FFP barn eller mamma/barn

TFP-fotografering

Vad roligt att du är intresserad av TFP! Jag ska försöka berätta lite mer om vad det handar om och upplägget.

Varför TFP-fotografering?

TFP är ett väldigt bra sätt för fotografer att kunna prova nya saker. Det kan vara allt från kläder till ljussättning.

För på en vanlig kundfotografering kan man såklart inte prova och det är lätt att man hamnar i vanliga trygga hjulspår. Så TFP är ett mycket bra sätt att kunna utveckas som fotograf och också utan utan samma förväntingar som finns för en betalande kund.Det är även ett gyllene tillfälle att i lugnare tempo hinna analysera bilderna under tiden de tas. Den tiden finns ju inte på samma sätt med en betalande kund.


Vad ingår

Detta är en bra win-win både för modell och fotograf.


Fotografen får en chans att öva. Modellen får en fotosession och tre högupplösa bilder.

3-4 veckor efter fotograferingen sänder jag en liten film med stillbilder (och även lite rörliga bilder i den mån vi tog det). 

Från denna film väljer ni tre bilder. Dem redigerar jag i högupplöst och sänder till er inom 4 veckor. 


Ser ni sen någon extra bild i materialet som ni vill ha i högupplöst så går der bra att köpa loss den redigeringen.

En bild kostar 400 :- Fem bilder 1900 :-
Ni gör valet inom två månader från att ni fått filmen. Fotografern har backup på bilderna ett år. Det betyder med att efter ett år kan inga fler bilder köpas loss.

Hur går det till?

Det kommer vara väldigt lugnt i studion och då det är barn med tar vi allt i barnens takt. 

Vi har en grundidé men barnets ålder och hur att går i studion styr helt vilka bilder vi kommer att ta.

Fokus är på lättsamhet och en bra upplevelse för barnet i studion. Det är ofta barnets första kontakt med en fotograf/fotostudio och det vill vi ska vara en spännande och rolig uppelvelse.


Modellrelease

Då det är barn med på bilderna skriver vi i studion bägge på en enkel modelrelease som reglerar att Karusell kan använda bilder, se nedan. Ni får med ett exemplar hem.

Är det något som ni behöver tänka på?

Nej tvärt om, kom som ni är. Vi har ofta bollat lite klädförslag. Det finns mycket kläder att låna i studion.

Har vi bollat kläder där det kan tänkas att BH-band kan synas är det bra med en nude/beige BH. Samma sak om vi kikat på lite ”tunnare” klänningar. Då är det bra med nudefärg på underkläder så att de inte ”lyser” genom tyget.

Angående Corona så ska vi fortsatt ta det på allvar. Jag är fullvaccinerad med 5 sprutor.

Jobbar självklart i munnskydd om så önskar. 

Vi stämmer av väldigt noga  innan fotograferingen att ingen har minsta lilla förkylningssymptom. Ingen i er familj eller absoluta närhet (nära arbetskollega någon annan ni träffat nyligen). Och ingen i min familj eller absoluta närhet. Det är ju superviktigt och skulle något sådant dyka upp bokar vi en ny tid en bra bit frammåt i tiden.

Det är jätteviktigt att vi alla är helt symptomfria och fotoggraferingen kommer tyvärr helt att brytas om symptom skulle dyka upp. Så vänligen vid minsta misstanke om något sådant kontakta Karusell.

Att ta med lite mellis och något gott att dricka som barnen gillar är ett bra knep för att ladda lite batterier och få en fin paus. Ta gärna med något med till er föräldrar för att snabbt fylla på med energi 🙂 .

Det är ingen annan session bokad bakom eran så det finns tid för flera pauser!

Varmt välkomna!

Välkomna till Karusell på Marieborgsgatan 2 i Stora Ursvik i Sundbyberg.

Det blir en rolig lättsam fotografering och med vad vi hoppas bilder som även kommer gå vidare till ert barn som en liten bildskatt.