

Bildbox finns från 2200:- och uppåt beroende på utförande och antal bilder. Beställer ni två identiska boxar innan 15 november ges 30% rabatt på box nr2.


Leveranstider på artplates, inramingar och bildboxar är ca 6 veckor.
(Kontakta fotografen om du hehöver något snabbare, ex. inför en födelsedag, så ska jag se om det går att ordna.)

Investering

Att gå till en fotograf för barn- och familjebilder är en investering i både tid och pengar. Vi planerar er session noga och glöm inte att du alltid kan bolla klädval eller andra idéer som dyker upp innan fotograferingen.

Sessionavgiften är även en bokningsavgift. Det är först när den är betlad som jag skriver in er tid i bokningskalendern. Håller en överrenstkommen tid i 24h.

I er sessionsavgift ingår:

Sessionsavgiften för syskon och familjefotograferingar under september-oktober är 1200:-

Om det är OK för föräldrarna att bilderna kan visas i sociala medier och ev. skyltfönster sänks denna till 800:- (Vi skiver i så fall ett standardkontrakt om hur bilderna får användas.)


Bildfiler

Ofta vill man köpa loss de digitala filerna och själv framkalla och skapa tavlor och album.
Det är även fint att kunna ge barnen bildfilerna i framtiden.

Många köper även en kombination av bildfiler och produkter.

En digital bildfil kostar 850:-
Fem digitala bildfiler 2300:-
15 digitala bildfiler 2800:-

Vill man lägga till fler bildfiler (utöver 15)
går det bra i par om 4. 4 extra digitala bildfiler kostar 550:-

(Efter att ni valt och betalt era bildfiler redigeras de i
fotograferns bilstil. Räkna med 5-6 dagar om ni köper 5 digitala
och ytterligare några dagar om ni köper 15 eller mer.

Priserna ovan gäller barn- och familjefotograferingar genomförda september och oktober 2020.
Därefter förbehåller sig fotografen rätten att höja priset.