T F P

TFP-fotografering

Vad roligt att du är intresserad av TFP! Jag ska försöka berätta lite mer om vad det handar om och upplägget.

Varför TFP-fotografering?

TFP är ett väldigt bra sätt för fotografer att kunna prova nya saker. Det kan vara allt från kläder till ljussättning.

För på en vanlig kundfotografering kan man såklart inte prova och det är lätt att man hamnar i vanliga trygga hjulspår.

Så TFP är ett mycket bra sätt att kunna utveckas som fotograf och också utan utan samma förväntingar som finns för en betalande kund.

TFP görs bara då en fotograf är i behov av nya bilder av ett visst slag. Och en fotograf gör oftast bara upp till 3 TFP per år.

(Ofta känner modell och kund varandra redan. Det går alltså inte för en ny kund att kontakta fotografen om att fota TFP.)


Det är även ett gyllene tillfälle att i lugnare tempo hinna analysera bilderna under tiden de tas.

Vad ingår

Detta är en bra win-win både för modell och fotograf.


Fotografen får en chans att öva. Modellen får en fotosession och tre högupplösa bilder.

3-4 veckor efter fotograferingen sänder jag en liten film med stillbilder (och även lite rörliga bilder i den mån vi tog det). 

Från denna film väljer ni tre bilder. Dem redigerar jag i högupplöst och sänder till er inom 4 veckor.

Ser ni sen någon extra bild i materialet som ni vill ha i högupplöst så går der bra att köpa loss den redigeringen.

En bild kostar 400 :- Fem bilder 1900 :-

Ni gör valet inom två månader från att ni fått filmen.

Hur går det till?

Fokus är på lättsamhet och en rolig fotografering. Visst vi koncentrerar oss och försöker få bra bilder men det är alltid glimten i ögat och lite test och lekfullhet är ledorden. Ofta är det faktiskt just då som de bästa bilderna fångas.


Modellrelease

Vi har en enkel modelrelease som reglerar att Karusell och även ni kan använda bilder, se nedan. Ni får med ett exemplar hem.

Är det något som ni behöver tänka på?

Nej tvärt om, kom som ni är. Vi har ofta bollat lite klädförslag. Det finns mycket kläder att låna i studion som bli fina på bild och ibland har man med något eget med.

Har vi bollat kläder där det kan tänkas att BH-band kan synas är det bra med en nude/beige BH. Samma sak om vi kikat på lite ”tunnare” klänningar. Då är det bra med nudefärg på underkläder så att de inte ”lyser” genom tyget.

Angående Corona så ska vi fortsatt ta det på allvar. Jag är fullvaccinerad med 5 sprutor.

Jobbar självklart i munnskydd om så önskar. 

Vi stämmer av väldigt noga  innan fotograferingen att ingen har minsta lilla förkylningssymptom. Ingen i er familj eller absoluta närhet (nära arbetskollega någon annan ni träffat nyligen). Och ingen i min familj eller absoluta närhet. Det är ju superviktigt och skulle något sådant dyka upp bokar vi en ny tid en bra bit frammåt i tiden.

Det är jätteviktigt att vi alla är helt symptomfria och fotoggraferingen kommer tyvärr helt att brytas om symptom skulle dyka upp. Så vänligen vid minsta misstanke om något sådant kontakta Karusell.

Att ta med lite mellis och något gott att dricka som barnen gillar är ett bra knep för att ladda lite batterier och få en fin paus. Ta gärna med något med till er föräldrar för att snabbt fylla på med energi 🙂 .

Det är ingen annan session bokad bakom eran så det finns tid för flera pauser!

Varmt välkomna!

Välkomna till Karusell på Marieborgsgatan 2 i Stora Ursvik i Sundbyberg.

Det blir en rolig lättsam fotografering och med vad vi hoppas bilder som även kommer gå vidare till ert barn som en liten bildskatt.